Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ilyen volt a Trump sikeréhez nélkülözhetetlen Facebook-kampány

2016. november 14. 20:28

A szakértők szerint a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányból a hagyományos nyomtatott és elektronikus médiumokkal minimum azonos szinten, míg egyes becslések szerint viszont már azokat is felülmúló mértékben és hatékonysággal vették ki a részüket az internetes közösségi médiumok. Érdemes visszapillantani a Donald Trumpot 2016-ban elnökké tevő kampány elemeire, mert ezek a legszűkebben vett közvetítendő üzeneteiken túlmutató részletes és elgondolkodtató kordokumentumok.
Kétség kívül a Facebook lett 2016-ra az amerikai elnökválasztási kampány legfontosabb kommunikációs eszközévé.
A Pew közvélemény-kutató intézet szerint ez a közösségi portál az amerikaiak mintegy 44 százalékának elsődleges hírforrása volt Donald Trump elnökké választásának évében.
A legérdekesebb fejlemény a Facebook aktuális politikai véleményformáló és befolyásoló képességével összefüggésben az, hogy az igazi, sikeres tömegbefolyásoló ereje ennek a közösségi oldalnak nem a hivatalos és a pártok által fizetett Facebook elérésekben mutatkozik meg.
A politikusok által fontosnak tartott személyes elérést ma érdekes módon saját maguk a célcsoportként működő hétköznapi felhasználók biztosítják, a magánszemélyek sokasága által közvetített egyéni motivációjú és tartalmú kampányüzeneteikkel.
A rövid válogatásunkban most közzétett közösségi média kampányelemek, mind Donald Trump valamelyik hivatalos választási Facebook-profiljáról származnak.
A Facebook – amelynek az elemzői becslések szerint 2016-ban nagyjából 300 millió dolláros bevétele lesz az online politikai hirdetésekből –, mindig igyekezett politikailag semlegesnek mutatkozni, jóllehet a céget és kulcsfontosságú vezetőit gyakran az a vád érte és éri, hogy a Demokrata Párt politikusait favorizálják.
Azonban májusban az internetes világgal foglalkozó Gizmodo-blog azzal vádolta meg a Facebookot, hogy szerződéses munkatársai politikai célokból manipulálják a híreket és a trendekről szóló információkat.
Mark Zuckerberg tagadta a manipulációt. Azt viszont nem tagadta, hogy cégének legfelsőbb vezetőségi tagjai közül többen is anyagilag támogatták Hillary Clinton kampányát, és a kampányban szakértőként is segítették a demokrata párti elnökjelöltet.
A Facebook hosszas belső viták után arra jutott a választási kampány kellős közepén, hogy nem kívánja korlátozni egyik elnökjelölt, így Donald Trump bejegyzéseit sem.
A Facebook belső vitái Donald Trump bejegyzései miatt robbantak ki.  De a Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a munkatársak tiltakozása ellenére is kitartott amellett, hogy nem kívánja sem korlátozni, sem cenzúrázni a republikánus elnökjelölt bejegyzéseit. Még akkor sem, ha azok egyes társadalmi csoportokat sérthetnek.
A Facebook egyébként a választásoktól függetlenül is, a felhasználók számára kötelezően előírt szigorú szabályok szerint működik.
Ennek megfelelően a kisebbségi csoportokat, etnikumokat, vallási hitet sértő megjegyzéseket szigorúan törli, jóllehet nem is érvényesek rá az amerikai elektronikus, nyomtatott és internetes médiumok működését szabályozó Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) előírásai.
Ám Donald Trump republikánus elnökjelölt egyes bejegyzéseit – például azokat, amelyek muszlimok amerikai beutazásának átmeneti betiltásáról szóltak – nem törölték, mint ahogyan azokat a bejegyzéseit sem, amelyeket egyesek gyűlöletbeszédnek minősítettek.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

amerika, london, párizs

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére