Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ilyen lesz az új fővárosi szuperkórház

2018. május 7. 10:20

Teljesen új, ezerkétszáz ágyas központi kórház épül a fővárosban, amely a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján valamennyi sürgős esetet képes lesz az intézményen belül ellátni.

Az újkori Magyarország történetének legnagyobb egészségügyi beruházása a Dél-budai Centrum, amely 1,2 millió ember ellátásáért felel majd"

– mondta Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, aki a Magyar Hírlapnak elmondta, néhány héten belül elindulhat a tervpályázat, és ha minden a tervek szerint alakul, öt év múlva megnyithatja kapuját a szuperkórház.

A megbízott elmondta, hogy az intézmény ezerkétszáz ágyas centrumkórház lesz, aminek Dél-Buda ad majd otthon. A nap 24 órájában, a hét minden napján az összes sürgős esetet el lehet majd látni az intézményen belül.

A Dél-budai Centrum megépítése az Egészséges Budapest Program része, a főváros történetének legnagyobb kórházfejlesztési programjában is a legnagyobb beruházás. Egy ekkora projektnél öt hónap igazán nem nagy idő, hiszen külföldi példák alapján tudjuk, hogy egy új kórház építésénél csak az orvosszakmai, ellátásszervezési és orvostechnológiai előkészületek két-három évig is eltartanak"

– fogalmazott Bedros, majd beszámolt arról, hogy az elmúlt öt hónap azzal telt a szakmai csapatnak, hogy megtervezték a kórház orvosszakmai profilját. Ez tette lehetővé, hogy a tervpályázatot már márciusra kiírják.

A tervek szerint a pályázatok leadási határideje a nyár vége lesz, október végére választja majd ki a bírálóbizottság a három legjobb pályaművet.

Ezek mindegyike tartalmaz majd olyan megvalósításra alkalmas ötleteket, amelyeket felhasználunk a Dél-budai Centrum építésénél. Ezt követően a szakmai grémium egy közbeszerzési eljárás keretében a három pályázó közül kiválasztja azt a tervezőt, aki megtervezheti a Dobogón épülő kórházat. A tervező a szakmai csapattal szorosan együttműködve véglegesíti majd a terveket"

– mondta a miniszterelnöki megbízott, aki leszögezte, hogy az orvosszakmai profil kialakításában természetesen részt vettek orvosok is, és a munka előrehaladtával más szakemberek is bekapcsolódnak majd a munkafolyamatokba.

Elmondása szerint a tervezésnél kizárólag a betegek érdekeit tartják szem előtt, hogy a leghatékonyabban és a legkorszerűbb körülmények között gyógyulhassanak.

Az épület üzemeltetését szuperbiztonságos informatikai rendszerek felügyelik majd. De a biztonságot szolgálja a hagyományos és az infokommunikációs akadálymentesítés, a speciális betegazonosító és betegtájékoztató rendszer, a gyors diagnosztikai eszközök széles tárháza, a legmodernebb műszerezettség vagy a tervezett robotsebészeti műtő is"

– részletezte.

Külön figyelmet szentelnek annak, hogy a betegek számára a lehető legkellemesebb legyen az ott-tartózkodás. A tervek szerint napfényes, tágas betegszobákban gyógyulhatnak majd a páciensek, és az orvosi, valamint a nővéri pihenőket is a kor színvonalának megfelelően alakítják majd ki.

A kórház kilencszáz felnőttággyal, háromszáz gyermekággyal, saját mentőállomással, két helikopterleszállóval, várhatóan mátrix rendszerben működő, huszonhat különböző gyógyítási területtel lesz majd a magyar egészségügy egyik zászlóshajója"

– ismertette Bedros, majd elmondta, hogy a berendezés is világszínvonalú lesz, hiszen 14 általános műtő lesz a kórházban, valamint egy robotsebészeti és egy hibrid műtő is megtalálható lesz az intézményben. 

Ezenkívül lesz még

  • három CT,
  • három MRI,
  • hat röntgen,
  • három átvilágító röntgen,
  • két mammográf,
  • kilenc endoszkóp,
  • kilenc ultrahang,
  • négy DSA
  • és egy PET CT.

A megbízott elmondta, hogy a nyugat-európai egészségügyben dolgozók közül sokan jönnének haza az új fejlesztéseknek köszönhetően.

Az új intézmény vonzó, hiszen európai szinten is az élvonalba tartozik majd a felszereltségét és a kapacitását illetően egyaránt"

– tette hozzá.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére