Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Ilyen egy hosszúra nyúlt bosszú

2016. november 17. 18:28

Éjszakai ragadozók kritika.

Ritkán fordul elő, hogy egy sikeres divattervező filmrendezői babérokra vágyik. Ilyen kivétel Tom Ford, aki 2009-ben mutatkozott be az Egy egyedülálló férfival, ami azonnal elnyerte a kritikusok és a nézők szimpátiáját. Második rendezésével azonban messze felülmúlja első filmjét.

Susan Morrow (Amy Adams) élete a kivülállók számára irigylésre méltó: sikeres a hivatásában és luxuskörülmények között él New Yorkban jóképű férjével. Ez azonban csak a máz. Susan már nem élvezi a munkáját, férje pedig fiatalabb nőkkel csalja. Boldogtalan életét alaposan felforgatja, amikor első férje, az író Edward elküldi neki legújabb regényét, az erőszakos és szomorú Éjszakai ragadozókat, amit neki ajánl. A könyv olvasása közben Susan felidézi a múltat és rádöbben, hogy Edward így állt bosszút rajta azért, amiért kegyetlenül elbánt vele 19 évvel korábban. 

Az Éjszakai ragadozók bátor vállalkozás. Három történetet mutat be (Edward és Susan szerelme, Susan boldogtalan élete és a regény cselekménye), méghozzá sikerrel. Olyannyira, hogy egyetlen pillanatig sem érezzük azt, hogy bármelyik szálat alárendelte volna a másiknak. Mindhárom külön-külön is megállná a helyét.

Ez persze nem véletlen. Ford Texasban nőtt fel, innen költöztött New Yorkba, ahol óriási karriert futott be divattervezőként. (James Bond híres öltönyei is az ő munkái például.) Jól ismeri tehát mind a két világot, ezért is tudja olyan hitelesen bemutatni mekkora a különbség a redneckektől hemzsegő déli állam és a Föld első számú üzleti, művészeti és szórakoztatóipari központja között. Az érdem persze nem csak az övé.

Színészei egytől-egyig erős alakítást nyújtanak.Jake Gyllenhaal és Amy Adams már sokszor bizonyították, hogy generációjuk legnagyobbjai közé tartoznak, ezért inkább a kisebb, de nagyon fontos szerepet játszó Mike Shannont és Aaron Taylor-Johnsont emelném ki. Shannon a szűkszavú, láncdohányos seriff, Taylor-Johnson pedig a mocskosszájú, koszos texasi bunkó szerepében brillírozik. Fontos még megemlíteni az operatőr, Seamus McGarvey munkáját, aminek köszönhetően a képi világ is élesen elválik egymástól, ahogyan ugrálunk a történetek között. 

A végén a bosszú lesz a közös pont: ahogyan Tony (a regény főhőse) bevégzi bosszúját, úgy áll bosszút Edward a 19 évvel korábban elszenvedett sérelmekért.A film utolsó képeit elnézve nem kérdés, hogy a hosszúra nyúlt bosszú mindkét esetben betalál.

Értékelés: 8/8 

Az Éjszakai ragadozókat november 17-től nézhetitek meg a magyar mozikban. 

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére