Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ilyen a nagy baloldali össze-visszafogás

2017. január 9. 10:58

Nem áll meg a dilivonat: tovább folytatódik a kutyakomédia a baloldalon.

Már-már hihetetlen, mennyire mélyre tud süllyedni az emeszpé a miniszterelnök-jelölt casting versenyében. A politikai lúzerség verhetetlen bajnokai már egymást is fúrják, akkora a párton belüli nézeteltérés. Egyelőre ott áll az ügyük, hogy Botka László személyében van egy jelöltjük, ám a szegedi politikus annyira megosztó, és olyan szépen osztja saját pártját, hogy öröm nézni.

Nem értjük Botka Lászlót, nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget. A párt vezetésében koránt sem biztosak abban, hogy Botka László tényleg a közös baloldali lista élére állna, a feltételeit ugyanis nehezen lehet komolyan venni"

– mondta az emeszpé egyik elnökségi tagja.

Botka még decemberben mondta azt, hogy ha igény van rá, akkor különös feltételekkel, de elfogadja a jelölést. Nem túl szofisztikált stílusban a szegedi polgármester kijelentette: azt mondják, hogy én nem akarok vállalni szerepet. A francokat nem!

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bár az MSZP közleményben kiállt a politikus mellett, azonban a párton belül volt aki nem lelkesedett az ötletért.

Hát, most meghazudtolnám magam, ha azt mondanám, hogy fú ez nekem mennyire tetszik!

– mondta a baloldali párt örökös fenegyerek Szanyi Tibor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának.

A kutyakomédiát tovább díszíti, hogy a DK biztos nem megy bele majd Botka jelölésébe, hiszen a polgármesternek egyik legkomolyabb feltétele az, hogy ha lesz közös lista, akkor Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen azon.

Volt, amikor kifejezetten Botka László nélkül képzelték el a jelölést, most éppen Botka László jelölését támogatnák. Az MSZP folyton változtatja, hogy kit támogat."

– véli Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Kicsit olyan az egész, mint az alsó tagozatos kisgyerekek a tesiórán, akiknek muszáj megfogniuk egymás kezét, annak ellenére, hogy rühellik egymást.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a baloldalon az látszik, hogy nemcsak pártokon belül, hanem a pártok között is meglehetősen nagy törésvonalak feszülnek.

A baloldali pártok most messzebb vannak az összefogástól, mint amikor meghirdették azt"

– mondta a politológus.

Az elemző szerint több baloldali blokk is lehet majd a jövő évi választásokon, hiszen a civilek bejelentése azt mutatja, több baloldali miniszterelnök-jelölt is lesz, a civileknek, az LMP-nek, az MSZP-DK-nak is várhatóan lesz egy-egy miniszterelnök-jelöltje, és ez azt fogja eredményezni, hogy a baloldali szavazótábor tovább fog aprózódni.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint ráadásul az MSZP-nek még a DK-val együtt is éppen ugyanannyi támogatója lenne, mint a Jobbiknak.

Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-es vezető úgy véli, hogy a balliberális oldalon egy kormányfő-jelöltnek kellene lennie. Az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az ő favoritja Jaksity György üzletember vagy Surányi György lenne, Majtényi Lászlóval is kiegyezne.

Lendvai Ildikó volt MSZP elnök-frakcióvezető szerint a Botka-Majtényi páros lenne a legjobb és egyetért a fent említett liberális politikussal, miszerint egyetlen választási párt kell ezen az oldalon 2018-ban.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Szinte biztos, hogy ez történt az argentin tengeralattjáróval

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt az egy hete eltűnt San Juan tengeralattjárón.

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

amerika, london, párizs

Szokatlan zajt, "hidroakusztikus anomáliát" rögzítettek egy hete abban a térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró - közölte szerdán az argentin haditengerészet. Később arról számolt be a haditengerészet, hogy olyan információkat kapott, melyek szerint a rögzített anomália robbanás hangja lehetett.

Trump: "nyerésre állunk"

Trump: "nyerésre állunk"

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az elnök, az amerikai katonák győzelemre állnak.

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

amerika, london, párizs

Christian Lindner, a német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a korábban állítottakkal ellentétben pártja mégsem hajlandó a koalíciós tárgyalások folytatására az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével és a Zöldekkel.

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

amerika, london, párizs

Az iraki kormányerők csütörtökön jelentették be, hogy megindították az utolsó offenzívát az Iszlám Állam sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére.

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

amerika, london, párizs

A rendőrség legfrissebb beszámolója szerint a Donald Trump által üldözött MS-13 nevű bűnbanda tagjai rettenetes bűntetteket hajtottak végre. Az egyik áldozatukat lefejezték, majd kivágták a szívét.

Na, melyik a legnépszerűbb párt a fővárosban?

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős, a biztos szavazóknál 45 százalék szavazna a kormánypártokra, ha most tartanák a választásokat, a második helyért pedig szoros verseny alakulna ki az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum között.

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

kinyílott a pitypang

Amióta létezik a HÖK-rendszer, azóta hallani egyetemi korrupcióról, csalásról, a diákok átveréséről és egyetemi pénzek lenyúlásáról. Az elmúlt években több egyetemi város nyögte a korrupt HÖK-vezetők rémuralmát. Az egész HÖK és EHÖK-rendszer rákfenéjének talán leglátványosabb tünete a szegedi egyetemet már több, mint 10 éve markában tartó Török Márk, akinek kétes ügyeitől folyamatosan hangos a média. A politika sokszor hálózza be a hallgatói önkormányzatokat, amelyek gyakran hátországot és kispadot biztosítanak a pártoknak. Így volt/van ezzel az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzata is, amely körül erős momentumos mozgolódás volt érezhető az elmúlt években.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére