Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ilyen a nagy baloldali össze-visszafogás

2017. január 9. 10:58

Nem áll meg a dilivonat: tovább folytatódik a kutyakomédia a baloldalon.

Már-már hihetetlen, mennyire mélyre tud süllyedni az emeszpé a miniszterelnök-jelölt casting versenyében. A politikai lúzerség verhetetlen bajnokai már egymást is fúrják, akkora a párton belüli nézeteltérés. Egyelőre ott áll az ügyük, hogy Botka László személyében van egy jelöltjük, ám a szegedi politikus annyira megosztó, és olyan szépen osztja saját pártját, hogy öröm nézni.

Nem értjük Botka Lászlót, nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget. A párt vezetésében koránt sem biztosak abban, hogy Botka László tényleg a közös baloldali lista élére állna, a feltételeit ugyanis nehezen lehet komolyan venni"

– mondta az emeszpé egyik elnökségi tagja.

Botka még decemberben mondta azt, hogy ha igény van rá, akkor különös feltételekkel, de elfogadja a jelölést. Nem túl szofisztikált stílusban a szegedi polgármester kijelentette: azt mondják, hogy én nem akarok vállalni szerepet. A francokat nem!

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bár az MSZP közleményben kiállt a politikus mellett, azonban a párton belül volt aki nem lelkesedett az ötletért.

Hát, most meghazudtolnám magam, ha azt mondanám, hogy fú ez nekem mennyire tetszik!

– mondta a baloldali párt örökös fenegyerek Szanyi Tibor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának.

A kutyakomédiát tovább díszíti, hogy a DK biztos nem megy bele majd Botka jelölésébe, hiszen a polgármesternek egyik legkomolyabb feltétele az, hogy ha lesz közös lista, akkor Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen azon.

Volt, amikor kifejezetten Botka László nélkül képzelték el a jelölést, most éppen Botka László jelölését támogatnák. Az MSZP folyton változtatja, hogy kit támogat."

– véli Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Kicsit olyan az egész, mint az alsó tagozatos kisgyerekek a tesiórán, akiknek muszáj megfogniuk egymás kezét, annak ellenére, hogy rühellik egymást.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a baloldalon az látszik, hogy nemcsak pártokon belül, hanem a pártok között is meglehetősen nagy törésvonalak feszülnek.

A baloldali pártok most messzebb vannak az összefogástól, mint amikor meghirdették azt"

– mondta a politológus.

Az elemző szerint több baloldali blokk is lehet majd a jövő évi választásokon, hiszen a civilek bejelentése azt mutatja, több baloldali miniszterelnök-jelölt is lesz, a civileknek, az LMP-nek, az MSZP-DK-nak is várhatóan lesz egy-egy miniszterelnök-jelöltje, és ez azt fogja eredményezni, hogy a baloldali szavazótábor tovább fog aprózódni.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint ráadásul az MSZP-nek még a DK-val együtt is éppen ugyanannyi támogatója lenne, mint a Jobbiknak.

Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-es vezető úgy véli, hogy a balliberális oldalon egy kormányfő-jelöltnek kellene lennie. Az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az ő favoritja Jaksity György üzletember vagy Surányi György lenne, Majtényi Lászlóval is kiegyezne.

Lendvai Ildikó volt MSZP elnök-frakcióvezető szerint a Botka-Majtényi páros lenne a legjobb és egyetért a fent említett liberális politikussal, miszerint egyetlen választási párt kell ezen az oldalon 2018-ban.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
A csehek köszönik szépen, nem kérnek a migránsokból

A csehek köszönik szépen, nem kérnek a migránsokból

amerika, london, párizs

A csehek 61 százaléka elutasítja a migránsok befogadását, ez egy hétfőn közölt országos felmérésből derült ki.

Migráns vezetővel újítottak a svéd feministák

Migráns vezetővel újítottak a svéd feministák

amerika, london, párizs

Ujjonganak a svéd nőjogi harcosok a frissen megválasztott, ugandai születésű vezetőjükért. Hogy milyen kampányszöveggel tudott nyerni a hölgyemény? Hát természetesen azzal, hogy Svédországban tombol a rasszizmus.

A nap vicce: a BKV korábbi vezére nem tud korrumpálásról

A nap vicce: a BKV korábbi vezére nem tud korrumpálásról

közeleg a tél

Aba Botond a metróépítés körüli korrupciós ügyet vizsgáló munkacsoport meghallgatásán elmondta, hogy szerinte nem is volt korrupció a beruházás körül.

Szaúd-Arábiába küldik a belga fegyvereket, az EU-t nem érdekli

Szaúd-Arábiába küldik a belga fegyvereket, az EU-t nem érdekli

amerika, london, párizs

Újrakezdődött a vita a szaúdi fegyverszállítások leállításáról Belgiumban: Alexander De Croo miniszterelnök-helyettes hétfőn a Jemenben szerinte borzalmas háborút folytató Szaúd-Arábiába irányuló hadiipari export beszüntetésére szólított fel.

Újabb ordas nagy kamu terjed Trumpról a liberális médiában

Újabb ordas nagy kamu terjed Trumpról a liberális médiában

amerika, london, párizs

Ismét ordas nagy kamuhírek jelentek meg Trumppal kapcsolatban. A The Sunday Times cikke alapján több hazai és külföldi sajtóorgánum is megírta - természetesen névtelen forrásokra hivatkozva -, hogy Trump és Merkel találkozója során az amerikai elnök átnyújtott a kancellárnak egy több, mint 300 milliárd fontos számlát, így követelve a németek elmaradt NATO-val kapcsolatos befizetéseit. A Fehér Ház hivatalosan kijelentette, hogy kamu az egész.

Nógrádi: "Európa abban a biztonsági helyzetben van, hogy harmadik világbeli országoknak fizet a biztonságáért"

Nógrádi: "Európa abban a biztonsági helyzetben van, hogy harmadik világbeli országoknak fizet a biztonságáért"

csak neked, csak most

Csütörtökön a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatán jártunk, ahol a turizmus témájában több előadóval beszélgettünk. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel a turizmus és a biztonságpolitika témájában készítettünk interjút.

Brutális költekezésbe kezdhet a NATO

Brutális költekezésbe kezdhet a NATO

amerika, london, párizs

Az új típusú fenyegetésekre válaszul hárommilliárd eurót (930 milliárd forintot) fog fordítani a NATO a műholdas kommunikációs rendszerek és a kiberbiztonság fejlesztésére.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szent a béke: kibékült a Csíki Sör és a Heineken Romania; Szervezkednek a bevándorlók; Soros György Londonban is tevékeny. A nap legfontosabb hírei szerintem, szerintünk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére