Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ilyen a nagy baloldali össze-visszafogás

2017. január 9. 10:58

Nem áll meg a dilivonat: tovább folytatódik a kutyakomédia a baloldalon.

Már-már hihetetlen, mennyire mélyre tud süllyedni az emeszpé a miniszterelnök-jelölt casting versenyében. A politikai lúzerség verhetetlen bajnokai már egymást is fúrják, akkora a párton belüli nézeteltérés. Egyelőre ott áll az ügyük, hogy Botka László személyében van egy jelöltjük, ám a szegedi politikus annyira megosztó, és olyan szépen osztja saját pártját, hogy öröm nézni.

Nem értjük Botka Lászlót, nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget. A párt vezetésében koránt sem biztosak abban, hogy Botka László tényleg a közös baloldali lista élére állna, a feltételeit ugyanis nehezen lehet komolyan venni"

– mondta az emeszpé egyik elnökségi tagja.

Botka még decemberben mondta azt, hogy ha igény van rá, akkor különös feltételekkel, de elfogadja a jelölést. Nem túl szofisztikált stílusban a szegedi polgármester kijelentette: azt mondják, hogy én nem akarok vállalni szerepet. A francokat nem!

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Bár az MSZP közleményben kiállt a politikus mellett, azonban a párton belül volt aki nem lelkesedett az ötletért.

Hát, most meghazudtolnám magam, ha azt mondanám, hogy fú ez nekem mennyire tetszik!

– mondta a baloldali párt örökös fenegyerek Szanyi Tibor, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának.

A kutyakomédiát tovább díszíti, hogy a DK biztos nem megy bele majd Botka jelölésébe, hiszen a polgármesternek egyik legkomolyabb feltétele az, hogy ha lesz közös lista, akkor Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen azon.

Volt, amikor kifejezetten Botka László nélkül képzelték el a jelölést, most éppen Botka László jelölését támogatnák. Az MSZP folyton változtatja, hogy kit támogat."

– véli Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Kicsit olyan az egész, mint az alsó tagozatos kisgyerekek a tesiórán, akiknek muszáj megfogniuk egymás kezét, annak ellenére, hogy rühellik egymást.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a baloldalon az látszik, hogy nemcsak pártokon belül, hanem a pártok között is meglehetősen nagy törésvonalak feszülnek.

A baloldali pártok most messzebb vannak az összefogástól, mint amikor meghirdették azt"

– mondta a politológus.

Az elemző szerint több baloldali blokk is lehet majd a jövő évi választásokon, hiszen a civilek bejelentése azt mutatja, több baloldali miniszterelnök-jelölt is lesz, a civileknek, az LMP-nek, az MSZP-DK-nak is várhatóan lesz egy-egy miniszterelnök-jelöltje, és ez azt fogja eredményezni, hogy a baloldali szavazótábor tovább fog aprózódni.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint ráadásul az MSZP-nek még a DK-val együtt is éppen ugyanannyi támogatója lenne, mint a Jobbiknak.

Kuncze Gábor korábbi SZDSZ-es vezető úgy véli, hogy a balliberális oldalon egy kormányfő-jelöltnek kellene lennie. Az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az ő favoritja Jaksity György üzletember vagy Surányi György lenne, Majtényi Lászlóval is kiegyezne.

Lendvai Ildikó volt MSZP elnök-frakcióvezető szerint a Botka-Majtényi páros lenne a legjobb és egyetért a fent említett liberális politikussal, miszerint egyetlen választási párt kell ezen az oldalon 2018-ban.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Oregonban lassan már bicikli is lehet a nemed

Az egyesült államokbeli Oregonban lehetővé tették egy harmadik nem választását a jogosítványokban és személyi igazolványokban.

Az amerikaiak nem akarják sokáig a szíriai kurdoknál hagyni a fegyvereiket

Az amerikaiak nem akarják sokáig a szíriai kurdoknál hagyni a fegyvereiket

amerika, london, párizs

James Mattis amerikai védelmi miniszter Ankarába küldött levelében arról biztosította török hivatali kollégáját, Fikri Isiket, hogy Washington az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzése után visszaveszi az amerikai fegyvereket a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciától - közölte csütörtökön a török védelmi minisztérium.

Az Európa Tanács nem a terrorizmus, hanem a rasszizmus miatt aggódik

A populizmus és az idegenellenes gyűlöletbeszéd terjedésének erősödése jellemezte tavaly Európát - közölte az Európa Tanács rasszizmus és intolerancia elleni szakértői bizottsága (ECRI) csütörtökön közzétett éves jelentésében.

Sebastian Kurz: nincs szükség iszlám óvodákra Ausztriában

Sebastian Kurz: nincs szükség iszlám óvodákra Ausztriában

amerika, london, párizs

Be kellene zárni az olyan óvodákat, ahol a gyerekek nem vagy alig beszélnek németül, hogy hatékonyabban lehessen a migránsokat integrálni - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Kurier osztrák lap által rendezett nyilvános eseményen.

Magyarország határozottan ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

Magyarország határozottan ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

közeleg a tél

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Megelőzte az MKP a Most-Hidat

Megelőzte az MKP a Most-Hidat

amerika, london, párizs

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint ismét az MKP a legnépszerűbb felvidéki magyar párt.

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

amerika, london, párizs

,,Svédország a világ ­lelkiismerete" ismétli nagy előszeretettel a svéd média, mivel az ország betartja az ENSZ határozatait; a világbéke szószólója; a női egyenjogúság és a rasszizmus elleni küzdelem és a szolidaritás vezető országa; továbbá a környezetvédelem élharcosa. Svédországban fejlett és működőképes a demokrácia, a polgárok szabadon élnek, gondolkodnak.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére