Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Így veszi át szépen, csendben a magyarok véleményét az iszlámról Európa

2017. szeptember 22. 19:28

Ha úgy gondolod, a migráció a szolidaritásról, nyitottságról, segítségről szól, akkor sok szeretettel ajánljuk neked ezt a kis írást!

Magyarország világos álláspontot fogalmazott meg a migrációval kapcsolatban, és kijelentettük, hogy a keresztény kultúrából kinőtt civilizáció nem egyeztethető össze az iszlám kultúrából kinőtt civilizációval. Ezt a vélekedést pedig lassan, csendesen, de átveszi Nyugat-Európa, csak éppen fordítva.

Fotó: AFP

Míg mi megelőztük a káoszt és a tragédiát, hogy megtartsuk a biztonságot, addig ott előbb megvárták a nagyobb tragédiákat (gondolva itt az egymást érő terrortámadásokra), hogy utána kénytelen-kelletlen a biztonságra koncentráljanak – például burkatilalom képében:

És akkor még nem említettük az olyan országokat mint Lettország, Bulgária.

Kérdés akkor, hogy mi történt? Hiszen Európában látható, hogy a migráció okozta problémák mindenütt jelen vannak, mégis úgy tűnik, Magyarország az unió „kedvenc” fekete báránya – hazai liberálisoknak épp úgy, mint Guy Verhofstadtnak:

Verhofstadt ékes arca a „menekültek” befogadásának, aki rendre szolidaritásra, európaiságra hivatkozik. Ha pedig megtörténik a befogadás, el is jön a kulturálisan sokszínű álomvilág, amely mellett Jean-Claude Juncker is hitet tett évértékelő beszédében.

2018 a kulturális sokszínűség éve kell, hogy legyen”

– szögezte le a bizottság elnöke.

Különös ellentmondás, hogy a sokszínűség ellenére tiltani kell a burkát biztonsági okokra hivatkozva. Sok ember, sok kultúra együtt tud élni, ám mégis egyetlen eggyel szemben védelem szükséges. A befogadásról és szolidaritásról szóló szentbeszédek úgy tűnik egyszer csak elvesznek, és bizalmatlansággá változnak abban a pillanatban, amint valaki átlép a hétköznapokba.

Megkíséreljük feloldani az ellentmondást: el kellene gondolkodni azon, hogy az európaiság talán elsősorban nem a befogadást és az esztelen nyitottságot jelenti. Sokkal valószínűbb az, hogy az igazi európaiság nem érdekli sem Junckert, sem Verhofstadtot, sem a legtöbb brüsszeli bürokratát, sem a nagy liberális véleményhuszárokat.

Hiszen amíg mindegyikük hangosan szót emel Magyarország ellen, aki nem kért a muszlim migrációból, addig hallgatnak Európáról. Arról az Európáról, amely már bánja, hogy kinyitotta kapuit az iszlám előtt.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Távolsági buszon késelt egy migráns Németországban

Tizennégyen megsérültek a támadásban, amely péntek kora délután történt Lübeckben.

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

amerika, london, párizs

A német kancellár több szempontból is érdekes nyilatkozattal zárta Berlinben a nyári szünet előtti politikai időszakot. Határozottan nem tetszését fejezte ki az EU elleni amerikai vámokkal szemben, ugyanakkor reményét fejezte ki az USA és Oroszország közötti közeledés iránt. A migráció kapcsán pedig már csak a szakképzett bevándorlók fogadásáról beszélt.

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

amerika, london, párizs

Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök a Bildnek adott interjújában elmondta, hogy Líbiában nem lesznek európai uniós menekülttáborok.

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

amerika, london, párizs

Ismert, a héten egy igen hosszú interjúszerű elbeszélés jelent meg Soros Györggyel a The New York Times (NYT) című lapban, amely megpróbálta elhomályosítani a magyar származású milliárdos piszkos múltját, pénzügyi üzelmeit, és egy idős, beteg, meg nem értett filantróp üzletember képét igyekezett prezentálni az olvasóknak.

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

amerika, london, párizs

A The Spectator nevű patinás brit hetilap Brüsszellel foglalkozó szakújságírója, Jean Quatremer helyi forrásokra hivatkozva azt írja, Jean-Claude Juncker alkoholizmusa szinte naponta téma az Európai Bizottság munkatársainak körében.

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

amerika, london, párizs

Szakértők szerint megszűnhet a belső határok nélküli Európa a német kormánypártok paktuma miatt, ugyanis egyre több uniós tagállam visszaállítja a határellenőrzést.

Simicska már elküldte a fiát Amerikába

Az oligarcha az Egyesült Államokba küldte fiát, Ádámot, hogy előkészítse számára a terepet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére