Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Így véreznek el az Amnesty kvótabarát érvei

2016. szeptember 8. 19:28

Az Alapjogokért Központ kőkeményen csicskította be az Amnesty álkampányát.

Az Amnesty International „#tudjmegtöbbet” elnevezésű, a kötelező betelepítésről szóló népszavazással összefüggésben indított tájékoztató kampánya alapvetően próbálja elbagatellizálni az október 2-ai referendum tétjét"

— írja elemzésében az Alapjogokért Központ. Az AK szerint, az Amnesty azt sugallja, hogy nincs érdemi jelentősége a népszavazásnak, és ezzel magának a választópolgári döntésnek sincs kiemelkedő jellege.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az Amnesty a szavazástól való távolmaradásra buzdít."

Nem meglepő, hogy az Amnesty International már megint szándékosan próbálja félreinformálni a választópolgárokat. Előfordult már, hogy az emberi jogi szervezet félrevezető információkat közölt a migránsválságról, vagy az október 2-ai népszavazásról.

Az Amnesty állításaival szemben az Alapjogokért Központ úgy vélekedik, hogy Magyarország nem ruházta át alkotmányos és nemzeti identitását az Unióra, és ezt az EU-nak is tiszteletben kell tartania. Ennek értelmében a migráció kapcsán nem alkalmazhat olyan megoldásokat, melyek kihatással lennének egy tagállam lakosságának nyelvi, kulturális vagy etnikai szerkezetére.

Konkrétan, az EU nem írhatja elő migránsok Magyarországra történő kötelező betelepítését, ugyanis a bevándorláspolitika az uniós szerződések alapján tagállami hatáskör. Többek között a közös menekültpolitikába tartozó döntések sem érinthetik egy tagállamnak a közrend fenntartására vagy a belső biztonság megőrzésére vonatkozó kompetenciáit.

Ennek értelmében, egy érvényes és eredményes népszavazás után az Országgyűlés elrendelheti akár a kötelező betelepítések alkotmányos tilalmát is.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Amnesty vs. Alapjogokért — valós tények a népszavazásról

Az Alapjogokért Központ kedden publikált elemzésével szerette volna tisztába tenni az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatos tévképzeteket és ferdítéseket, melyek terjesztésében az Amnesty is oroszlánrészt vállalt. Az elemzés többek között tisztázza, hogy október 2-án a magyar állampolgároknak arról lesz lehetőségük népszavazni, hogy összeegyeztethető legyen-e a magyar jogrenddel bármilyen olyan jövőbeni uniós döntés, mely Magyarországot akarata ellenére tömeges bevándorlás eltűrésére kényszeríti.

Valóban csak 1294 emberről szavazunk?

Az Alapjogokért Központ elemzésében olvasható, hogy Európai Unió Tanácsa tavaly szeptemberben hazánk tiltakozása ellenére megszavazta a kvótarendszert. Ezt a Tanács az uniós eljárásjoggal ellentétesen fogadta el, ráadásul saját Alapjogi Chartáját megsértette – többek között a tömeges kiutasítás tilalmát is. Ezt a döntést Magyarország más tagállamokkal együtt valóban vitatja az Európai Unió Bírósága előtt. A javaslat kivenné a tagállamok kezéből a még meglévő jogi eszközöket a menekültpolitika terén és a bevándorláspolitikát is uniós szintre emelné, valamint a felduzzasztott EU-s menekültügyi ügynökség kezébe adná a menekültügyi kérelmekről történő döntést is.

A bizottsági dokumentum őszintén be is vallja:

minderre azért van szükség, hogy Európa demográfiai és munkaerő-piaci gondjait az illegális migráció legálissá alakításával oldják meg."

A válasz: A Bizottság fenti terveivel és az ENSZ által csak 2016-ra kalkulált, az EU területére érkező 1,5 millió migránssal számolva Magyarországnak idén közel 18 ezer migráns kellene befogadnia – ha a döntés hatályos lenne.

Egy esetlegesen érvényes és eredményes népszavazás eredményeként az Országgyűlés hozhat olyan jogalkotói vagy alkotmányozói döntést, mely általánosságban kimondja, hogy Magyarországot akarata ellenére tömeges bevándorlás eltűrésére kényszerítő uniós szabály ellentétes a magyar jogrenddel vagy akár magával az alkotmánnyal is. Ha ezt az Országgyűlés az Alaptörvényben rögzítené, akkor – mivel a vonatkozó döntést nem ruháztuk át az EU-ra – a magyar jog szerint a vonatkozó uniós jogi aktus belső jogi végrehajtására magyar szervek nem lennének kötelesek.

(Alapjogokért Központ)

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

amerika, london, párizs

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére