Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
V-nyolcas
 
 
 
 

Így változik a menetrend karácsonykor

2016. december 24. 14:08

Idén is változnak a menetrendek a tömegközlekedésben az ünnepek miatt.

Sokan vonattal utaznak el az ünnepekre, de karácsonykor változik a vonatok közlekedési rendje. Szenteste napján szombati, 25-én ünnepnapi, 26-án pedig vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok. Akinek lehetősége van, vegye igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét. Ezen belül is az otthoni jegynyomtatást, vagy az egyre népszerűbb és már minden belföldi viszonylatra megváltható e-vonatjegyet” – nyilatkozta Urbán Attila, a MÁV helyettes szóvivője a Híradónak

A távolsági autóbuszokon is változások lesznek. 24-én szombati menetrend szerint járnak a Volán járatai, karácsony első két napján pedig a munkaszüneti nap szerinti menetrend lesz érvényben.

Budapesten is változik a menetrend 

Budapesten is változik a tömegközlekedés rendje. Szenteste napján délután 4 órától már csak éjszakai járatokra lehet felszállni. Karácsony első és második napján pedig ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

A Híradónak nyilatkozó közlekedésbiztonsági szakértő szerint aki autóba ül az ünnepek alatt, az figyeljen arra, hogy mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladjon. Egy csomagokkal megpakolt autó ugyanis a jeges úton könnyen kisodródhat. Mészáros Ferenc szerint ilyenkor a legrosszabb reakció, ha rátaposunk a fékre.

OLVASTAD MÁR?

V-nyolcas
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

amerika, london, párizs

A második világháború utáni 19. Bundestag első ülésén döntenek a házszabályról, valamint megválasztják az elnököt és az alelnököket.

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

kinyílott a pitypang

Alig fél év van hátra a választásokig. Ekkor már látszik, melyik politikai erő mennyi embert tud mozgósítani, és az idei október 23-a valami nagyon fontosat árult el nekünk.

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

amerika, london, párizs

A hatóságok vizsgálata alapján az osztrák börtönök tele vannak iszlamista gyűlöletkeltő irodalommal, ami azt jelenti, hogy a börtönben elképesztő mértékben radikalizálódnak a rabok.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Alig akad támogatója Porosenkónak; Kurz az osztrák elnökkel tárgyalt; A világ számos pontján megemlékeztek '56-ról.

Szili: a neoliberális világnak vége van

Be kell látni, hogy annak az Európának, amelyikről azt gondoljuk, hogy a következő ötven-száz évben működőképes lehet, inkább a nemzetek Európájára kell épülnie - jelentette ki Szili Katalin.

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

amerika, london, párizs

A kárpátaljai magyarokat is érintő oktatási törvény az összes szomszédos ország tiltakozását kiváltotta Ukrajnával szemben. A külpolitikában népszerűtlen Porosenko azonban úgy tűnik, saját országában sem nagy kedvenc: az ukránok kétharmada nem bízik az elnökben.

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi '56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

amerika, london, párizs

Hétfőn délután találkozott egymással Sebastian Kurz és Alexander Van der Bellen, hogy Kurz tájékoztassa az elnököt a kormányalakítás állásáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére