Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így szivárgott be a radikális iszlám az egyetemekre

2017. szeptember 29. 13:30

OXFORD, 13:30

Megdöbbentő adatok kerültek nyilvánosságra Nagy-Britanniában. Több brit egyetemre is olyan vendégelőadókat hívtak meg, akiket radikális iszlamistaként tartottak számon a hatóságok. Volt köztük olyan is, akit a guantánamói fogolytáborban tartottak fogva.

Bár mindenki tiltakozott a brit diákszövetségek azon döntése ellen, hogy az általuk szervezett eseményekre radikális iszlamistákat hívjanak meg, mégis több mint százszor történt ez meg. A legfrissebb jelentések rámutattak arra, hogy a radikálisokat olyan neves egyetemvárosokba is meghívták, mint Oxford, Warwick vagy Manchester.

A dokumentumok szerint a tavalyi esztendőben összesen 112 alkalommal hallgathatták a szélsőségeseket a diákok.

Az egyik esetben a londoni Keleti és Afrikai Tanulmányok Intézetében egy olyan férfi szólalt fel, aki hosszasan fejtegette, hogy az iszlám vallás miért nem egyeztethető össze a demokráciával.

Később kiderült az előadóról, hogy támogatja a feleségverést is. 

Tavaly a világ egyik leghíresebb egyetemére, az Oxford Egyetemre hívták meg vendégelőadónak a Cage nevű csoport vezetőjét is, aki egyszer kedves fiatalemberként jellemezte Dzsihád Johnt, az Iszlám Állam tömeggyilkosát. Az egyetemeknek kötelességük mindent megtenni annak érdekében, hogy megelőzzék a szélsőséges nézetek terjedését, valamint jelenteniük kell a terrorelhárítók felé, ha bármi gyanúsat észrevesznek.

A jelentés rámutatott arra is, hogy a vizsgált egyetemek vezetői többször is mulasztást követtek el, mivel nem akadályozták meg azt, hogy a diákok agyát a radikális iszlamisták megpróbálják átmosni.

Az emberek azért fizetik az egyetemi tandíjat, hogy a tanult professzoroktól és ne a radikálisoktól tanulhassanak. Az egyetemeknek fokozottan kellene figyelniük arra, hogy kik és mit oktatnak"

– mondta Anthony Glees, a Buckinghami Egyetem egyik vezetője.

Az egyetemek rendszeresen azzal védekeztek, hogy az iszlamisták által tartott órákat a diákcsoportok szervezték, azokhoz az egyetemnek semmi köze nem volt.

2016. október 7-én

az a Zahir Mahmood tartott a londoni King's College-on egy órát, aki szerint a Hamasz terroristái szabadságharcosok.

2016. november 11-én

Dr. Siema Iqbal a Manchesteri Egyetemen tartott előadást, aki az egyik helyi iszlám szakszervezet alapítója. A férfi akkor került a címlapokra, mikor egy Twitter-bejegyzésében válogatott antiszemita jelzők kíséretében ócsárolta Izraelt a gázai helyzet miatt.

2016. november 22-én

Hamza Tzortzis a Warwicki Egyetem tanulóinak tartott egy órát. A férfi a helyi iszlám közösséget is vezette, majd nagy botrányt keltett, hiszen azt mondta, aki a közösség ellen harcol, azt meg kell ölni. Tzortzis kifejtette, hogy a muszlimok elítélik a szólásszabadságot, és eleve mindenféle szabadság ellen küzdenek.

A legmegdöbbentőbb azonban Moazzam Begg esete. A radikális muszlim férfi 2017. július 3-án látogatott el a világhírű Oxfordi Egyetemre, ahol órát tartott a szemeszterenként több millió forintnyi tandíjat fizető diákoknak.

Moazzam Begg

Fotó: AFP

Begg korábban többször is ült a börtönben a radikális nézetei miatt. A pakisztáni gyökerekkel rendelkező radikális iszlamistát az amerikaiak által működtetett guantánamói fogolytáborban is fogva tartották. Begg az Iszlám Állam kivégzéseit végrehajtó Dzsihád Johnt egy rendes fiatalemberként jellemezte.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Egyre többen utasítják el az ENSZ migrációs paktumát az EP-ben is

Több felszólaló határozottan bírálta az ENSZ migrációs csomagját, de voltak olyanok is, akik támogatták a bevándorlást ösztönző paktumot az Európai Parlament (EP) kedd esti vitáján.

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

amerika, london, párizs

A francia kormány emberei lehetnek az első külső cenzorok a Facebook történetében.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a szerdai nap folyamán!

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

amerika, london, párizs

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére