Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így szivárgott be a radikális iszlám az egyetemekre

2017. szeptember 29. 13:30

OXFORD, 13:30

Megdöbbentő adatok kerültek nyilvánosságra Nagy-Britanniában. Több brit egyetemre is olyan vendégelőadókat hívtak meg, akiket radikális iszlamistaként tartottak számon a hatóságok. Volt köztük olyan is, akit a guantánamói fogolytáborban tartottak fogva.

Bár mindenki tiltakozott a brit diákszövetségek azon döntése ellen, hogy az általuk szervezett eseményekre radikális iszlamistákat hívjanak meg, mégis több mint százszor történt ez meg. A legfrissebb jelentések rámutattak arra, hogy a radikálisokat olyan neves egyetemvárosokba is meghívták, mint Oxford, Warwick vagy Manchester.

A dokumentumok szerint a tavalyi esztendőben összesen 112 alkalommal hallgathatták a szélsőségeseket a diákok.

Az egyik esetben a londoni Keleti és Afrikai Tanulmányok Intézetében egy olyan férfi szólalt fel, aki hosszasan fejtegette, hogy az iszlám vallás miért nem egyeztethető össze a demokráciával.

Később kiderült az előadóról, hogy támogatja a feleségverést is. 

Tavaly a világ egyik leghíresebb egyetemére, az Oxford Egyetemre hívták meg vendégelőadónak a Cage nevű csoport vezetőjét is, aki egyszer kedves fiatalemberként jellemezte Dzsihád Johnt, az Iszlám Állam tömeggyilkosát. Az egyetemeknek kötelességük mindent megtenni annak érdekében, hogy megelőzzék a szélsőséges nézetek terjedését, valamint jelenteniük kell a terrorelhárítók felé, ha bármi gyanúsat észrevesznek.

A jelentés rámutatott arra is, hogy a vizsgált egyetemek vezetői többször is mulasztást követtek el, mivel nem akadályozták meg azt, hogy a diákok agyát a radikális iszlamisták megpróbálják átmosni.

Az emberek azért fizetik az egyetemi tandíjat, hogy a tanult professzoroktól és ne a radikálisoktól tanulhassanak. Az egyetemeknek fokozottan kellene figyelniük arra, hogy kik és mit oktatnak"

– mondta Anthony Glees, a Buckinghami Egyetem egyik vezetője.

Az egyetemek rendszeresen azzal védekeztek, hogy az iszlamisták által tartott órákat a diákcsoportok szervezték, azokhoz az egyetemnek semmi köze nem volt.

2016. október 7-én

az a Zahir Mahmood tartott a londoni King's College-on egy órát, aki szerint a Hamasz terroristái szabadságharcosok.

2016. november 11-én

Dr. Siema Iqbal a Manchesteri Egyetemen tartott előadást, aki az egyik helyi iszlám szakszervezet alapítója. A férfi akkor került a címlapokra, mikor egy Twitter-bejegyzésében válogatott antiszemita jelzők kíséretében ócsárolta Izraelt a gázai helyzet miatt.

2016. november 22-én

Hamza Tzortzis a Warwicki Egyetem tanulóinak tartott egy órát. A férfi a helyi iszlám közösséget is vezette, majd nagy botrányt keltett, hiszen azt mondta, aki a közösség ellen harcol, azt meg kell ölni. Tzortzis kifejtette, hogy a muszlimok elítélik a szólásszabadságot, és eleve mindenféle szabadság ellen küzdenek.

A legmegdöbbentőbb azonban Moazzam Begg esete. A radikális muszlim férfi 2017. július 3-án látogatott el a világhírű Oxfordi Egyetemre, ahol órát tartott a szemeszterenként több millió forintnyi tandíjat fizető diákoknak.

Moazzam Begg

Fotó: AFP

Begg korábban többször is ült a börtönben a radikális nézetei miatt. A pakisztáni gyökerekkel rendelkező radikális iszlamistát az amerikaiak által működtetett guantánamói fogolytáborban is fogva tartották. Begg az Iszlám Állam kivégzéseit végrehajtó Dzsihád Johnt egy rendes fiatalemberként jellemezte.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére