Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így sivalkodott az ENSZ emberi jogi főbiztosa

2018. március 7. 18:35

GENF, 18:35

Szerdán mutatta be éves jelentését Zeid Raad al-Husszein, aki rasszistának és xenofóbnak tartja a magyar kormányfőt.

Fotó: AFP

Husszein szerdai sivalkodásában a szűk látókörű, tekintélyelvű politikusok jelentette veszélyre "hívta fel a figyelmet" Genfben.

Meglátása szerint a legtöbben intellektuálisan szegényesek, emberileg pedig gyengék, hajlanak bázisuk megosztására és az intoleranciára politikai ambícióik elérése érdekében.

Egyesek ezt másoknál nyíltabban csinálják, de valamennyien tisztában vannak azzal, hogy ezt a kiszolgáltatott emberek kárára teszik"

– húzta alá a jordániai származású migránssimogató politikus.

Szijjártó: felvesszük a kesztyűt az ENSZ-szel

Az emberi jogi főbiztos több mint 50 országgal kapcsolatban emelt ki problémákat, köztük olyanokkal is, mint az Egyesült Államok és az Európai Unió több tagállama.

Az USA kapcsán amiatt sivalkodott, mert a déli határnál az elfogott illegális bevándorlókat "megalázó körülmények között tartják", a gyerekeket pedig elválasztják a szüleiktől.

Az európai országok kapcsán természetesen terítékre került Magyarország is, de kitüntetett helyen szerepelt Ausztria, Lengyelország, Olaszország, Csehország, Oroszország, Ukrajna és Spanyolország is.

Husszein megemlítette, hogy az EU-tagállamok parlamentjeinek kétharmadában jelen vannak szélsőséges pártok, s teret nyert a rasszista, idegengyűlölő, gyűlöletkeltő retorika. Sőt aggasztónak tartja azt is, hogy az EU országai arra összpontosítanak, hogy megakadályozzák a migránsok eljutását Európába, vagy minél előbb kitoloncolják őket.

Magyarországgal az a gond, hogy itt mindenkinek a jogát sárba tiporják. A menekültekét, a cigányokét és így tovább – legalábbis ezt gondolja az ENSZ emberi jogi főbiztosa.

Ismét Orbán Viktort támadta az ENSZ emberi jogi főbiztosa

Lengyelországban Husszein szerint meggyengült a fékek és ellensúlyok rendszere; a kormány intézkedései aláásták a gyülekezési szabadságot, átpolitizálták a legfőbb ügyészséget, kiszélesítették a titkosszolgálatok jogköreit, és a kormány megerősítette ellenőrzését az igazságszolgáltatás, a sajtó, a civil szféra és a magánélet egyéb területein is.

Husszein Csehországgal kapcsolatban a cigányokkal szembeni diszkriminációt és az ezzel szoros kapcsolatban lévő iskolai szegregációt emelte ki.

Oroszországban pedig a jogvédők elleni "szervezett és összehangolt" erőszakhadjáratot fájlalta Zeid Raad al-Husszein.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére