Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így segítik a migránssimogatók Európa elfoglalását

2018. március 10. 20:45

Olyan dokumentumok jutottak a mandiner.hu birtokába, amelyek embercsempészektől és a migránsoknak segítő civil (?) szervezetektől származnak és amelyből a migránsok megtudhatják, hogy merre és hogyan érdemes menni, hogy eljussanak Európába.

A Mandiner által megszerzett dokumentumok 2016 tavaszán készültek, amikor 14 ezer migráns torlódott fel a görög-macedón határon, Idomeni közelében.

Az itt tanyázó migránsoknak osztogatták aktivisták azokat a röplapokat, szóróanyagokat, amelynek egyik lapjáról korábban beszámolt a Daily Mail is.

Átkelés a folyón

A szórólapokon arab nyelvű szövegek és egy térkép látható. Az aktivisták célja az volt, hogy felhívják a migránsok figyelmét arra, hogy a macedón határ még nincs teljesen lezárva. A térkép szerint a Vardar folyó egyik mellékágán keresztül át lehet kelni. A szórólap nemcsak illegális határátlépésre buzdította, de veszélyes vállalkozásra is késztette a migránsokat.

A térkép. Forrás: Daily Mail.

A röpiraton az szerepel, hogy a migránsokat nem fogják buszon vagy vonaton elszállítani Németországba. Aki a határ menti táborban marad, az lehet, hogy vissza lesz küldve Törökországba. A megoldás tehát az, hogy a migránsoknak Kelet-Európába kell jutniuk, ahonnan könnyebb eljutni Németországba és a németek befogadnak mindenkit. Ezzel arra késztették őket, hogy útnak induljanak.

Az anyag második bekezdése már a határátkelésre tesz megoldási javaslatot, ebben a részben szó szerint a következő szöveg szerepelt: 

1. A kettős akadályt azért helyezték el, hogy elhitessék, hogy a határ le van zárva.  A kerítés öt kilométerre innen véget ér, ahol már nincs olyan akadály, amely megakadályozza, hogy belépjetek Macedóniába ott. (Lásd a térképet). 2. Ha kis csoportokban mentek, a határőrség vagy a hadsereg képes lesz arra, hogy megállítson vagy visszafordítson. 3. Ha több ezer ember gyűlik össze a határon, a rendőrség nem lesz képes megállítani vagy visszafordítani. Találkozzunk hétfőn 12.00-kor a tábori kijáratnál, és menjünk együtt a határhoz. Kérjük, nézzétek meg a térképen az útvonal és a gyülekező pontot" – írja a Mandiner.

Kérjük, tájékoztassátok barátaitokat és ismerőseiteket. Kérjük, rejtsétek el ezt a brosúrát. A rendőrségnek vagy az újságíróknak nem szabad látniuk. Sok szerencsét”

– olvasható a szórólapon.

A Mandiner által lefordított anyagban az is szerepel, hogy az átkelésre kiszemelt folyószakasz "száraz (nincs benne víz). Itt nincs kerítés".

A nyilak és az azokhoz tartozó feliratok az útbaigazítást szolgálják.

A szórólapok hatására nagyjából kétezren indultak útnak, hogy megpróbáljanak átkelni a görög-macedón határon folyó Vardar megduzzadt mellékágán. Az útnak indulókat újságírók tucatjai követték, megörökítve a folyón való átkelés drámai pillanatait.

A szórólapon hirdetettekkel ellentétben tehát a folyónak kifejezetten erős sodrása volt, az átkelés közben emiatt hárman bele is fulladtak, a világsajtót pedig bejárták az átkelés képei. A portál szerint a szórólapon olvasható teljes mondat, "ez a folyó száraz (nincs benne víz)", arra utalhat az üzenetet más nyelvről fordították, ugyanis az anyanyelvi beszélőnek az az információ is elég, hogy száraz a folyómeder, ezt nem kell kiegészíteni. A szöveget vélhetően Google fordítóval fordították le. Nemzetközi sajtóorgánumok szerint a No Borders nevű anarchista szervezet aktivistái álltak a röpiratok mögött.

Vonulás Macedónia felé

A Mandiner birtokába jutottak más dokumentumok is.

Arab nyelvű szórólap. Forrás: mandiner.hu

A lapra a következő szöveg van írva:

A vonulás Macedónia felé, időpontja holnap, vasárnap 9 órakor. Megjegyzés: Találkozóhely ott, ahol az ülősztrájk [volt – a szerk.].”

A lap értesülései szerint a magyar-szerb határon elfogott migránsoknál is rendszeresen találnak hasonló anyagokat, de a legtöbbször ma már a telefonjukra vannak lementve az efféle szórólapokról készült fényképek. Ezek a dokumentumok embercsempészektől és a migránsokat segítő NGO-któl származnak.

"Diplomát vegyenek!"

A migránsoknak a kiépült és olajozottan működő embercsempész-hálózatokon keresztül van lehetőségük arra is, hogy hamis papírokhoz jussanak.

Az embercsempész-irodák már a közösségi oldalakon is hirdetik szolgáltatásaikat. Hamis diplomát, bizonyítványt, személyi igazolványt, útlevelet, valamint családegyesítéshez szükséges dokumentumokat forgalmaznak.

Az „Európai útlevelek és tartózkodási engedélyek” nevű arab Facebook-oldal például a következő szöveggel reklámozza magát:

Szolgáltatások nyújtása szíreknek, az Európába utazás megkönnyítése a lehető legolcsóbb áron, valamint személyazonosító okmányok biztosítása.”

Az oldal a következő szolgáltatásokat kínálja az érdeklődőknek:

„Kommunikáció: Whatsapp, Viber, IMO line, vagy hívd a 0090531823613 számot 1. útlevelek, személyi igazolványok, jogosítványok, tartózkodási engedélyek Európába (Belgium, Franciaország, Spanyolország, Németország, Bulgária, Görögország, Svédország, Ausztria, Hollandia, Magyarország) 2. egyetemi diplomák a damaszkuszi és az aleppói egyetemtől  3. jogosítványok közösségi használatra, magánhasználatra, nemzetközi használatra, beleértve a motorbiciklire vonatkozó jogosítványt 4. család egyesítéshez szükséges dokumentumok (családi nyilvántartás kiadása, házassági szerződés, bűnügyi nyilvántartás) 5. szakmai és műszaki ismereteket tanúsító bizonyítványok”

A kommentekben leginkább az árakra voltak kíváncsiak az érdeklődők. A bejegyzések között volt olyan, amelyik hamis személyi igazolványt és diplomát örökít meg.

Egy valószínűleg hamis svéd igazolvány a referenciája a hirdetőnek. Forrás: mandiner.hu

Feltehetően hamis mérnöki diploma a damaszkuszi egyetemről. Érdekesség, hogy a diplomán szereplő aláírás 2015 januári, miközben a diploma kiadásáról szóló döntést csak 2015 októberében hozták meg. Forrás: mandiner.hu

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére