Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így nyalja be magát Románia az amerikaiaknak

2017. augusztus 2. 15:58

A románok harci leleményességét, grandiozitását és a szövetséges melletti örök kitartás morális obeliszkjét azt hiszem, hogy nem kell bemutatnom a nyájas olvasóknak. Inkább elmesélek egy történetet arról, hogy miként vásárolta be magát Románia a nyugati szalonokba.

Mint oly sok minden más, a román külpolitikai látókör szélesítése is a rendszerváltás után kezdődött. Az 1989-es forradalom után a román szocdemek érthetetlen módon Moszkva kegyeit keresték, akik bő egy évtizeden át hátulról igazgatták a fejlődőben lévő, modern román demokrácia mindennapjait.

A román történetírás soha nem törekedett a linearitásra, és az ok-okozati kapcsolatok felett sem lamentáltak sokat a nagy román hazafiak, ha történelemhamisításról volt szó, ezért most mi is ugrunk a történetben úgy 15 évet.

Ezek a románok tényleg korruptak?

A kétezres évek közepén, az EU-csatlakozás előtt, de a NATO-tagság után Romániában eluralkodott az, ami az ilyen félfeudális, maffiakormányok kezében lévő államban eluralkodhat. Kitört a korrupció!

A korrupcióval két alapvető gond van: nem tesz jót az amerikai gazdaságnak, hiszen a tőkeerős amcsi és nyugati vállalatok óriási többletköltségek árán tudják kiszipolyozni mondjuk a román aranybányákat, kőolaj-finomítókat, energiahálózatokat, stb. A sor tetszőlegesen helyettesíthető bármely nemzetgazdasági szempontból létfontosságú stratégiai ágazattal.

Jenki barátaink tanultak a vietnami mezőgazdászok ellen viselt háborúkból, és úgy döntöttek, hogy ezeket a balkáni, a törzsi viszonyoknál két fokkal magasabb szinten lévő államalakulatokat nem szőnyegbombázással és napalmmal kell a jó útra téríteni, hanem műszóval élve:

a rezsimváltás indirekt eszközeivel.

Mit jelent ez?

Kezdetben a politikai elitre próbáltak ilyen-olyan eszközökkel hatást gyakorolni – kenőpénz, luxusprostik, stb. formájában. Mivel rájöttek, hogy ezek a román politikusok korruptabbak, mint egy szovjet mérlegképes könyvelő, ezért úgy döntöttek, hogy megfordítják a történelem menetét, és nem a politikusokat veszik meg kilóra, hanem a népet.

Hogy lehet a legolcsóbban megvásárolni egy népet?

Kenyérrel és cirkusszal.

Kenyér: jönnek a tőkeerős nyugati vállalatok, akik éhbérért ugyan, de mindenkinek adnak munkát, aki nem politikus, jogász vagy bölcsész. (A bölcsészeknek még ők sem tudtak munkát adni.)

Térjünk rá a cirkuszra.

Egész nap rakodómunkásként gürizel mondjuk egy osztrák fafeldolgozó üzemben, és bárhogy is igyekszel, nem jutsz előre, már csak egy dologra vágysz: hogy másnak is ugyanolyan szar legyen, mint neked. A jenki felebarátaid segítenek, hogy ne érezd magad egyedül a szarban. Amúgy is segíteni kell a munkanélküli és ideológiát vesztett bölcsészek hadának, ezért a főtereken és a romkocsmákban tébláboló "humán értelmiségnek" nevezett masszából kiválasztják a legrátermettebbeket, lehetőleg olyanokat, akiket nem nehéz megvezetni, esetleg a hasznos idiótákat, majd meggyőzik őket azzal, hogy Románia dzsídípíje akkor hasít majd igazán, ha alámerülnek a bulvármocsokba, és az amúgy sem népszerű politikusokat lejáratják. 

Így nyújtva kellemes esti szórakozást a gyárakban güriző munkásoknak, és egyben így cserélik le a teljes román elitet. Az elitcserét természetesen egy DNA-nak becézett Korrupcióellenes Ügyészség végzi, aki ok nélkül mindenkire lecsap, néha az újságírók és a tévéstábok korábban érnek ki a gyanúsított házához, mint maga a rendőrség.

Renométól függetlenül szinte minden politikus letartóztatását élőben adják a televíziós csatornák, hiszen cirkusz is kell a népnek.

A nép, az istenadta nép pedig úgy érzi, hogy hamarosan minden jóra fog fordulni, hiszen a korrupt politikusokat most már lecsukják. 

Csakhogy itt szó sincs független igazságszolgáltatásról. Románia egy ügyészállam, (ajánlom ezt a remek cikket a mértéktartó New York Times hasábjairól)  ahol a titkosszolgálatok nemegyszer és bizonyítottan törvénytelen eszközökkel külföldi érdekeket is kiszolgáltak, saját állampolgáraik rovására.

A politikai tisztogatás most már elért egy kritikus szintet. A társadalom és a politikai elit lassan kezd immunissá válni a korrupcióellenes ügyészségre. Ma már nem hír, ha megvádolnak egy román politikust, a hír az, ha nem teszik meg.

Na jó, de a románok tényleg ilyen cuckoldok?

Röviden: ha szobrot lehetne készíteni a cuckoldságról, akkor azt a mindenkori román elitről kellene mintázni. Gumigerinc lvl. 10000000.

Hosszabban: Amerika érdekei világosak: pénz, pénz és pénz. A világ legnagyobb fegyvergyártással rendelkező atomhatalma úgy tud pluszbevételekre szert tenni, ha régebbi, leselejtezett fegyvereit eladja a korábban – részben vagy teljesen – amerikai befolyás alatt álló államok részére.

Így Románia az elkövetkezendő időszakban 9,8 milliárd euró értékben vásárol fegyvereket és katonai eszközöket, és a bruttó hazai termék legalább két százalékát fordítja a következő évtizedben védelmi kiadásokra.

A hadsereg nyolc nagyszabású beruházási programot indít, ezek mindegyikének értéke meghaladja a százmillió eurót.

A legnagyobb összegért – csaknem négymilliárd dollárért – Románia Patriot rakétavédelmi ütegeket vásárol az Egyesült Államoktól.

Ez persze csak a jéghegy csúcsa.
A fenti képlet csupán nagy vonalakban világítja meg a helyzet súlyosságát, a következőkben részletesebben is foglalkozunk a témával.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Ez kell ahhoz, hogy az USA szóba álljon Észak-Koreával

Ez kell ahhoz, hogy az USA szóba álljon Észak-Koreával

amerika, london, párizs

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) miniszteri tanácskozásán beszélt az észak-koreai válságról.

Letartóztatták az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét

Simonka Csabát zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe.

Az Iszlám Állam rengeteg fegyvert szerzett az Európai Unióból

Az Iszlám Állam rengeteg fegyvert szerzett az Európai Unióból

amerika, london, párizs

A dzsihadisták Irakban és Szíriában az Európai Unióból származó fegyverekkel és lőszerekkel harcolnak.

Tárgyalásokba kezd Merkel és Schulz

Tárgyalásokba kezd Merkel és Schulz

amerika, london, párizs

Pénteken eldőlt, hogy a német szociáldemokraták tárgyalást kezdenek a kormányalakításról a CDU/CSU pártszövetséggel.

Ausztriában létrejött a koalíciós megállapodás

Ausztriában létrejött a koalíciós megállapodás

amerika, london, párizs

Ahogyan tervezték, még karácsony előtt megvan az új kormány Ausztriában.

Jöhet a Brexit-tárgyalások második sorozata

Jöhet a Brexit-tárgyalások második sorozata

amerika, london, párizs

Hosszas huzavona után az Európai Unió végül beleegyezett a második fázisba. Ezek a tárgyalások az átmeneti időszak hosszáról és a jövőbeli kereskedelmi megállapodásokról fognak szólni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére