Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így nyalja be magát Románia az amerikaiaknak

2017. augusztus 2. 15:58

A románok harci leleményességét, grandiozitását és a szövetséges melletti örök kitartás morális obeliszkjét azt hiszem, hogy nem kell bemutatnom a nyájas olvasóknak. Inkább elmesélek egy történetet arról, hogy miként vásárolta be magát Románia a nyugati szalonokba.

Mint oly sok minden más, a román külpolitikai látókör szélesítése is a rendszerváltás után kezdődött. Az 1989-es forradalom után a román szocdemek érthetetlen módon Moszkva kegyeit keresték, akik bő egy évtizeden át hátulról igazgatták a fejlődőben lévő, modern román demokrácia mindennapjait.

A román történetírás soha nem törekedett a linearitásra, és az ok-okozati kapcsolatok felett sem lamentáltak sokat a nagy román hazafiak, ha történelemhamisításról volt szó, ezért most mi is ugrunk a történetben úgy 15 évet.

Ezek a románok tényleg korruptak?

A kétezres évek közepén, az EU-csatlakozás előtt, de a NATO-tagság után Romániában eluralkodott az, ami az ilyen félfeudális, maffiakormányok kezében lévő államban eluralkodhat. Kitört a korrupció!

A korrupcióval két alapvető gond van: nem tesz jót az amerikai gazdaságnak, hiszen a tőkeerős amcsi és nyugati vállalatok óriási többletköltségek árán tudják kiszipolyozni mondjuk a román aranybányákat, kőolaj-finomítókat, energiahálózatokat, stb. A sor tetszőlegesen helyettesíthető bármely nemzetgazdasági szempontból létfontosságú stratégiai ágazattal.

Jenki barátaink tanultak a vietnami mezőgazdászok ellen viselt háborúkból, és úgy döntöttek, hogy ezeket a balkáni, a törzsi viszonyoknál két fokkal magasabb szinten lévő államalakulatokat nem szőnyegbombázással és napalmmal kell a jó útra téríteni, hanem műszóval élve:

a rezsimváltás indirekt eszközeivel.

Mit jelent ez?

Kezdetben a politikai elitre próbáltak ilyen-olyan eszközökkel hatást gyakorolni – kenőpénz, luxusprostik, stb. formájában. Mivel rájöttek, hogy ezek a román politikusok korruptabbak, mint egy szovjet mérlegképes könyvelő, ezért úgy döntöttek, hogy megfordítják a történelem menetét, és nem a politikusokat veszik meg kilóra, hanem a népet.

Hogy lehet a legolcsóbban megvásárolni egy népet?

Kenyérrel és cirkusszal.

Kenyér: jönnek a tőkeerős nyugati vállalatok, akik éhbérért ugyan, de mindenkinek adnak munkát, aki nem politikus, jogász vagy bölcsész. (A bölcsészeknek még ők sem tudtak munkát adni.)

Térjünk rá a cirkuszra.

Egész nap rakodómunkásként gürizel mondjuk egy osztrák fafeldolgozó üzemben, és bárhogy is igyekszel, nem jutsz előre, már csak egy dologra vágysz: hogy másnak is ugyanolyan szar legyen, mint neked. A jenki felebarátaid segítenek, hogy ne érezd magad egyedül a szarban. Amúgy is segíteni kell a munkanélküli és ideológiát vesztett bölcsészek hadának, ezért a főtereken és a romkocsmákban tébláboló "humán értelmiségnek" nevezett masszából kiválasztják a legrátermettebbeket, lehetőleg olyanokat, akiket nem nehéz megvezetni, esetleg a hasznos idiótákat, majd meggyőzik őket azzal, hogy Románia dzsídípíje akkor hasít majd igazán, ha alámerülnek a bulvármocsokba, és az amúgy sem népszerű politikusokat lejáratják. 

Így nyújtva kellemes esti szórakozást a gyárakban güriző munkásoknak, és egyben így cserélik le a teljes román elitet. Az elitcserét természetesen egy DNA-nak becézett Korrupcióellenes Ügyészség végzi, aki ok nélkül mindenkire lecsap, néha az újságírók és a tévéstábok korábban érnek ki a gyanúsított házához, mint maga a rendőrség.

Renométól függetlenül szinte minden politikus letartóztatását élőben adják a televíziós csatornák, hiszen cirkusz is kell a népnek.

A nép, az istenadta nép pedig úgy érzi, hogy hamarosan minden jóra fog fordulni, hiszen a korrupt politikusokat most már lecsukják. 

Csakhogy itt szó sincs független igazságszolgáltatásról. Románia egy ügyészállam, (ajánlom ezt a remek cikket a mértéktartó New York Times hasábjairól)  ahol a titkosszolgálatok nemegyszer és bizonyítottan törvénytelen eszközökkel külföldi érdekeket is kiszolgáltak, saját állampolgáraik rovására.

A politikai tisztogatás most már elért egy kritikus szintet. A társadalom és a politikai elit lassan kezd immunissá válni a korrupcióellenes ügyészségre. Ma már nem hír, ha megvádolnak egy román politikust, a hír az, ha nem teszik meg.

Na jó, de a románok tényleg ilyen cuckoldok?

Röviden: ha szobrot lehetne készíteni a cuckoldságról, akkor azt a mindenkori román elitről kellene mintázni. Gumigerinc lvl. 10000000.

Hosszabban: Amerika érdekei világosak: pénz, pénz és pénz. A világ legnagyobb fegyvergyártással rendelkező atomhatalma úgy tud pluszbevételekre szert tenni, ha régebbi, leselejtezett fegyvereit eladja a korábban – részben vagy teljesen – amerikai befolyás alatt álló államok részére.

Így Románia az elkövetkezendő időszakban 9,8 milliárd euró értékben vásárol fegyvereket és katonai eszközöket, és a bruttó hazai termék legalább két százalékát fordítja a következő évtizedben védelmi kiadásokra.

A hadsereg nyolc nagyszabású beruházási programot indít, ezek mindegyikének értéke meghaladja a százmillió eurót.

A legnagyobb összegért – csaknem négymilliárd dollárért – Románia Patriot rakétavédelmi ütegeket vásárol az Egyesült Államoktól.

Ez persze csak a jéghegy csúcsa.
A fenti képlet csupán nagy vonalakban világítja meg a helyzet súlyosságát, a következőkben részletesebben is foglalkozunk a témával.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

spring is coming

Toroczkai László szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel.

Lomnici: Rákosiék gondolkodtak úgy, mint most Karácsony Gergely

Karácsony Gergely március 15-én először arról beszélt, hogy nem esküdne fel az Alaptörvényre. Majd aznap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy ha kormányra kerülne, akkor az "Alaptörvény nélkül, törvényesség nélkül" kormányozna. Az Alaptörvényt pedig kidobná a kukába és nem tekintené magára nézve kötelezőnek a rendelkezéseit. Ennek lehetséges következményeiről kérdeztük Lomnici Zoltánt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére