Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Így nézhetett ki Jézus Krisztus

2018. március 29. 13:58

Megformázták a halott Jézus pontos alakját a torinói lepel alapján.

Van egy gyolcs, amit 1578 óta Olaszországban, Torinóban őriznek, és úgy tartják róla, hogy ez fedte Jézus Krisztus testét a kereszthalála után. A keresztény világ ezért ezt az ereklyét szent lepelnek tartja, de a nagyvilág csak úgy ismeri, hogy torinói lepel.

A torinói lepel

Fotó: AFP

Olasz szakembereknek – Sergio Rodella szobrásszal együttműködve – sikerült elkészíteniük a leplen látható ember háromdimenziós modelljét.

Ez a szobor mérethű, háromdimenziós ábrázolása a leplen látható férfinak, amit arról a szövetről vett pontos mérések alapján készítettünk el, amelybe Krisztus testét burkolták a keresztre feszítése után"

– magyarázta Giulio Fanti, a Páduai Egyetem méréstechnika professzora, a kutatócsoport egyik tagja.

Így nézhetett ki Jézus Krisztus

A munkacsoport szerint a torinói leplen látható személy körülbelül 1,8 méter magas, hosszú hajú, vékony és izmos testű ember lehetett. A lepelről végzett kutatás eredményeként született Krisztus-kép hihetetlenül közel áll azokhoz az ábrázolásokhoz, amiket nap mint nap látunk Jézusról.

Az eredményeket nemrég mutatták be az Egyesült Államokban, de megjelent a "Peertechz Journal of Forensic Science and Technology" nevű folyóiratban is. Mint írják:

A kutatás megerősíti az evangélium által közvetítetteket.

Vagyis: a torinói lepel eredete valóban a Krisztus utáni első századra datálható.

Giulio Fanti az Il Mattiono di Padova című olasz lapnak a kutatással kapcsolatban ezeket a megállapításokat tette:

"A szövet valószínűleg Indiából származik, ahogy a rajta talált porszemcsék mutatják. A vér nyomokban jelenlévő egyes alkotóelemek, mint a kreatinin, ferritin, biliverdin, megerősítik, hogy a lepel egy hosszasan megkínzott embert takart. Testünk ugyanis csak akkor bocsát ki ilyen anyagokat, ha nagyon nagy szenvedésen megy keresztül. Elképzelhetetlen, hogy ezeket kémiailag adták volna hozzá később, mert ezeknek a mechanizmusoknak a tanulmányozása nemrégre vezethető vissza”.

"A kutatás során összegyűjtött információk alapján kijelenthető abszolút bizonyossággal, hogy a lepel egy keresztre feszített embert takart, mert a szöveten látható lenyomat megmutatja azt a formát, amelyet a test felvett a keresztre feszítés következtében és ami tökéletesen megmaradt a hullamerevségben. Tudományos szempontból nem tudjuk azt mondani, hogy ez az ember Jézus Krisztus volt-e, de azt mondhatjuk, hogy először keresztre feszítették, majd feltámadt. Vannak ugyanis olyan sajátos nyomok a szöveten, amelyekre még ma sem tud a tudomány magyarázatot adni, de amelyek arra utalnak, hogy ún. dematerializálódás történt".

A kutatás módszertanáról

A kutatócsoport tesztelt egy a lepelhez hasonló anyagba csavart bábut, amit közel 300 ezer volt erősségű energiahatásnak vetettek alá. Ennek hatására megmaradt a bábu lenyomata a szöveten.

A fizikai-kémiai hatások ugyanazok, mint a leplen, de valami még sincs rendjén. A kutatás tehát folytatódik, de az igazság talán ezen túl van"

– fogalmazott a munkacsoport vezetője.

A torinói lepel kapcsán rengeteg kérdés merül fel. Arra például a mai napig nem jött tudományos, racionális magyarázat, hogy a megkínzott test hogyan tudott kiszabadulni a gyolcsból anélkül, hogy a vér elmaszatolódott volna. Arra sincs magyarázat, hogy miért maradtak meg a leplen a keresztre feszítés és a vértanúság sebeinek lenyomatai, míg azok nem, amiket az orvostudomány várna a halál utáni néhány óra elteltével? És azt sem tudták megmagyarázni a tudósok, szakértők, hogy hogy került az egész test és az arc lenyomata a szövetre. Hiszen ezt még a mai technológiai szinttel sem lehet reprodukálni.

(Radio Vaticana, Il Mattino di Padova, Katolikus Válasz)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére