Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Így húzd csőbe a liberálisokat

2016. július 22. 15:48

VÉLEMÉNY

A kényszerbetelepítésről szóló népszavazás miatt plakátellenes kampányba kezdtek a balliberális médiumok, bár a tényeket nem sikerült cáfolniuk, még mindig abban reménykednek, hogy az „idegenellenesség” a nácizás és az egyéb lózungok bármiféle hatást gyakorolnak az olvasókra és a választókra.

És Te befogadnál egyet?

Fotó: AFP

Valljuk be, mindezekkel elég nehéz operálni a párizsi, a brüsszeli és a nizzai terrortámadásokat követően, melyek a bevándorlási válság egyértelmű következményei. A migránsok által elkövetett szexuális támadásokat, lopásokat és más bűntényeket pedig ne is említsük. Azok sajnos mindennapossá váltak Európában.

Máig közkedvelt hiedelem a baloldali táboron belül, hogy a magyar jobboldal, a kormánypártok és a híveik mennyire idegengyűlölők, rasszisták, nem „európai gondolkodásúak”. A hosszú évek óta folyamatosan publikált közvélemény-kutatásokat azonban nem lóbálják a magasban, pedig igencsak sokatmondóak.

Egy balliberális, magát értelmiséginek mondó személy számára keserű pofon a valóság, amikor meglát egy-egy tényszerű adatot. Ki gondolná ugyanis közülük, hogy a Jobbik után az MSZP szavazói között van a legtöbb idegenellenes, korábbi kutatások alapján a cigányokkal szemben erős előítéletekkel bíró magyar állampolgár. Szó mi szó, az úgynevezett idegenellenesség nagyjából hasonló arányokban tapasztalható az összes magyarországi párt táborában, legyen az a Fidesz, a Jobbik, az LMP vagy a Gyurcsány-féle DK.

A bevándorlási válság és a terrortámadások révén nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte növekedett a polgárok félelme és az emberekben lévő szkepszisek az „idegenekkel” szemben. Ezt hívják úgy, hogy életösztön. Nagyobb baj lenne, ha nem így történt volna.

De persze még mindig vannak olyanok, akik semmibe veszik a valós fenyegetéseket, „elvhű” baloldaliként és liberálisként továbbra is azt szajkózzák, hogy a bevándorlás jót tesz a kontinensnek, hasznos Magyarország számára. Ők befogadnának mindenkit, legalábbis ezt mondják, de néhány kérdés után kiderül, hogy még a legtoleránsabb sem toleráns.

A szociológusok és más társadalomkutatók egyik jól bevált eszköze az attitűdmérésre, az úgynevezett Bogardus-skála, mellyel az idegenellenességet és a társadalmi távolságot lehet mérni. A kérdések esetünkben a következők:

  • Elfogadnál egy muzulmán bevándorlót házastársnak?
  • Rokonnak?
  • Munkatársnak?
  • Szomszédnak?
  • Vagy élnél vele egyáltalán egy városban?
  • És egy országban?

Személyes tapasztalatom, hogy a magukat toleránsnak valló emberek is nemleges választ adnak a legtöbb kérdésre, valamiért nem akarnak muszlim férjet, feleséget, szomszédot, sőt, a városban sem szívesen futna össze velük egyik sem. Érdekes, maradjunk ennyiben.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

amerika, london, párizs

Egy csöppet túltolták a dolgot Olaszországban.

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

amerika, london, párizs

Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchisták és az Antifa poklából, az athéni Exarheiából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére