Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Így húzd csőbe a liberálisokat

2016. július 22. 15:48

VÉLEMÉNY

A kényszerbetelepítésről szóló népszavazás miatt plakátellenes kampányba kezdtek a balliberális médiumok, bár a tényeket nem sikerült cáfolniuk, még mindig abban reménykednek, hogy az „idegenellenesség” a nácizás és az egyéb lózungok bármiféle hatást gyakorolnak az olvasókra és a választókra.

És Te befogadnál egyet?

Fotó: AFP

Valljuk be, mindezekkel elég nehéz operálni a párizsi, a brüsszeli és a nizzai terrortámadásokat követően, melyek a bevándorlási válság egyértelmű következményei. A migránsok által elkövetett szexuális támadásokat, lopásokat és más bűntényeket pedig ne is említsük. Azok sajnos mindennapossá váltak Európában.

Máig közkedvelt hiedelem a baloldali táboron belül, hogy a magyar jobboldal, a kormánypártok és a híveik mennyire idegengyűlölők, rasszisták, nem „európai gondolkodásúak”. A hosszú évek óta folyamatosan publikált közvélemény-kutatásokat azonban nem lóbálják a magasban, pedig igencsak sokatmondóak.

Egy balliberális, magát értelmiséginek mondó személy számára keserű pofon a valóság, amikor meglát egy-egy tényszerű adatot. Ki gondolná ugyanis közülük, hogy a Jobbik után az MSZP szavazói között van a legtöbb idegenellenes, korábbi kutatások alapján a cigányokkal szemben erős előítéletekkel bíró magyar állampolgár. Szó mi szó, az úgynevezett idegenellenesség nagyjából hasonló arányokban tapasztalható az összes magyarországi párt táborában, legyen az a Fidesz, a Jobbik, az LMP vagy a Gyurcsány-féle DK.

A bevándorlási válság és a terrortámadások révén nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte növekedett a polgárok félelme és az emberekben lévő szkepszisek az „idegenekkel” szemben. Ezt hívják úgy, hogy életösztön. Nagyobb baj lenne, ha nem így történt volna.

De persze még mindig vannak olyanok, akik semmibe veszik a valós fenyegetéseket, „elvhű” baloldaliként és liberálisként továbbra is azt szajkózzák, hogy a bevándorlás jót tesz a kontinensnek, hasznos Magyarország számára. Ők befogadnának mindenkit, legalábbis ezt mondják, de néhány kérdés után kiderül, hogy még a legtoleránsabb sem toleráns.

A szociológusok és más társadalomkutatók egyik jól bevált eszköze az attitűdmérésre, az úgynevezett Bogardus-skála, mellyel az idegenellenességet és a társadalmi távolságot lehet mérni. A kérdések esetünkben a következők:

  • Elfogadnál egy muzulmán bevándorlót házastársnak?
  • Rokonnak?
  • Munkatársnak?
  • Szomszédnak?
  • Vagy élnél vele egyáltalán egy városban?
  • És egy országban?

Személyes tapasztalatom, hogy a magukat toleránsnak valló emberek is nemleges választ adnak a legtöbb kérdésre, valamiért nem akarnak muszlim férjet, feleséget, szomszédot, sőt, a városban sem szívesen futna össze velük egyik sem. Érdekes, maradjunk ennyiben.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére