Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így gyűr maga alá mindent az iszlám és a multikulturalizmus

2018. május 11. 13:58

Ha bárkinek is kétsége van afelől, hogy az iszlám nemcsak képes, hanem be is akarja tölteni azt a légüres teret Európában, amely a hagyományos értékeink és kulturális identitásunk önkéntes feladásának következménye, annak érdemes egy pillantást vetnie Nagy-Britannia közéletének és egyéb történéseinek elemzésére - akár egyetlen hónapra lebontva.
Egy átlagos szigetországi április vagy az iszlám és a multikulturalizmus címzetes hónapja?
Fotó: AFP

Ebben az összegzésben arra teszünk kísérletet, hogy napra lebontva összegyűjtsük azokat az iszlámmal és a bevándorlással kapcsolatos közéleti eseményeket Nagy-Britanniában, amelyek alapvetően meghatározták a múlt hónapban a britek közbeszédét, napirendjét – ezzel is demonstrálva, hogy a mintegy 4,5 millióra tehető szigetországi muszlim közösség mennyire aránytalanul nagy szeletet hasít ki a mindennapi történésekből, társadalmi folyamatokból.

Április 1. 

A muzulmán közösségek nyomására a Tanárok Országos Szakszervezetének egyes munkatársai elítélő hangnemben nyilatkoznak a brit Közoktatási Hivatal által az általános iskolákban elrendelt fejkendőtilalomról. A hivatal tájékoztatása szerint a tilalmat a gyermekek fiatalkorára tekintettel és az integráció elősegítésére ötlötték ki. Csakhogy a muzulmán közösségi nyomásnak köszönhetően a kezdeményezést iszlamofóbnak, rasszistának és kirekesztőnek bélyegezték egyes tanárok. Kauser Jan muzulmán oktató szerint

a szabályozás egy regresszív lépés, mely arra kényszeríti az érintetteket, hogy tartsák az iskolán kívül a kulturális, nyelvi és vallási identitásukat."

Az oktatóban természetesen fel sem merült, hogy az általa megfogalmazottak lennének esetleg a feltételei a sikeres, békés integrációnak.

Április 5. 

A patinás brit The Economist című gazdasági lap marokkói értesülésekre hivatkozva azt fejtegeti, hogy egy helyi újság (Al-Ousboue) szerint II. Erzsébet brit királynő egyenes ági leszármazottja Mohamed prófétának. Indoklásukban kifejtik, 43 generációra visszamenőleg – szerintük – bizonyítható, hogy II. Erzsébet királynő vérvonala a középkori, muzulmán Spanyolországon keresztül elvezet Mohamed próféta lányához, Fatimához. 

Április 6. 

A holland állampolgársággal rendelkező szomáliai Aweys Shikhey azért kerül be a szigetországi híradásokba, mert terrorcselekmény előkészítése miatt nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A két feleséggel rendelkező férfi egy harmadik, dzsihadista nővel próbált Londonon keresztül a Közel-Keletre szökni annak reményében, hogy csatlakozzon a helyi iszlamistákhoz. Meghallgatásán többek között angol zsidók lemészárlásának ötletéről és a brit királynő elleni merénylet kivitelezésének előkészületéről vallott.

A brit demokrácia által garantált szólásszabadság jegyében tüntetnek londoni muszlimok a demokrácia ellen

Fotó: AFP
Április 8.

A skót kormányzat óva intette a tanárokat attól, hogy "brit értékekről" beszéljenek azokon az iskolai felvilágosító órákon, ahol a terrorizmusról esik szó. Elmondásuk szerint a tantermekben lévő muszlimok fiatalok könnyedén úgy érezhetik, nekik választaniuk kell: britek lesznek vagy muszlimok. Ugyanezen kormányzati intelem keretében a tanároknak azt ajánlották, mellőzzék az "iszlamista terrorizmus" kifejezést, elég csak azt mondani, hogy "terrorizmus".

Április 9.

Egy aznap megjelenő riport szerint a nagy-britanniai Birmingham városában, amely a muszlim közösségek közkedvelt települése a maga tengernyi mecsetével, naponta átlagban két nő esik nemiszerv-csonkítás (FGM) áldozatául. 2017-ben egyébként összesen 622 nőt csonkítottak meg ily módon.

Április 10.

A 61 éves Shamsu Iqbal, aki a brit belügyminisztérium munkatársa volt, 11 év börtönbüntetést kapott mivel az illegális bevándorlást elősegítő tevékenysége közben lebukott. Az általa is működtetett "gépezet" mintegy 437 illegális bevándorlónak segített abban, hogy azok törvénytelen módon elkerüljék a Nagy-Britanniából való kitoloncolásukat.

Április 12. 

A 35 éves Ibrahim Hussain 23 év letöltendőt kapott azért, mert több ízben is megerőszakolt egy 12 éves kislányt. A meghallgatása során kiderült, nemcsak ő, hanem 5 másik társa is megerőszakolta a kisgyermeket. Mi több, Hussain az erőszaktevést megelőzően éppen óvadék ellenében tartózkodott szabadlábon, mivel a hatóságok egy 6 éves kislány megrontásával gyanúsították korábban.

Április 13. 

A szigetországi kereskedelmi híradók egész este Alexanda Amon Kotey ügyéről tudósítanak, akiről kiderült, korábban rendőrök és katonák lemészárlására készült Angliában. A férfit egyébként kurd fegyveresek 2018 januárjában a szíriai határhoz közel tartóztatták fel. Azóta nyoma veszett.

Április 14. 

A multikulturalizmus és az iszlám térhódításának csodálói számára igencsak kedvezőtlen felmérést közöltek: a megkérdezettek 43 százaléka úgy látja, a brit kisebbségek közti kapcsolat rohamosan romlani fog az elkövetkezendő években. Mindössze 14 százaléknyi válaszadó értékelte úgy, hogy az eltérő identitású közösségek egyre jobb viszonyt fognak ápolni egymással. A megkérdezettek 33 százaléka pedig egyenesen azt gondolja, az iszlám veszélyt jelent a brit társadalom mindennapi életvitelére, emellett 51 százaléknyi megkérdezett úgy látja, a bevándorlás túlságosan megterheli az ország egyes intézményeit.

Április 18.

Autójával szándékosan átgázolt egy úttesten fekvő férfi fején, ezért – a korábban már terrorizmussal is megvádolt – Shahid Ali 12 évnyi börtönbüntetést kapott. A híradásokba azért került be, mert kihallgatása során azzal védekezett, az incidenst követően kétszer is imádkozott áldozatáért, akit amúgy cserben hagyott.

Április 20.

Taiyab Hussain, Mohammed Hizar Rizwan, Shaheem Ratyal és Sohail Raja Ali külön-külön 17 év börtönbüntetést kapott, miután kiderült, a fiatalkorú bűnözők több kiskorú lányt megerőszakoltak. Legfiatalabb áldozatuk alig múlt el 13 éves.

Tősgyökeres, ám iszlamizálódott brit fiú a keresztény terrorizmus ellen tüntet Londonban

Fotó: AFP
Április 24.

A Brit Muzulmánok összpárti parlamenti csoportja úgy döntött, kezdeményezni fogják, hogy egy kellően kiterjesztett definíciót alkossanak az "iszlamofóbiáról", hogy az mind a muszlimok, mind pedig a politikai pártok számára is nemcsak elfogadható, hanem világosan is alkalmazható legyen. A csoport elnöke egyébként az a Sayeeda Warsi, aki az első muzulmán nőként szerepelt a brit kormány kabinetjében. Emlékezetes, pályafutása nem tartott sokáig, hiszen a brit kormány korábbi Izrael-párti politikája miatt nyilvánosan lemondott.

Április 25.

A konzervatívok által delegált Peter Lucey tanácsost polgármesteri posztjáról való azonnali lemondásra szólították fel, miután a baloldali, munkáspárti kollégái hivatalosan panaszt tettek ellene. Wokingham konzervatív polgármesterének mindössze annyi volt a bűne, hogy a Facebook és a Twitter felületén bekövette és belájkolta többek között a holland Szabadságpárt vezetőjét, Geert Wilderst; az English Defence League nevezetű brit önvédelmi ligát; a Breitbart London főszerkesztőjét, Raheem Kassamot és az európai migrációt és iszlamizációt kutató Gatestone Institute nevű agytrösztöt. Emellett megosztott olyan online tartalmakat is, melyek a tömeges bevándorlás okozta veszélyekről szóltak. Így hát a multikulturális lobbinak köszönhetően el is búcsúzott a karrierjétől.

Április 27.

Hazel Barrett, a Coventry University professzorának interjúja hatalmasat megy Nagy-Britanniában, ebben kifejti: az orvosok, ápolónők és tanárok félnek felhívni egyes muzulmán családok figyelmét arra, hogy a női nemi szerv megcsonkítása (FGM) nemcsak bűncselekmény, hanem egy embertelen, veszélyes gyakorlat, mivel azok azonnal rájuk sütik a rasszista billogot.


Szintén ezen napon kapott 15 évnyi börtönbüntetést az az imám, aki egy 19 éves nőt erőszakolt meg miközben "kiűzte belőle az ördögöt". A hírhamisítás zászlóshajója, a BBC az imámot "hamis kuruzslóként" jellemezte – gondosan elrejtve muszlim vallását –, miközben Komar Uddin soha sem tagadta, hogy mecsetekben praktizált.

Április 30.

Ezen a napon nevezte ki Theresa May brit miniszterelnök a pakisztáni származású Sajid Javidot a belügyminisztérium fejének. Mint ismert, Javid pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Nagy-Britanniában, apja buszsofőrként dolgozott, ugyanúgy, mint London munkáspárti polgármesterének, a szintén pakisztáni bevándorló családban született Sadiq Khannak az apja.

A fentiek fényében talán nem túlzás kijelenteni, hogy egy 60 milliós országban az iszlám igencsak sikeresen képes a maga 4,5 milliós közösségével uralni a közbeszédet a saját napirendjével, ügyeivel és sajnálatos incidenseivel. A kérdés csupán az, vajon a britek ennek mennyire örülnek, ha egyáltalán észreveszik ezt?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

amerika, london, párizs

A migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is az USA - jelentette be Donald Trump amerikai elnök abban a Twitter-bejegyzésben, amelyben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget.

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

kétharmad

A Fejér megyei sajtó értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokra Székesfehérváron közös jelölt állítását tervezi az MSZP és a DK a Jobbikkal karöltve. Ezek szerint a Jobbik is csak egy baloldali párt, hiszen összenő ami összetartozik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti Zöldek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Bajorország ne tudja megvédeni határait.

Folytatódik az ellenzéki marakodás

Ezúttal Vágó Gábor sértődött meg.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

kinyílott a pitypang

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövető Gyurcsány akaratának megfelelően a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfőbb hőseként még idén is a kétes emlékű Nagy Imre előtt tiszteleg az igazi hősök, az utcai harcokat megvívó felkelők és a sortüzek áldozatai helyett.

Szigorúan magánügy

Szigorúan magánügy

piszkostizenkettő

A liberálisokat le kell győzni, a helyükre kell szorítani. Ha ezt nem tesszük, teljesen elburjánzanak, és a jó kis akolmelegből kifelé beszélve majd ők mondják meg nekünk, mit gondolhatunk és mit nem.

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

kinyílott a pitypang

Mivel lepett meg minket a HVG a múlt héten? Hát persze, hogy egy Bajnai-elemzéssel. Van benne minden: érzelem, forradalom, technokrácia, válságkezelés, geopolitika, általános politika, s persze a szokásos közhelyek. Úgy, ahogy az az értelmiségi nagykönyvben meg van írva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére