Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így forgatták ki az álhírgyárosok Trump Svédországról szóló mondatát

2017. február 20. 12:28

Donald Trump amerikai elnök hétvégi beszéde – melyet a floridai Melbourne városában mondott el – igencsak nagy port kavart, miután egy lapon merte emlegetni a magát "humanista szuperhatalomnak beállító" Svédországot és a migránsokhoz köthető rendbontást, beilleszkedni nem akarást. 

Ahogyan arról a 888.hu is korábban beszámolt, futótűzként terjedt el a médiában az a hír, miszerint Donald Trump a hétvégi párteseményen azt mondta, a skandináv ország is terrortámadások célpontja volt a közelmúltban. A hisztéria akkorára duzzadt, hogy

Svédország ezt követően azonnal magyarázatot kért az amerikai külügyminisztériumtól az ominózus kijelentés kapcsán.

A liberális média természetesen kapva kapott is az alkalmon és anélkül, hogy megvizsgálták volna Trump beszédének szó szerinti leiratát, világgá kürtölték, hogy Donald Trump minimum összetévesztett valamit, de még az is lehet, hogy elveszett a saját elméjének világában. Csakhogy azok, akik éltek a gyanúperrel, miszerint elképzelhető, hogy

  • a svédek vagy félreértettek valamit a beszéd kapcsán,
  • vagy csupán annyira nem tetszett nekik az, hogy valaki rávilágít a teljesen elszúrt migrációs politikájukra, hogy a magyarázkodás helyett inkább gyorsan offenzívába váltottak – nem sokat tévedtek.

Az sem kizárt, hogy mindkettő lehetőség egyszerre öltött testet, melynek kellő felületet pedig nyilvánvalóan a liberális média biztosított.

De akkor adódik a kérdés, pontosan mi is hangzott el ezen az ominózus floridai beszédben? Lássuk:

"A lényeg pedig ez: meg kell óvnunk országunk biztonságát. Nézzetek csak szét, mi történik. Meg kell óvnunk az országunk biztonságát. Nézzétek meg, mi történik Németországban, nézzétek meg, mi történik Svédországban, a tegnap este folyamán. Svédországban, ki hitte volna? Svédország. Nagy számban fogadták őket be. Olyan gondokkal kénytelenek szembesülni, amelyeket el sem tudtak volna képzelni. Nézzétek meg, mi történik Brüsszelben. Nézzétek meg világszerte, mi minden történik. Nézzétek meg Nizzát, nézzétek meg Párizst. Mi is több ezer embert engedtünk be az országunkba, és nincs lehetőségünk arra, hogy szűrjük őket. Nem volt meg a kellő dokumentáció. Semmi sem volt meg. Akkor is meg kell óvnunk az országunk biztonságát."

A nyelvtani tökéletlenségek az elhangzott beszédhez hűen, szándékosan lettek meghagyva.
A nyersfordítás tökéletesen visszaadja Trump beszédének egy aprócska, ám annál lényegesebb alkotóelemét: a jelen időben való fogalmazást.

Mi több, a "mi történik" kifejezés gyakori használata összevetve az elsősorban a bevándorlással – és nem pedig a terrorizmussal – kapcsolatos kontextussal félreérthetetlen módon jelzi, hogy Donald Trump szavait kiforgatták. Nemcsak a svédek, hanem az őket kiszolgáló liberális médiumok is, külföldön és Magyarországon egyaránt.

Hiszen milyen incidensről beszélt volna Trump, ha a száján ki sem ejtette azt a szót, hogy "terrorizmus"? Ezt később maga Trump is megerősítette, miszerint a bevándorlással összefüggésben beszélt.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a legfrissebb felmérések szerint 160 ezer Svédországban menekültkérelemmel élő migránsból mindössze 500 volt képes elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Mi több, a nemzetközi Gatestone Institute két évvel ezelőtti felmérése szerint Svédország mára a megerőszakolások fellegvárává vált. A statisztikák alapján

  • az erőszakos bűncselekmények 300 százalékkal;
  • a megerőszakolással és molesztálással kapcsolatos esetek pedig 1472 százalékkal nőttek.

Az említett adatok fényében tehát jogosan feltételezhető, a svédek hisztérikus és álhírgyáras reakciója azért következett be, mivel Donald Trump jócskán ránehezedett Svédország tyúkszemére, amikor az elbénázott migrációs politika kapcsán felemlegette az országot.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

amerika, london, párizs

Ausztrália nem fogja aláírni az ENSZ migrációs paktumát, mert az veszélyeztetné az ország határait - jelentette ki Scott Morrison miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére