Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így forgatták ki az álhírgyárosok Trump Svédországról szóló mondatát

2017. február 20. 12:28

Donald Trump amerikai elnök hétvégi beszéde – melyet a floridai Melbourne városában mondott el – igencsak nagy port kavart, miután egy lapon merte emlegetni a magát "humanista szuperhatalomnak beállító" Svédországot és a migránsokhoz köthető rendbontást, beilleszkedni nem akarást. 

Ahogyan arról a 888.hu is korábban beszámolt, futótűzként terjedt el a médiában az a hír, miszerint Donald Trump a hétvégi párteseményen azt mondta, a skandináv ország is terrortámadások célpontja volt a közelmúltban. A hisztéria akkorára duzzadt, hogy

Svédország ezt követően azonnal magyarázatot kért az amerikai külügyminisztériumtól az ominózus kijelentés kapcsán.

A liberális média természetesen kapva kapott is az alkalmon és anélkül, hogy megvizsgálták volna Trump beszédének szó szerinti leiratát, világgá kürtölték, hogy Donald Trump minimum összetévesztett valamit, de még az is lehet, hogy elveszett a saját elméjének világában. Csakhogy azok, akik éltek a gyanúperrel, miszerint elképzelhető, hogy

  • a svédek vagy félreértettek valamit a beszéd kapcsán,
  • vagy csupán annyira nem tetszett nekik az, hogy valaki rávilágít a teljesen elszúrt migrációs politikájukra, hogy a magyarázkodás helyett inkább gyorsan offenzívába váltottak – nem sokat tévedtek.

Az sem kizárt, hogy mindkettő lehetőség egyszerre öltött testet, melynek kellő felületet pedig nyilvánvalóan a liberális média biztosított.

De akkor adódik a kérdés, pontosan mi is hangzott el ezen az ominózus floridai beszédben? Lássuk:

"A lényeg pedig ez: meg kell óvnunk országunk biztonságát. Nézzetek csak szét, mi történik. Meg kell óvnunk az országunk biztonságát. Nézzétek meg, mi történik Németországban, nézzétek meg, mi történik Svédországban, a tegnap este folyamán. Svédországban, ki hitte volna? Svédország. Nagy számban fogadták őket be. Olyan gondokkal kénytelenek szembesülni, amelyeket el sem tudtak volna képzelni. Nézzétek meg, mi történik Brüsszelben. Nézzétek meg világszerte, mi minden történik. Nézzétek meg Nizzát, nézzétek meg Párizst. Mi is több ezer embert engedtünk be az országunkba, és nincs lehetőségünk arra, hogy szűrjük őket. Nem volt meg a kellő dokumentáció. Semmi sem volt meg. Akkor is meg kell óvnunk az országunk biztonságát."

A nyelvtani tökéletlenségek az elhangzott beszédhez hűen, szándékosan lettek meghagyva.
A nyersfordítás tökéletesen visszaadja Trump beszédének egy aprócska, ám annál lényegesebb alkotóelemét: a jelen időben való fogalmazást.

Mi több, a "mi történik" kifejezés gyakori használata összevetve az elsősorban a bevándorlással – és nem pedig a terrorizmussal – kapcsolatos kontextussal félreérthetetlen módon jelzi, hogy Donald Trump szavait kiforgatták. Nemcsak a svédek, hanem az őket kiszolgáló liberális médiumok is, külföldön és Magyarországon egyaránt.

Hiszen milyen incidensről beszélt volna Trump, ha a száján ki sem ejtette azt a szót, hogy "terrorizmus"? Ezt később maga Trump is megerősítette, miszerint a bevándorlással összefüggésben beszélt.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a legfrissebb felmérések szerint 160 ezer Svédországban menekültkérelemmel élő migránsból mindössze 500 volt képes elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Mi több, a nemzetközi Gatestone Institute két évvel ezelőtti felmérése szerint Svédország mára a megerőszakolások fellegvárává vált. A statisztikák alapján

  • az erőszakos bűncselekmények 300 százalékkal;
  • a megerőszakolással és molesztálással kapcsolatos esetek pedig 1472 százalékkal nőttek.

Az említett adatok fényében tehát jogosan feltételezhető, a svédek hisztérikus és álhírgyáras reakciója azért következett be, mivel Donald Trump jócskán ránehezedett Svédország tyúkszemére, amikor az elbénázott migrációs politika kapcsán felemlegette az országot.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére