Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így fest az osztrák szocialisták propagandahálózata

2017. október 5. 13:58

BÉCS, 13:58

Áll a bál Ausztriában az izraeli politikai tanácsadó, Tal Silberstein aljas kampánya miatt. Kiderült, hogyan fonódtak össze a szocdemek Silbersteinnel.

Tal Silberstein

Ahogy korábban beszámoltunk róla, politikai botrány tört ki Ausztriában a választások előtt két héttel. A Profil és a Die Presse kiderítette, hogy ki állt azon közösségi oldalak mögött, melyek célja a jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének, Sebastian Kurznak a lejáratása volt. Az oldalakon többek között antiszemita tartalmakat osztottak meg, valamint azt híresztelték, hogy Kurz jó kapcsolatot ápol Soros Györggyel. A baloldali lejáratókampány mögött az izraeli kampánytanácsadó, Tal Silberstein áll. Ő volt az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) tanácsadója. Silberstein néhány fős csapatával együtt hozta létre és működtette az oldalakat.

Silbersteint augusztusban letartóztatták, mert pénzmosással, korrupcióval és csalással vádolták az izraeli hatóságok, ezért az SPÖ is szerződést bontott vele.

De hogy jött a képbe Silberstein? A tanácsadó kusza kapcsolati hálóval rendelkezik, de az biztos, hogy Silbersteint a korábbi kancellár, Alfred Gusenbauer ajánlotta a jelenlegi kancellárnak, Christian Kernnek. Gusenbauer még 2007 és 2008 között töltötte be a pozíciót.

Forrás: OE24

A csapathoz rövid időn belül csatlakozott Anna J., a tolmács, aki az összes kampányanyaghoz hozzáfért, hogy lefordíthassa őket. Victoria Söllét is már Silberstein ajánlotta be Kernnek. A nő végül helyet kapott a kabinetben. Sölle 2015-ben még a Neosszal (Az Új Ausztria és Liberális Fórummal) együtt dolgozott, de aztán gyorsan a kancelláriához került annak ellenére, hogy a szocdemek adták a kancellárt. 

Gusenbauer sajtószóvivője, Robert L. már 2002 óta Silberstein barátja volt. Ő készített Kernről pszichogramot, amit el is küldött Silbersteinnek. Ebben a dokumentumban esett szó először a lejáratókampányról. A negatív kampányhoz egy kis csapatot is létrehoztak, aminek Paul Pöchhacker és Peter Puller is a tagja lett. Ők már 2015 óta együtt dolgoztak Silbersteinnel. Georg Niedermühlbichler, az SPÖ ügyvezetője miattuk lépett vissza.

Az osztrák sajtó értesülései szerint a korábbi kancellár, Alfred Gusenbauer közvetített Silberstein és a jelenlegi kancellár, Christian Kern között. A szocialista kancellár állítólag félmillió eurót fizetett Silbersteinéknek azért, hogy negatív kampányt folytassanak Kurz ellen.

Gusenbauer a jelek szerint a kancellári hivatalba küldte bizalmasát, így valószínű, hogy közvetetten befolyásolta a politikai irányvonalat.

A kancellár sajnálja a lejáratást, különösen Soros György miatt

Christian Kern kancellár, a szocdemek vezetője legutóbb egy sajtótájékoztatóján azt állította, hogy pártja nem adott megbízást a lejáratókampányra, és ő maga is elítéli az ilyen politikai eszközöket.

a leghatározottabban elítélem azt a fajta propagandát, ami itt zajlott, már csak azért is, mert személyesen szoros kapcsolatot ápolok Soros Györggyel"

– jelentette ki. Kern hozzátette, hogy már többször találkozott a milliárdos üzletemberrel, sőt még azt is felajánlotta neki, hogy a Soros-egyetemet helyezzék át Bécsbe.

Szijjártó Péter külügyminiszter még júliusban beszélt arról, hogy az osztrák kancellár a milliárdos üzletember szövetségese, és azon balliberális politikusok oldalára állt, akik a Soros-tervet szeretnék végrehajtani. Akkor többen megkérdőjelezték a magyar külügyminiszter kijelentését, de Kern a Silberstein-ügy kapcsán most elszólta magát.
Silberstein az MSZP-nek is dolgozott

Tal Silberstein 2004-ben a Greenberg GCS politikai tanácsadó cég embereként osztott tanácsokat a szociknak, személy szerint Medgyessy Péternek. A GCS többek között Medgyessy modernizációs programjának stratégiai előkészítésében segédkezett.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megkezdődött a 39 ember haláláért felelős dizsihadisták pere Törökországban

Megkezdődött a 39 ember haláláért felelős dizsihadisták pere Törökországban

amerika, london, párizs

Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint hétfőn megkezdődött az Isztambulhoz közeli Silivriben az Iszlám Állam által az isztambuli Reina klubban 2017. január 1-jén hajnalban elkövetett merénylet 57 felelősének, köztük a támadást végrehajtó Abdulkadir Masharipovnak a pere.

Nem bírják már ezt idegekkel az írországi Soros-csicskák

Nem bírják már ezt idegekkel az írországi Soros-csicskák

amerika, london, párizs

Nyomozás indul az Amnesty International (AI) írországi szervezete ellen. Az emberi jogi gittegylet olyat tett, amit még az itthoni Soros-fiókák is megsüvegelnének. Kár, hogy Írországban is törvénybe ütköző.

Elképesztő mennyiségű pénz mozog a fegyvereladások körül

Elképesztő mennyiségű pénz mozog a fegyvereladások körül

amerika, london, párizs

A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) által készített legfrissebb jelentés szerint globális szinten nőttek a fegyvereladások a tavalyi évhez képest. Az eladásokból legfőképp az USA és Nyugat-Európa profitált.

Megindult a francia dzsihadisták exportja Afganisztánba

Megindult a francia dzsihadisták exportja Afganisztánba

amerika, london, párizs

Az észak-afganisztáni Darzab környékén több száz külföldi dzsihadista telepedett le novemberben. A helyi afgán források szerint sok közöttük a fehér bőrű francia és franciául beszélő algériai arab is, akik Tadzsikisztán, illetve a nemrég megszüntetett Iszlám Állam felől érkeztek a muszlim szélsőségesek által ellenőrzött területre. Ezek alapján úgy tűnik, hogy az Iszlám Állam megpróbál újjáalakulni vagy legalábbis egy hídfőállást létesíteni Afganisztánban.

Schiffer sem kér a brüsszeli kényszerkvótából

Schiffer sem kér a brüsszeli kényszerkvótából

közeleg a tél

Az LMP korábbi társelnöke hétfőn határozottan elutasította a kötelező betelepítési kvótát.

Szijjártó: a Közel-Kelet és Afrika biztonsága szorosan összefügg Európa biztonságával

Szijjártó: a Közel-Kelet és Afrika biztonsága szorosan összefügg Európa biztonságával

közeleg a tél

A Közel-Kelet és Afrika biztonsága rendkívül szorosan összefügg Európa biztonságával; a térségben továbbra is nagy az instabilitás, és ez újabb migrációs hullámmal fenyegethet a jövőben - emelte ki Szijjártó Péter hétfőn, az európai uniós tagországok brüsszeli külügyminiszteri tanácsülésének szünetében tartott sajtóértekezletén.

Bécsben már az adventi koszorúkat is betiltanák

A bécsi városi tanács biztonsági okokra hivatkozva betiltaná az ajtókra kihelyezett koszorúkat.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei - csak a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére