Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így buktatnák meg Donald Trumpot

2017. február 17. 16:58

Érdekes írásra adta fejét a Breitbart publicistája, Joel B. Pollak. Trump győzelmét sem az amerikai, sem pedig a nemzetközi liberális sajtó nem tudta megemészteni. Van azonban egy könyv, melynek segítségével a liberálisok idő előtt kipaterolnák az amerikai elnököt a Fehér Házból.

Saul Alinsky könyve, A radikálisok 12 szabálya sokak számára ismerős lehet a közelmúltból. Mondjuk az azóta már gajra ment, drogliberalizációért küzdő Negyedik Köztársaság (4K!) egykori lapjáról, a Fent és Lent blog Mindennapi Alinskynk sorozatáról.

A neves amerikai szerző szintéziskötete összegyűjtötte a mélyreható változás vélt alapelveit, továbbfejlesztette a forradalom tudományát és ahhoz egy részletes szabályrendszert "nyújtott". Érdekes, hogy az igencsak marxista áthallásokkal teletűzdelt könyv tanácsait Barack Obama, Valerie Jarett – az exelnök egykori tanácsadója – és mostani hívei is szeretettel alkalmazták, alkalmazzák.

Fotó: AFP

Persze a demokraták agendája ma már nemcsak Alinsky tanácsaira hagyatkozik, mivel a liberális média hegemóniája is az ő szekerüket tolja, amely – Pollak szerint – soha nem fog megbocsájtani Trump győzelmének. Elég csak arra gondolni, milyen nagy "felületen" és elfogadással írnak nap mint nap arról, hogy egyes amerikai egyetemeken – tüntetésekkel, erőszakkal, gyújtogatással – a fiatalok felvették a kesztyűt Trump szigorúnak vélt bevándorláspolitikája ellen.

Érdemes gyorsan még azt is megemlíteni, hogy bár hivatalosan Obama visszavonult a napi politikától, sőt már a milliárdos Richard Branson jachtján is pancsikolt egyet, nyilatkozataival mégis ezeket a fiatal baloldali tüntetőket bátorítja.
Nos, Pollak a héten összeszedte, hogyan használta, illetve használja ma is a Demokrata Párt és a liberális média Alinsky szabályait, hogy idő előtt megbuktassák Donald Trumpot.

"Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld" – írja Alinsky. Az amerikai szerző e szabály alatt azt érti, hogy sokkal hatékonyabb a politikában az embereket támadni, mint az intézményeket. A Breitbart szerzője szerint a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban számos példa mutatja, hogy a liberális média megpróbálta Trump személyes – valódi és képzelt – hibáira ráirányítani a választók figyelmét, ám amikor látták, hogy ez nem célravezető, akkor Alinsky tanácsához fordultak és az elnök embereit vették célba. De ha a közelmúlt eseményeit firtatjuk, látjuk, hogy részben ennek a "taktikának" köszönhetően került támadás alá Michael Flynn, Trump "bukott" nemzetbiztonsági főtanácsadója. Ugyanilyen offenzíva alá került Kellyanne Conway is, aki az egyik legbefolyásosabb és legelfogadottabb személy az amerikai elnök médiacsapatában.

De ne feledkezzünk meg a Trump lánya körüli "botrányról" sem, amely arról szól, hogy egyes multik – az apja miatt – nem hajlandóak az Ivanka Trump nevével fémjelzett divatmárkát forgalmazni. Azon pedig nincs mit csodálkozni, hogy a liberális média az Obama-éra alatt semmilyen támadást nem indított az akkori kétes ügyekben – például az ún. lehallgatási botrányban –, még akkor sem, ha maguk a tisztviselők is beismerték, hogy nem adtak megfelelő tájékoztatást a kongresszusnak – teszi hozzá Pollak.

"A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere", amely ellen Alinsky szerint nincs védekezés, annyira irracionális és dühítő lehet az egész. Ez egy politikus számára döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, mivel így engedményre kényszerítheti az ellenfelét. A Breitbart publicistája szerint erre a szabályra kitűnő példa volt az, hogy hetekkel a választás napja után a Saturday Night Live című műsorban az Obama-szimpatizáns Kate McKinnon Hillary Clintonnak öltözve "nem és nem kéne feladnom bevezetővel" – tehát szánalmat sugallva az egykori elnökjelölt iránt – előadta Leonard Cohen örök klasszikusát, a "Hallelujah" című dalt. Most pedig Alec Baldwin próbálja utánozni Donald Trumpot a műsorban, több-kevesebb sikerrel. A paródiával semmi gond, az viszont, ahogy a liberális média a műsor utáni napokban folyamatosan napirenden tartja az egészet, magyarán hírt csinál belőle, jól mutatja a szándékot.

"Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz, végül pozitívvá fog válni." Alinsky ezt a szabályt akkor ajánlja, amikor az egyik oldal "erőszakot" alkalmaz, ezzel átállítja a közvéleményt a másik oldalra, mert az a gyengébb féllel szimpatizál. Az elmúlt pár hétben számos olyan "tüntetés" zajlott az Egyesült Államokban, amelyről a média inkább pozitív hangnemben tudósított – pedig, ahogy már említettük: azok gyakran erőszakba és gyújtogatásokba torkolltak –, vagy olyan bejátszásokat tett közzé, melyen fiatal egyetemisták azt ordítozták, hogy a Trump-adminisztráció náci.

Fotó: AFP

Hiába, ha ezek a "békés" tüntetők szélsőjobboldali jelképeket lóbálnának, jelszavakat skandálnának, akkor a liberálisok rögtön nem lennének ennyire toleránsok. Ráadásul Pollak szerint a szélsőbaloldali demonstrációk kedveznek a demokratáknak is, hiszen a médián keresztül úgy tűnhet, hogy az ország irányíthatatlanná vált, és ez is egy indok lehet arra, hogy leváltsák Trumpot és a választók a "közeljövőben" a Demokrata Pártra adhassák le szavazataikat.

Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt az ellenfeled pihenésére, talpra állására, stratégiájának újragondolására – vallja Saul Alinsky. Mint látjuk, a taktika működik, a támadások nem enyhülnek. Nem esett messze az alma a fájától.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
A csehek köszönik szépen, nem kérnek a migránsokból

A csehek köszönik szépen, nem kérnek a migránsokból

amerika, london, párizs

A csehek 61 százaléka elutasítja a migránsok befogadását, ez egy hétfőn közölt országos felmérésből derült ki.

Migráns vezetővel újítottak a svéd feministák

Migráns vezetővel újítottak a svéd feministák

amerika, london, párizs

Ujjonganak a svéd nőjogi harcosok a frissen megválasztott, ugandai születésű vezetőjükért. Hogy milyen kampányszöveggel tudott nyerni a hölgyemény? Hát természetesen azzal, hogy Svédországban tombol a rasszizmus.

A nap vicce: a BKV korábbi vezére nem tud korrumpálásról

A nap vicce: a BKV korábbi vezére nem tud korrumpálásról

közeleg a tél

Aba Botond a metróépítés körüli korrupciós ügyet vizsgáló munkacsoport meghallgatásán elmondta, hogy szerinte nem is volt korrupció a beruházás körül.

Szaúd-Arábiába küldik a belga fegyvereket, az EU-t nem érdekli

Szaúd-Arábiába küldik a belga fegyvereket, az EU-t nem érdekli

amerika, london, párizs

Újrakezdődött a vita a szaúdi fegyverszállítások leállításáról Belgiumban: Alexander De Croo miniszterelnök-helyettes hétfőn a Jemenben szerinte borzalmas háborút folytató Szaúd-Arábiába irányuló hadiipari export beszüntetésére szólított fel.

Újabb ordas nagy kamu terjed Trumpról a liberális médiában

Újabb ordas nagy kamu terjed Trumpról a liberális médiában

amerika, london, párizs

Ismét ordas nagy kamuhírek jelentek meg Trumppal kapcsolatban. A The Sunday Times cikke alapján több hazai és külföldi sajtóorgánum is megírta - természetesen névtelen forrásokra hivatkozva -, hogy Trump és Merkel találkozója során az amerikai elnök átnyújtott a kancellárnak egy több, mint 300 milliárd fontos számlát, így követelve a németek elmaradt NATO-val kapcsolatos befizetéseit. A Fehér Ház hivatalosan kijelentette, hogy kamu az egész.

Nógrádi: "Európa abban a biztonsági helyzetben van, hogy harmadik világbeli országoknak fizet a biztonságáért"

Nógrádi: "Európa abban a biztonsági helyzetben van, hogy harmadik világbeli országoknak fizet a biztonságáért"

csak neked, csak most

Csütörtökön a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatán jártunk, ahol a turizmus témájában több előadóval beszélgettünk. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel a turizmus és a biztonságpolitika témájában készítettünk interjút.

Brutális költekezésbe kezdhet a NATO

Brutális költekezésbe kezdhet a NATO

amerika, london, párizs

Az új típusú fenyegetésekre válaszul hárommilliárd eurót (930 milliárd forintot) fog fordítani a NATO a műholdas kommunikációs rendszerek és a kiberbiztonság fejlesztésére.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szent a béke: kibékült a Csíki Sör és a Heineken Romania; Szervezkednek a bevándorlók; Soros György Londonban is tevékeny. A nap legfontosabb hírei szerintem, szerintünk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére