Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így buktatnák meg Donald Trumpot

2017. február 17. 16:58

Érdekes írásra adta fejét a Breitbart publicistája, Joel B. Pollak. Trump győzelmét sem az amerikai, sem pedig a nemzetközi liberális sajtó nem tudta megemészteni. Van azonban egy könyv, melynek segítségével a liberálisok idő előtt kipaterolnák az amerikai elnököt a Fehér Házból.

Saul Alinsky könyve, A radikálisok 12 szabálya sokak számára ismerős lehet a közelmúltból. Mondjuk az azóta már gajra ment, drogliberalizációért küzdő Negyedik Köztársaság (4K!) egykori lapjáról, a Fent és Lent blog Mindennapi Alinskynk sorozatáról.

A neves amerikai szerző szintéziskötete összegyűjtötte a mélyreható változás vélt alapelveit, továbbfejlesztette a forradalom tudományát és ahhoz egy részletes szabályrendszert "nyújtott". Érdekes, hogy az igencsak marxista áthallásokkal teletűzdelt könyv tanácsait Barack Obama, Valerie Jarett – az exelnök egykori tanácsadója – és mostani hívei is szeretettel alkalmazták, alkalmazzák.

Fotó: AFP

Persze a demokraták agendája ma már nemcsak Alinsky tanácsaira hagyatkozik, mivel a liberális média hegemóniája is az ő szekerüket tolja, amely – Pollak szerint – soha nem fog megbocsájtani Trump győzelmének. Elég csak arra gondolni, milyen nagy "felületen" és elfogadással írnak nap mint nap arról, hogy egyes amerikai egyetemeken – tüntetésekkel, erőszakkal, gyújtogatással – a fiatalok felvették a kesztyűt Trump szigorúnak vélt bevándorláspolitikája ellen.

Érdemes gyorsan még azt is megemlíteni, hogy bár hivatalosan Obama visszavonult a napi politikától, sőt már a milliárdos Richard Branson jachtján is pancsikolt egyet, nyilatkozataival mégis ezeket a fiatal baloldali tüntetőket bátorítja.
Nos, Pollak a héten összeszedte, hogyan használta, illetve használja ma is a Demokrata Párt és a liberális média Alinsky szabályait, hogy idő előtt megbuktassák Donald Trumpot.

"Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld" – írja Alinsky. Az amerikai szerző e szabály alatt azt érti, hogy sokkal hatékonyabb a politikában az embereket támadni, mint az intézményeket. A Breitbart szerzője szerint a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban számos példa mutatja, hogy a liberális média megpróbálta Trump személyes – valódi és képzelt – hibáira ráirányítani a választók figyelmét, ám amikor látták, hogy ez nem célravezető, akkor Alinsky tanácsához fordultak és az elnök embereit vették célba. De ha a közelmúlt eseményeit firtatjuk, látjuk, hogy részben ennek a "taktikának" köszönhetően került támadás alá Michael Flynn, Trump "bukott" nemzetbiztonsági főtanácsadója. Ugyanilyen offenzíva alá került Kellyanne Conway is, aki az egyik legbefolyásosabb és legelfogadottabb személy az amerikai elnök médiacsapatában.

De ne feledkezzünk meg a Trump lánya körüli "botrányról" sem, amely arról szól, hogy egyes multik – az apja miatt – nem hajlandóak az Ivanka Trump nevével fémjelzett divatmárkát forgalmazni. Azon pedig nincs mit csodálkozni, hogy a liberális média az Obama-éra alatt semmilyen támadást nem indított az akkori kétes ügyekben – például az ún. lehallgatási botrányban –, még akkor sem, ha maguk a tisztviselők is beismerték, hogy nem adtak megfelelő tájékoztatást a kongresszusnak – teszi hozzá Pollak.

"A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere", amely ellen Alinsky szerint nincs védekezés, annyira irracionális és dühítő lehet az egész. Ez egy politikus számára döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, mivel így engedményre kényszerítheti az ellenfelét. A Breitbart publicistája szerint erre a szabályra kitűnő példa volt az, hogy hetekkel a választás napja után a Saturday Night Live című műsorban az Obama-szimpatizáns Kate McKinnon Hillary Clintonnak öltözve "nem és nem kéne feladnom bevezetővel" – tehát szánalmat sugallva az egykori elnökjelölt iránt – előadta Leonard Cohen örök klasszikusát, a "Hallelujah" című dalt. Most pedig Alec Baldwin próbálja utánozni Donald Trumpot a műsorban, több-kevesebb sikerrel. A paródiával semmi gond, az viszont, ahogy a liberális média a műsor utáni napokban folyamatosan napirenden tartja az egészet, magyarán hírt csinál belőle, jól mutatja a szándékot.

"Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz, végül pozitívvá fog válni." Alinsky ezt a szabályt akkor ajánlja, amikor az egyik oldal "erőszakot" alkalmaz, ezzel átállítja a közvéleményt a másik oldalra, mert az a gyengébb féllel szimpatizál. Az elmúlt pár hétben számos olyan "tüntetés" zajlott az Egyesült Államokban, amelyről a média inkább pozitív hangnemben tudósított – pedig, ahogy már említettük: azok gyakran erőszakba és gyújtogatásokba torkolltak –, vagy olyan bejátszásokat tett közzé, melyen fiatal egyetemisták azt ordítozták, hogy a Trump-adminisztráció náci.

Fotó: AFP

Hiába, ha ezek a "békés" tüntetők szélsőjobboldali jelképeket lóbálnának, jelszavakat skandálnának, akkor a liberálisok rögtön nem lennének ennyire toleránsok. Ráadásul Pollak szerint a szélsőbaloldali demonstrációk kedveznek a demokratáknak is, hiszen a médián keresztül úgy tűnhet, hogy az ország irányíthatatlanná vált, és ez is egy indok lehet arra, hogy leváltsák Trumpot és a választók a "közeljövőben" a Demokrata Pártra adhassák le szavazataikat.

Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt az ellenfeled pihenésére, talpra állására, stratégiájának újragondolására – vallja Saul Alinsky. Mint látjuk, a taktika működik, a támadások nem enyhülnek. Nem esett messze az alma a fájától.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

amerika, london, párizs

,,Svédország a világ ­lelkiismerete" ismétli nagy előszeretettel a svéd média, mivel az ország betartja az ENSZ határozatait; a világbéke szószólója; a női egyenjogúság és a rasszizmus elleni küzdelem és a szolidaritás vezető országa; továbbá a környezetvédelem élharcosa. Svédországban fejlett és működőképes a demokrácia, a polgárok szabadon élnek, gondolkodnak.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére