Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Idáig is eljutottunk: Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódik

2017. július 26. 18:28

Szanyi kapitány is megirigyelné azt a stílust, ahogy a Jobbik elnöke minősítgeti a nyugdíjasokat. A politikai sikertelenségei miatt halmozottan frusztrált Vona Gábor kijelentéseivel közel 3 millió időskorú embert sérthetett meg.

Simicska főcsicskája politikushoz és pártelnökhöz méltatlan megnyilvánulással szállt bele a nyugdíjasokba, miközben Orbán Viktor tusványosi beszédét próbálta meg bírálni és kiforgatni. A folyamatos politikai kudarcok miatt frusztrált Vonának nehezére esett megemésztenie, hogy a miniszterelnök bálványosi beszéde ismételten nagy sikert aratott nemcsak a hazai, de a nemzetközi politikai térben is.

Vona évekig az Erdélyi Magyar Ifjak nyári táborába befurakodva próbálta Orbánt utánozva megtartani saját kis "tusnádfürdői beszédeit". A Jobbik és annak ifjúsági szervezete azonban mára kikopott az erdélyi rendezvénysorozatból. Vona idén már nem is szerepel az előadók között.
Vona kudarcot kudarcra halmoz

Szétesőben a pártelnök? A kudarcok és az ebből fakadó sikertelenség miatt egyre jobban kapkod. A kapkodás pedig végzetes politikai lépésekhez is vezethet.

A 2016-os év tele volt Vona pálfordulásaival, de a pártelnök 2017-ben sem lett jobb stratéga. Nézzük szépen sorban: először hátba szúrta egyik leghűségesebb bajtársát, Novák Elődöt, hogy eladhassa pártját Simicska Lajosnak. Aztán hátat fordítva legfőbb szavazótáborának, köpönyegforgató módon elkezdte puhítani mondanivalóját, amivel a hiteltelenségbe üldözte saját magát. A ballib szavazók szerelmét kereső, "néppártosodó" Jobbik pedig Vona után rohant, és rohan máig az egyre érezhetőbb vesztébe.

A kvótakampányban Vona elfordult a nemzeti oldaltól, és hallgatásra bírta pártját, később pedig Vona parancsára a Jobbik nem szavazta meg a kényszerbetelepítés elleni alaptörvény-módosítást, miközben pár hónappal korábban a pártelnök még hazaárulással vádolta azokat, akik esetleg nem szavaznak meg egy ilyen jogszabályt.

Minden követ megmozgatott, aláfeküdt a baloldali szavazóknak, de ez a lépése sem hozta meg a várt növekedést, nem volt képes elnyerni az emberek szimpátiáját.

Próbálkozott Szentendrén, próbálkozott Szarvason, mindkét alkalommal a ballib pártokkal szövetkezve próbált sikert elérni. Ezek a kísérletei is kudarcba fulladtak.

Simicska Lajossal való összefonódása sem hozta meg a várt sikereket. Vona elhitte a milliárdos mézes-mázos szavait, beképzelte magának, hogy ez az egyetlen sikerre vezető út, hogy csak így szerezheti meg a régóta vágyott "hatalmat". Vona kapzsiságától elvakultan nem látta, és a mai napig nem látja, hogy Simicskával való szövetkezése óta egyre távolabb került attól, amire oly régóta vágyott.

A politikus, aki korábban börtönnel fenyegette Simicska Lajost, most a milliárdos tenyeréből eszik. Egy dologban lett sikeres a szövetségük: Simicska sikeresen korrumpálta a Jobbikot.

A lejtőn pedig nem volt megállás. Vona érthetetlen módon beállt a Soros-egyetem és a Soros-"civilek" mögé is, pedig korábban (a párt 2014-es programjában) erőteljes fellépést ígért Sorossal és a külföldről támogatott civilekkel szemben. A baloldali szavazók meghódításának stratégiája azonban ez esetben is fontosabb volt a Jobbik egykori alapelveinél.

A sok kapkodás további fejetlenséghez vezetett. Ebbe pedig nemcsak az egykori Jobbik szavazótábor, hanem maga Vona is belezavarodott. Az egykori jobbikosok válasza Vona lépéseire Vecsés volt, amellyel gyakorlatilag megtörtént a pártszakadás.

Az elmúlt hónapok politikai kudarcai miatt úgy látszik valami elpattanhatott Vonánál és Orbán Viktor tusványosi beszéde után olyan lépésre szánta magát, ami ismételten felelőtlenül sodorta veszélybe a Jobbikot. A pártelnök egy Facebook-posztban akadt ki Orbán Viktorra, de itt nem állt meg: személyeskedő sértéseket intézett a nyugdíjas szavazók felé is. A Vona-féle eszetlen kapkodás ugyebár... Beleszállni az egyik legnagyobb és legmegbecsültebb szavazói csoportba nem vall nagy politikai kompetenciára és intelligenciára.

Vona fröcsögésében "remegő kezű, bevásárlókocsijukat toló nyugdíjasokról", gúnyos szavai szerint "nénikékről és bácsikákról" ír, és Orbán Viktor szavazóit "viktoriánusoknak" nevezi, akiknek szerinte "szennyvíz folyik a szájából". Az már csak a hab a tortán, hogy egy Index cikket ajánlgat és a 444 képét használja fel posztjában.

Persze Vona is érezte, hogy posztjával egy kicsit túllőtt a célon, ezért szerdán a Jobbik máris szorgos szerecsenmosdatásba kezdett, és bedobták az "új nyugdíjrendszer" mézes-mázos ötletét. Azzal érvelnek, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer túl "merev", ezért liberalizálnák a nyugdíjkorhatárt.

Összegzésként meg lehet állapítani, hogy Vona nagyot ment a héten: letett a határon túli szavazókról és belerúgott a nyugdíjasokba. További sok "sikert" a politikai pályán pártelnök úr! :D

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A bajoroknak is bevált a határvédelem

A bajoroknak is bevált a határvédelem

amerika, london, párizs

Hat hónapja döntöttek a határvédelem mellett a bajorok, hétfőn sajtótájékoztató keretében számoltak be a kezdeményezés eredményeiről.

A fiatal munkanélküliek közel fele migráns Franciaországban

A fiatal munkanélküliek közel fele migráns Franciaországban

amerika, london, párizs

Az OECD statisztikái szerint a fiatal francia munkanélküliek 40 százaléka vagy külföldön született, vagy legalább egy bevándorló szülővel rendelkezik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Hiteltelen a baloldali előválasztás

Hiteltelen a baloldali előválasztás

piszkostizenkettő

Magyarország egyik legelvtelenebb politikusának számító Karácsony Gergely az elvhűségéhez méltó tisztaságú baloldali előválasztáson kaphatja majd meg a hitelesítő pecsétet az összellenzéki főpolgármesteri jelöltségre.

Trump megvédte a fake news média áldozatául esett diákokat

Trump megvédte a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fake news terjedésének és veszélyeinek talán a legeklatánsabb példáját láthattuk a hétvégén, Donald Trump azonban kiállt a megtámadott diákok mellett.

Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt

Telefonon egyeztetett egymással kedden délután Orbán Viktor miniszterelnök és Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére