Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Hülyék 2018: Soros árnyéka vetül az új árnyékkormányra

2018. március 11. 18:20

A balliberális oldal legnagyobb vasárnapi performansza, hogy Karácsony Gergely bemutatta "árnyékkormányát", vagyis azokat az embereket, akik vezető posztot vállalnának egy Karácsony-kormányban. Lehet, hogy jobban jártak volna, ha inkább pihenésre vagy aktív kikapcsolódásra használják fel a mai csodásan szép időt.

Karácsony Gergely elmondta, hogy

világos értékrenddel bíró, de pártoktól független személyeket választott a csapatba".

Az eseményen Komáromi Zoltánt az egészségügyi, Daróczi Gábort az oktatási, Hegyesiné Orsós Évát a szociális, Mellár Tamást a pénzügyi, Andor Lászlót a foglalkoztatásügyi, Ámon Adát a környezetügyi, Wittinghof Tamást pedig az önkormányzati ügyekért felelős tárca minisztervárományosaként mutatták be.

Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Andor László közgazdász, volt EU-biztos, Mellár Tamás közgazdász, Hegyesiné Orsós Éva, Daróczi Gábor és Komáromi Zoltán (b-j) az MSZP-Párbeszéd árnyékkormánya tagjainak bemutatóján.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Karácsony Gergely megjegyezte: a most bemutatott miniszterjelöltek tervezett kormánya mintegy felét teszik ki, a többi helyet a kormányát támogató pártok politikusainak tartja fenn.

A bevándorláspárti orvos

Karácsony nem pirult bele, amikor Komáromi Zoltánt a "nemzet háziorvosaként" mutatta be. Ez már csak azért is érdekes, mert az "árnyékminiszter-jelölt" a mérhetetlen támogatottságú Együtt pártnak az egészségügyi szakpolitikusa volt. Saját bevallása szerint 2013-tól a Haza és Haladás Egyesület tagja volt.

Az egyesület biztosította egykor a Együtt-PM-pártszövetség anyagi hátterét. 2015-ben napvilágot látott a hír, hogy az alapítvány a támogatásai jelentős részét a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól kapta. Nem kis összegekről van szó, az egyesület ugyanis csak 2013-ban 440 millió forint sorsáról döntött. A támadások miatt Szigetvári kénytelen volt elismerni, hogy valóban kaptak pénzt Sorostól és ígéretet tett, hogy az alapítvány pénzügyeinek részleteit nyilvánosságra hozza. Ez az elmúlt három évben nem történt meg, nyilván azért, hogy eltitkolják, mennyi pénzt kaptak Sorostól.

Az egészségügyet tehát Soros egykori embere vinné.

Oktatás

Daróczi Gábor vinné az oktatásügyet. Daróczi szerint az ő

fő feladata a demokrácia alapjainak újraépítése".

Soros embereit arról lehet felismerni, hogy másról sem beszélnek, csak a demokrácia újraépítéséről. Emellett azonban érdemes kiemelni, hogy Daróczi 1996 májusától 1999. december végéig a Magyar Soros Alapítványnál dolgozott programvezetői munkakörben. Feladata – többek között – a középiskolás diákokkal, az őket tanító tanárokkal, és az utolsó évben a kisgyermekkel foglalkozó programok koordinálása volt. Így tehát nem okozna neki gondot, hogy Soros elképzeléseinek megfelelően dolgozza át az oktatásügyet.

Visszatérne a kádárizmus a szociális szférába

Hegyesiné Orsós Éva a szociális ügyekért felelne. Hegyesiné bizonyára jó pontokat szerzett szakmai önéletrajzával a balos Karácsonynál, ugyanis már rögtön az érettségi után, 1972-ben belépett az akkori kommunista állampártba, az MSZMP-be. A pártmunka mellett tanítani kezdett, aztán 1984 és 1988 között az MSZMP VI. kerületi pártbizottságán dolgozott. Innen már felfelé ívelt karrierje, 1988-tól a rendszerváltozásig a Szociális és Egészségügyi Minisztériumban dolgozott osztályvezetőként.

Mint minden egykori jó kádert, őt is felemelte a Horn-kormány és 1995 és 1998 között a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke, címzetes államtitkár volt. Az első Orbán-kormány alatt parkolópályára került, majd a szocialisták visszatérésével ismét emelkedni kezdett a csillaga, és előbb a Szociális és Egészségügyi Minisztériumban helyezkedett el, majd 2003-tól 2010-ig a Szerencsejáték Zrt. humán igazgatója volt.

Mellár Tamás emelné az adókat

Mellár elmondta, hogy változtatni kell az erő- és jövedelemforrások elosztásán, ezt pedig a túlsúlyba került fogyasztási típusúak helyett a társasági adóra helyezve a hangsúlyt lehetne megtenni.

A közgazdász ezek szerint úgy gondolja, hogy a magyar gazdaság és munkaerőpiac gerincét adó kis- és középvállalkozások – valamint más cégek – adóját kellene megemelni. Talán mondani sem kell, hogy ez mihez vezetne, de legalább azt érdemes megemlíteni, hogy a megnövekedett költségeket a vállalkozások részben elbocsátásokból oldanák meg...

Emellett egy ilyen döntés szembemenne a nemzetközi trendekkel is, hiszen épp Donald Trump legutóbbi adócsökkentése nyomán 35 százalékról 21 százalékra csökkent a vállalati nyereségadó mértéke az USA-ban. Emiatt a németekre nagy nyomás helyeződött, mivel a helyzet azzal fenyeget, hogy az alacsonyabb adó miatt számos német vállalkozás áttelepül a tengeren túlra. Ha tehát a németek lépést akarnak tartani, akkor nekik is csökkenteniük kell a vállalkozásokra háruló terheket.
Brüsszeli bürokrata a foglalkoztásügy élén

Andor László a foglalkoztatásügyért lenne felelős. A politikus már jó 20 éve legyeskedik az MSZP körül. A Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok idején, 2003 és 2005 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. A második Orbán-kormány elől Brüsszelig szaladt és 2010-2014 között az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa volt.

Andor kiemelte, hogy a közmunkaprogramot alaposan megnyirbálná, a résztvevők kétharmada "valamilyen más, értelmes formában" kaphatna munkát – lefordítva a szoci szakzsargont, tartósan munkanélkülivé válna. Ez azonban nem lenne gond, mert megnövelné a segély időtartamát. Szép, új világ lenne. Vagyis inkább a régi, segélyalapú szoci világ térne vissza.

Paksmentesítés

Ámon Ada, az Energiaklub elnöke a környezetvédelemért lenne felelős a Karácsony-kormányban. Ámon alapítványát csak az utóbbi két évben kis híján 40 millió forinttal tolta meg Soros, így nem csoda, hogy Karácsony beválogatta az emberei közé. A politikus első lépése lenne leállítani a Magyarország energiabiztonsága szempontjából kulcsfontosságú paksi bővítést.

Újra az SZDSZ kerülne az önkormányzatok élére

A korábbi eszdéeszes politikus, Wittinghoff Tamás visszaállítaná az "alkotmányban garantált önkormányzatiságot". Az SZDSZ tempóját ismerve ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a települések újra eladósodnak és még szét is lopják őket.

Összegzés

Szép egy társaság, az biztos.

Magyarországon egyébként nem szokás árnyékkormányt alakítani. A választások előtt pedig különösen értelmetlen. A brit politikai kultúrában az árnyékkormányok a rendes kormányok megalakulásakor jönnek létre, céljuk pedig annak bemutatása, hogy az ellenzék mit tenne másképp, hogyan kormányozná az országot. Az árnyékkormányok tagjai általában az ellenzék parlamenti padsoraiból kerülnek ki.

Erre Karácsony esetében nincs esély, hiszen a bemutatott politikusok jelenleg nem parlamenti képviselők, és a hangzatos ígéreteken túl nem tudnak érdemi munkát végezni. Már csak azért sem, mert az Országgyűlés várhatóan nem is tart rendes üléseket áprilisig.

Az árnyékkormányok alakítása az 1960-as évek közepétől kezdődött Nagy-Britanniában, így nem mondható különösen modern elképzelésnek sem.

Azt mindenesetre sikerült demonstrálnia a Karácsony-árnyékkormánynak, hogy miért NE szavazzanak a választók a baloldalra:

  1. Mert politikusaik Soros zsebében vannak.
  2. Mert teljesen alkalmatlanok.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Róma, Budapest és Varsó Európa új tengelye

Róma, Budapest és Varsó Európa új tengelye

amerika, london, párizs

Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony. Szakértők szerint a politikusok szeretnék egyértelművé tenni, hogy ki az, aki támogatja, illetve ki az, aki ellenzi az illegális bevándorlást.

Már a NATO is törölte Demeter Márta tagságát

Már a NATO is törölte Demeter Márta tagságát

kétharmad

A NATO Parlamenti Közgyűlésének hivatalos honlapján is törölték a delegáltak sorából Demeter Mártát.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

Több tízmilliárd forintot mentett meg a NAV a tavalyi évben

Több tízmilliárd forintot mentett meg a NAV a tavalyi évben

kétharmad

Az adóhivatal dolgozóinak hála hatalmas összeg maradhatott az államnál.

Varázslással akarta elüldözni a londoni rendőröket egy ugandai nő

Az ugandai nő és egy ghánai férfi nemiszerv-csonkítást követett el. A jelenség egyre komolyabb mértéket ölt Nagy-Britanniában.

Két nap alatt majdnem kipusztult egy állatfaj

Elképesztő hőhullám vonul végig Ausztrálián. A gyümölcsök a fán megfőnek, de a vadvilág sem képes elviselni a hihetetlenül magas hőmérsékletet, ami egyes helyeken eléri a 49 Celsius-fokot. A hőhullám már napok óta tart.

Ide vezet a multikulti: a fiatal svéd nők közel fele fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik

Ide vezet a multikulti: a fiatal svéd nők közel fele fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik

amerika, london, párizs

A migránsok miatt a nemi erőszak fellegvárává váló országban ez nem is meglepő.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére