Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Hülyék 2018: Összefogás "akár az ördöggel is" - Karácsony koalíciót ajánlott Gyurcsánynak

2018. március 25. 18:55

Karácsony Gergely március 15-i beszédében úgy fogalmazott, hogy a balos választóknak igaza van, "össze kell fogni, akár az ördöggel is". A szavakat vasárnap tettek követték és az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje koalíciót ajánlott Gyurcsánynak - és az LMP-nek is.

A Párbeszéd társelnöke abból az alkalomból állt a nyilvánosság elé, hogy a párt honlapján vasárnap közzéteszik az MSZP-Párbeszéd szövetség száz pontból álló kormányprogramját. Közlése szerint a kormányprogramot, amelyet a következő országgyűlésben a demokratikus ellenzéki pártokkal közösen kíván megvalósítani, elküldi a DK-nak és az LMP-nek – írja az MTI.

Karácsony Gergely az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje a pártszövetség 2018. március 21-i rendezvényén.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az általuk elhozott új korszak arról szólna, hogy a magyar gazdaság és társadalom fejlődését elsősorban az emberi tőkére kívánják alapozni. Vagyis a gazdaság fejlesztését a Magyarországon már megtelepedett nagyvállalatok mellett a kis- és közepes vállalkozások (kkv) támogatása útján valósítanák meg – magyarázta.

A kkv-k támogatásával kapcsolatos ígéret teljesen ellentmond Mellár Tamás korábbi szavainak. Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely "árnyékkormányában" Mellár viszi a gazdasági ügyeket, aki arról beszélt, hogy növelné a vállalkozásokra nehezedő terheket, és a társasági adókra helyezné a hangsúlyt.
Koalíció

A rendezvény után Karácsony Gergely kérdésekre válaszolva azt mondta: nem a választási együttműködésről kíván tárgyalni az LMP-vel, csupán arra kívánja felhívni a figyelmüket, hogy a következő parlamentben számít a közös kormányzásra. Ugyanis – véleménye szerint – Magyarországon koalíciós kormányzásra van szükség azon pártok együttműködésével, amelyek programja összeegyeztethető. Márpedig az MSZP-Párbeszéd programja összeegyeztethető az LMP és a DK programjával – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, miszerint a franciaországi terrortámadás fényében fenntartható-e az az álláspont, hogy a migráció és a terrorizmus között nincs összefüggés, azt mondta: az elmúlt években a statisztikák szerint, miközben nőtt a bevándorlás, csökkent a terrorista típusú bűncselekmények száma. Az biztos, hogy Európa számára komoly kihívás a bevándorlás, ám Magyarország számára nem – mondta Karácsony.

Karácsony ismét próbálja elbagatellizálni a terrorizmus és a határvédelem kérdését. 2015 óta 27 terrortámadásban 330-an haltak meg és 1300-an sérültek meg Európában.

Szóba került Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármesterének egy kolléganőjével szemben tett durva kijelentése is. Karácsony Gergely erre azt mondta, a hangfelvételt ugyan nem ismeri, ám Janiczak Dávid polgármesteri tevékenysége világosan mutatja, hogy nem szabad a Jobbikra bízni a kormányzást.

Ellenségeskedés

Karácsony Gergely ajánlata vélhetően nem fogja elnyerni a megszólított pártok szimpátiáját. Az elmúlt napokban ugyanis komoly támadásokat szenvedett el az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, miután egy, a Magyar Narancsnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy kormányra kerülése esetén "az ügyvivő (sic!) kormányfőnek egyébként Orbán Viktort javaslom". Karácsony vélhetően valami bombasztikusat akart mondani, esetleg trollkodni szeretett volna, ám később kénytelen volt visszavonni szavait.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje ma egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "nagy problémában van az MSZP-Párbeszéd, amennyiben Karácsony Gergely inkább Orbán Viktorral vállalna sorsközösséget, mintsem az ellenzéki oldal bármelyik szereplőjével". Szél Bernadett szerint ezért Karácsony Gergely magyarázattal tartozik ezzel ellentétes kijelentésével kapcsolatban.

Gyurcsány szintén beszállt a cicaharcba és több televíziós műsorban is elítélte Karácsony Gergely szavait.

A nagy összeborulás tehát elmaradt, jelenleg a pártok a saját pecsenyéiket sütögetik – többnyire egymás kárára. Az szinte borítékolható, hogy az április 8-i választás előtt nem fog komolyan felmerülni a koalíció lehetősége.

Akár az ördöggel is

Tudom, hogy sokan gondolják azt, hogy mindenkivel össze kell fogni, akár az ördöggel is. Én azt mondom, igazuk van, akár az ördöggel is"

– mondta Karácsony március 15-én, Vona Gáborral kapcsolatban. A kijelentés azonban Gyurcsány Ferenc pártját illetően is megállja a helyét.

Soros megrendelését teljesítik

A Fidesz szerint Karácsony Gergelyék teljesíteni fogják Soros "megrendelését" – reagált a nagyobbik kormánypárt az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjének koalíciós ajánlatára.

A Fidesz a közleményében azt írta:

ha Karácsony Gergely és a többi elvtelen ellenzéki kerül hatalomra április 8-án, akkor teljesíteni fogják Soros megrendelését: lebontják a határzárat, végrehajtják a kötelező kvótát, betelepítik a migránsokat és bevándorlóországgá teszik az országot".

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: semmi szükség arra, hogy más védje helyettünk a magyar határt

Orbán: semmi szükség arra, hogy más védje helyettünk a magyar határt

kétharmad

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje meg helyettünk a magyar határt, nem beszélve a szuverenitás elvi kérdéseiről - jelentette ki a miniszterelnök.

Fordulat a dán kultúrharcban: több kereszténység, kevesebb integráció

Fordulat a dán kultúrharcban: több kereszténység, kevesebb integráció

amerika, london, párizs

A dán kulturális minisztérium és a közszolgálati műsorközlő között kötött új szerződés értelmében utóbbinak ezentúl erőteljesebben kell hangsúlyoznia a dán társadalom keresztény gyökereit. Az integráció propagálása viszont kikerült a dokumentumból.

A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

amerika, london, párizs

A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit - jelentette ki Peter Pellegrini szlovák kormányfő a visegrádi négyek miniszterelnökeinek - az informális EU-csúcsot közvetlenül megelőző - találkozója után újságíróknak nyilatkozva Salzburgban szerdán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

kétharmad

Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) - jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján.

Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére