Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Hova tűnt Cohn-Bendit?

2016. február 23. 15:08

Magyarország és Orbán Viktor egykori legnagyobb bírálója néma csendben van. Kár, hogy már nem szólalhat fel Brüsszelben, lenne dolga bőven.

Daniel Cohn-Bendit

Fotó: AFP

Az egykori zöldpárti EP-képviselő, a díszhatvannyolcas Daniel Cohn-Bendit Brazíliában tengeti nyugdíjas éveit, már nem csapkodja az asztalt, nem möszjő orbánozik minden héten Brüsszelben, feltűnően nyugodt, hallgatag. Vélhetően azért, mert minden rendben van a világban. Cohn-Bendit még 2014-ben úgy fogalmazott, hogy biztos benne, hogy a visszavonulása után is elegen foglalkoznak majd Magyarországgal, de ha mégsem, akkor  ellátogat Budapestre. A tavalyi évben is rengeteg bírálat érte a magyar kormány és Orbán Viktor bevándorláspolitikáját, így látszólag érthetőnek tűnik, hogy a volt uniós képviselő nem érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű.

Cohn Bendit 1991-ben még azt mondta a Die Zeit hasábjain, hogy a multikulturális társadalom korántsem számít kiegyensúlyozottnak, hiszen tartóssá válnak miatta a társadalmi összeütközések. A politikus úgy vélekedett, hogy a multikulturalizmus hajlamos csoportok és közösségek sokféleségének szétzavarására, valamint az értékek károsítására és elvételére.

Az egykori lázadónak volt szerencséje Frankfurtban a város multikulturális ügyeihez előadóként, így gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetett a társadalmi realitásokról. Cohn-Bendit-nek ekkor nyílt csak ki igazán a szeme, szókimondóbbá vált. 1992 májusában a német fővárosban, Berlinben tartottak pártkongresszust a Zöldek. Az ominózus kongresszus legfontosabb témája az volt, hogy elhatározzák, minden külföldi állampolgárnak joga kell legyen az országba történő bevándorlásra. Cohn-Bendit az egész javaslatot „közveszélyes hülyeségnek” nevezte.

Pártjához még egy nyílt levelet is intézett, amiben kijelentette, hogy nem hajlandó tartani magát ehhez a határozathoz:

"Nem vagyok hajlandó részt venni továbbra is ebben a játékban. Nem szeretném magamat jobb belátásom és erkölcsi fölényem érzésében fürdetni – szeretném megtartani és jobbítani ezt a köztársaságot, ami Európa más országaival együtt nehéz és talán veszélyes helyzetben van… A demokrácia alanyai a benne élő polgárok. Csakis ők és intézményeik dönthetnek arról, hogy miként és milyen mértékben legyen bevándorlási ország Németország. Gőgösen fordultatok határozatokkal a világ népeihez, de nem ennek az országnak a polgáraihoz.”

Ha Cohn-Bendit 1992-ben veszélyesnek látta a helyzetet, akkor mit mondhatunk Európáról a párizsi merényletek, a példa nélküli népvándorlás, a „közveszélyes” merkeli és brüsszeli politika kapcsán?

Mindössze annyit, hogy ideje lenne újra verni az asztalt, ha nem is Brüsszelben, akkor legalább valamelyik brazil tengerparti bárpultnál, éles szavakkal illetve a német kancellárt. A möszjőnek pedig elég lenne annyit, hogy Marxra esküszöm, igazad van Viktor.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére