Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Hova tűnt Cohn-Bendit?

2016. február 23. 15:08

Magyarország és Orbán Viktor egykori legnagyobb bírálója néma csendben van. Kár, hogy már nem szólalhat fel Brüsszelben, lenne dolga bőven.

Daniel Cohn-Bendit

Fotó: AFP

Az egykori zöldpárti EP-képviselő, a díszhatvannyolcas Daniel Cohn-Bendit Brazíliában tengeti nyugdíjas éveit, már nem csapkodja az asztalt, nem möszjő orbánozik minden héten Brüsszelben, feltűnően nyugodt, hallgatag. Vélhetően azért, mert minden rendben van a világban. Cohn-Bendit még 2014-ben úgy fogalmazott, hogy biztos benne, hogy a visszavonulása után is elegen foglalkoznak majd Magyarországgal, de ha mégsem, akkor  ellátogat Budapestre. A tavalyi évben is rengeteg bírálat érte a magyar kormány és Orbán Viktor bevándorláspolitikáját, így látszólag érthetőnek tűnik, hogy a volt uniós képviselő nem érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű.

Cohn Bendit 1991-ben még azt mondta a Die Zeit hasábjain, hogy a multikulturális társadalom korántsem számít kiegyensúlyozottnak, hiszen tartóssá válnak miatta a társadalmi összeütközések. A politikus úgy vélekedett, hogy a multikulturalizmus hajlamos csoportok és közösségek sokféleségének szétzavarására, valamint az értékek károsítására és elvételére.

Az egykori lázadónak volt szerencséje Frankfurtban a város multikulturális ügyeihez előadóként, így gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetett a társadalmi realitásokról. Cohn-Bendit-nek ekkor nyílt csak ki igazán a szeme, szókimondóbbá vált. 1992 májusában a német fővárosban, Berlinben tartottak pártkongresszust a Zöldek. Az ominózus kongresszus legfontosabb témája az volt, hogy elhatározzák, minden külföldi állampolgárnak joga kell legyen az országba történő bevándorlásra. Cohn-Bendit az egész javaslatot „közveszélyes hülyeségnek” nevezte.

Pártjához még egy nyílt levelet is intézett, amiben kijelentette, hogy nem hajlandó tartani magát ehhez a határozathoz:

"Nem vagyok hajlandó részt venni továbbra is ebben a játékban. Nem szeretném magamat jobb belátásom és erkölcsi fölényem érzésében fürdetni – szeretném megtartani és jobbítani ezt a köztársaságot, ami Európa más országaival együtt nehéz és talán veszélyes helyzetben van… A demokrácia alanyai a benne élő polgárok. Csakis ők és intézményeik dönthetnek arról, hogy miként és milyen mértékben legyen bevándorlási ország Németország. Gőgösen fordultatok határozatokkal a világ népeihez, de nem ennek az országnak a polgáraihoz.”

Ha Cohn-Bendit 1992-ben veszélyesnek látta a helyzetet, akkor mit mondhatunk Európáról a párizsi merényletek, a példa nélküli népvándorlás, a „közveszélyes” merkeli és brüsszeli politika kapcsán?

Mindössze annyit, hogy ideje lenne újra verni az asztalt, ha nem is Brüsszelben, akkor legalább valamelyik brazil tengerparti bárpultnál, éles szavakkal illetve a német kancellárt. A möszjőnek pedig elég lenne annyit, hogy Marxra esküszöm, igazad van Viktor.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

szabad vasárnap

Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon.

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

amerika, london, párizs

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére