Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Hova tűnt Cohn-Bendit?

2016. február 23. 15:08

Magyarország és Orbán Viktor egykori legnagyobb bírálója néma csendben van. Kár, hogy már nem szólalhat fel Brüsszelben, lenne dolga bőven.

Daniel Cohn-Bendit

Fotó: AFP

Az egykori zöldpárti EP-képviselő, a díszhatvannyolcas Daniel Cohn-Bendit Brazíliában tengeti nyugdíjas éveit, már nem csapkodja az asztalt, nem möszjő orbánozik minden héten Brüsszelben, feltűnően nyugodt, hallgatag. Vélhetően azért, mert minden rendben van a világban. Cohn-Bendit még 2014-ben úgy fogalmazott, hogy biztos benne, hogy a visszavonulása után is elegen foglalkoznak majd Magyarországgal, de ha mégsem, akkor  ellátogat Budapestre. A tavalyi évben is rengeteg bírálat érte a magyar kormány és Orbán Viktor bevándorláspolitikáját, így látszólag érthetőnek tűnik, hogy a volt uniós képviselő nem érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű.

Cohn Bendit 1991-ben még azt mondta a Die Zeit hasábjain, hogy a multikulturális társadalom korántsem számít kiegyensúlyozottnak, hiszen tartóssá válnak miatta a társadalmi összeütközések. A politikus úgy vélekedett, hogy a multikulturalizmus hajlamos csoportok és közösségek sokféleségének szétzavarására, valamint az értékek károsítására és elvételére.

Az egykori lázadónak volt szerencséje Frankfurtban a város multikulturális ügyeihez előadóként, így gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetett a társadalmi realitásokról. Cohn-Bendit-nek ekkor nyílt csak ki igazán a szeme, szókimondóbbá vált. 1992 májusában a német fővárosban, Berlinben tartottak pártkongresszust a Zöldek. Az ominózus kongresszus legfontosabb témája az volt, hogy elhatározzák, minden külföldi állampolgárnak joga kell legyen az országba történő bevándorlásra. Cohn-Bendit az egész javaslatot „közveszélyes hülyeségnek” nevezte.

Pártjához még egy nyílt levelet is intézett, amiben kijelentette, hogy nem hajlandó tartani magát ehhez a határozathoz:

"Nem vagyok hajlandó részt venni továbbra is ebben a játékban. Nem szeretném magamat jobb belátásom és erkölcsi fölényem érzésében fürdetni – szeretném megtartani és jobbítani ezt a köztársaságot, ami Európa más országaival együtt nehéz és talán veszélyes helyzetben van… A demokrácia alanyai a benne élő polgárok. Csakis ők és intézményeik dönthetnek arról, hogy miként és milyen mértékben legyen bevándorlási ország Németország. Gőgösen fordultatok határozatokkal a világ népeihez, de nem ennek az országnak a polgáraihoz.”

Ha Cohn-Bendit 1992-ben veszélyesnek látta a helyzetet, akkor mit mondhatunk Európáról a párizsi merényletek, a példa nélküli népvándorlás, a „közveszélyes” merkeli és brüsszeli politika kapcsán?

Mindössze annyit, hogy ideje lenne újra verni az asztalt, ha nem is Brüsszelben, akkor legalább valamelyik brazil tengerparti bárpultnál, éles szavakkal illetve a német kancellárt. A möszjőnek pedig elég lenne annyit, hogy Marxra esküszöm, igazad van Viktor.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

hajrá, magyarok!

Bár a sok néző garantált a fehérváriak összes meccsén, az nagy kérdés, milyen lesz a hangulat.

Öt év börtönre ítélték a röszkei terroristát, Ahmed H.-t

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Hisztiznek a balosok Spanyolországban, mert a spanyol Néppárt támogatja Orbánt

Hisztiznek a balosok Spanyolországban, mert a spanyol Néppárt támogatja Orbánt

amerika, london, párizs

Felkérdezné az Unidos Podemos spanyol baloldali pártszövetség a spanyol néppárti képviselőket annak kapcsán, hogy nem szavazták meg a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben - olvasható ki az MTI cikkéből.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére