Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Homoszexuális kancellárjelölt váltaná Merkelt

2016. május 12. 17:28

BERLIN, 17:28

Jens Spahn egy ambiciózus német politikus. A jelenleg 35 éves, német pénzügyminiszter-helyettes komoly esélyekkel pályázhat Angela Merkel helyére, amennyiben a kancellár asszony nem kíván elindulni a 2017-es választásokon.

Angela Merkel kancellár (jobbra), Ursula von der Leyen (balra), Jens Spahn (a háttérben)

Fotó: AFP

Spahn 15 évesen lépett be a Kereszténydemokrata Unióba és hét évvel később elindult a választásokon képviselőjelöltként – és nyert. Karrierje azóta töretlen.

Merkel nem igazán kedveli magabiztos és hangoskodó természete miatt az államtitkárt. Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter ennek ellenére nevezte ki maga mellé, és azóta is meg van elégedve Spahn munkájával.

Nehézségek, győzelem és coming out

A szorgalma és a tehetsége ellenére Spahn karrierje sem volt nyílegyenes. 2013-ban a kancellár egy félreértett mondata miatt azt gondolta, hogy egészségügyi miniszter is lehet belőle, de végül ugyanabban a pozícióban maradt, amelyben az előző 4 évet is lehúzta – a CDU egészségügyi szakszóvivője maradt a Bundestagban.

Innen hamar fel tudott állni: 2014-ben elég támogatást tudott szerezni a CDU-n belül ahhoz, hogy bekerüljön a párt legfelsőbb testületébe, a végrehajtó bizottságba.

A pártkongresszuson tartott beszédében coming outolt. Ebben kiállt a keresztény értékek mellett és hangsúlyozta az elfogadás, a tolerancia fontosságát, majd azt mondta – mély levegőt véve –, hogy

mindezek az értékek azért fontosak számomra, mert nem akarok több sértést és támadást átélni amiatt, hogy Berlin utcáin kézen fogva sétálok a barátommal."

Daniel Funke(balra) és Jens Spahn (jobbra).

2014-ben a politikus azt mondta, hogy a migránsok befogadása erősíti az olyan értékeket, mint a tolerancia. Ekkor még kiállt a "Willkommenskultur" – azaz a befogadó politika – mellett.

A feltörekvő politikus homoszexualitása nem mindenkinek tetszik a CDU-ban, azonban Spahn küzd az ellen, hogy csupán ennyi legyen a karaktere: egy meleg politikus, aki comingoutolt; hiszen jelentős ismeretei vannak az egészségügyi- és pénzügyi területen is, ami magabiztos nyilatkozataiból is kitűnik.

Ezerarcú konzervativizmus

A CDU vezetésében nemcsak Spahn lóg ki a sorból. Julia Klöckner a feministákat kritizálta, amiért félremagyarázzák azt, hogy a muszlim bevándorlók tolerálják nőgyűlöletet. Paul Ziemiak, a CDU ifjúsági szervezetének vezetője élesen kritizálja Merkel befogadó politikáját, miközben azzal kérkedik, hogy ő lengyel bevándorlók gyermeke.

Spahn és a kancellár

Spahn és a kancellár viszonyának dinamikája érdekesnek tűnik. A miniszter-helyettes sok kérdésben kiállt Merkel mellett – ez érthető, hiszen a főnökéről van szó. De egyben politikailag vetélytársak is.

2015 őszén már látványos méreteket öltött a migránsválság. Ekkor kezdett egyre szemtűnőbb lenni az is, hogy a menekültek mellett gazdasági bevándorlók tömegei jönnek Németországba. Spahn ekkor első ízben felemelte a szavát Merkel befogadó politikája ellen.

Jens Spahn

2015 novemberében a miniszter-helyettes egy olyan kötetet prezentált egy könyvbemutatón, amelyben 22 konzervatív szerző Merkel befogadó politikáját kritizálta. A Die Welt német újság a következő napon "Angela Merkelnek jó lesz félni ettől a könyvtől" című cikkben számolt be a bemutató részleteiről.

A felmérések szerint a Merkel vezette CDU-CSU pártszövetség támogatottsága négy éves mélyponton volt áprilisban. A választások nagyjából egy év múlva lesznek, így nem véletlen, hogy a jelöltaspiránsok most kezdenek előbújni a kalapból.

(Politico)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

amerika, london, párizs

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére