Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hollywood és a cannes-i filmes világ is romokban Weinstein szexbotránya miatt

2017. október 12. 17:28

LOS ANGELES, 17:28

Harvey Weinstein filmproducer bukása kezdi maga alá temetni Hollywoodot és részben az európai filmipart is. Még nem látni, hogy csak szalmaláng vagy tisztítótűz lesz-e az, ami Weinstein tettei nyomán átsöpör Hollywood filmiparán. Weinstein ügyében már hivatalosan is nyomoz a rendőrség. De az Oscar-akadémia is összeül, valamint a cannes-i fesztivál vezetősége is megvitatja a Weinstein-ügyet. A producer pedig közben magángépén Arizonába repült (vagy azóta talán külföldre).

Az amerikai sajtó beszámolói szerint káosz és rettegés lett úrrá Hollywoodon, ahogy Harvey Weinstein szexuális bántalmazási ügyének hólabdája az elmúlt napokban már egy megállíthatatlan és pusztító lavinává nőtte ki magát. 

Hivatalosan elindultak a rendőrségi nyomozások Weinstein ellen

A New York-i rendőrség vizsgálatot indított egy 2004-re visszanyúló szexuális erőszak ügyében, amelynek elkövetésével Harvey Weinsteint vádolták — közölte a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökséggel részletek ismertetése nélkül.

A The New York Times amerikai napilap múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy az amerikai filmmogul évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt, egyes esetek több mint 20 évvel ezelőtt történtek. Weinstein tagadja az ellene felhozott vádakat.

A Daily News New York-i napilap szerint a rendőrség Lucia Evans színésznő a The New Yorkerben megjelent tanúvallomása nyomán kezdhet vizsgálatot Harvey Weinstein ellen. Evans a riportban azt állította, hogy 2004-ben, amikor a Middlebury College-ba járt, Weinstein a Miramax New York-i irodájában — ahová szereplőválogatásra érkezett — orális szexre kényszerítette.

A hatóság az Evans állításával kapcsolatos bizonyítékokat akarja feltárni. A The New York Post szerint emellett a New York-i rendőrség szexuális bűnügyeket vizsgáló csoportja a Weinstein elleni további szexuális zaklatások és szexuális erőszakok vádjával kapcsolatban is nyomoz.

2015-ben a New York-i rendőrség már vizsgálatot indított Ambra Battilana Gutierrez olasz modell feljelentése nyomán, aki azt állította, hogy Harvey Weinstein molesztálta őt a hotelszobájában.

A rendőrség akkor a modell közreműködésével rögzített egy beszélgetést a hollywoodi mogul és a fiatal modell között, amelynek során Weinsein megint vissza akarta csábítani a szobájába, de ezt a modell elutasította.

Cyrus Vance manhattani ügyész akkor bizonyíték hiányában lezárta az ügyet.

Hollywood ismerői szerint semmi sem fog megváltozni a filmiparban a botrány miatt

Kevin Blatt, Los Angeles-i válságkezelő a Fox News számára nyilatkozva úgy vélte, hogy érthető a filmipar szereplőinek aggodalma, mivel nagyon úgy néz ki, hogy a Weinstein-dráma még csak az előszele mindannak, ami várhatóan hamarosan a Hollywood filmiparát irányító nagy hatalmú férfiak nyakába szakad. 

A botrány rövid távú hatásai közé tartozik majd, hogy sok stúdióvezető, casting ügynökségi vezető és számos más, hasonló jellegű hatalommal bíró ember is egy ideig kénytelen lesz uralkodni önmagán. Mik lehetnek a hosszú távú hatások? Még számos, a filmiparban dolgozó nő megnevezi majd azokat, akik a múltban bántalmazták őket. Azonban még az is csak a jéghegy csúcsa lesz.

— mondta Kevin Blatt.

A legtöbb Hollywooddal foglalkozó amerikai újságíró szerint Weinstein botránya, és az ezt követő további leleplezések sem fognak majd alapvetően változtatni azon a szexista és a szexuális zaklatást napi szinten alkalmazó módon, ahogy az amerikai filmipar működik. 

A Fox News által megkérdezett Colin Goldman hollywoodi filmproducer szerint a hatalommal való visszaélés nem fog soha sem megszűnni a filmgyártásban, mivel Hollywoodban valójában nem a férfiak és a nők állnak egymással szemben, hanem a hatalmasok és a kétségbeesettek.

Colin Goldman

Goldman úgy véli, hogy a hatalommal való szexuális jellegű visszaélés olyannyira a filmipar része és olyannyira mindennapos dolog, hogy az a Weinstein-botrány kitörése óta is megtörtént és történik Hollywoodban számtalan alkalommal.

Colin Goldman alighanem nem téved az állításaival. A Weinstein által elkövetett szexuális zaklatási és nemi erőszak esetek közül többnél is azt mondták az áldozatok, hogy amikor ellenállást tanúsítottak, akkor ettől erőszakosabb lett a producer, illetve közölte velük, hogy vegyék tudomásul:

Így működik Hollywood. Vagy megteszik, amit kér tőlük(Weinstein), vagy felejtsék el, amit akarnak."

Egyre több nő vállalja fel, hogy Weinstein bánatalmazta

Weinstein egyre növekvő számú áldozatai közül az egyik legújabb ismert név Cara Delevingne modell-színésznő, aki Instagram-profilján jelentette be, hogy Weinstein két alkalommal is zaklatta.  

Cara Delevingne

A szupermodell színésznőt saját elmondása szerint Weinstein egy alkalommal hármas szexre akarta kényszeríteni a producer egyik — szintén erőszakkal a filmmogul szállodai szobájába rendelt — asszisztensével.

Weinsteint megviselik a történtek, de még szabadlábon van

Harvey Weinstein a napokban egyelőre még csak zavart viselkedése miatt találkozott a rendőrökkel és nem azért, mert őrizetbe vették volna az ellene felhozott zaklatási és nemi erőszak vádak miatt. 

Szerdán Weinstein 22 éves lányának házához azért ment ki intézkedni egy rendőrségi járőregység, mivel a producer környezetéből érkező bejelentés szerint a 65 éves férfi nem volt beszámítható állapotban és félő volt, hogy öngyilkossági szándékkal kárt tesz önmagában.

A helyszíni beszámolók szerint a rendőrök kiérkezésekor Weinstein azt üvöltözte lányának az utcáról, hogy ne tegye még rosszabbá a helyzetét.

A rendőrök kiérkezése után nem sokkal a Weinstein család azt közölte, hogy csupán kisebb családi vita miatt hívták ki a hatóságot, amelynek további intézkedésére már nem volt szükség. 

Nem sokkal később Weinstein a magángépén Arizonába repült. A producer hivatalos közlemény szerint a szexbotrányba keveredett producer a történtek miatt szabadságra ment. A sajtó feltételezése szerint Weinstein az arizonai Meadows rehabilitációs központba utazhatott, ahol szexfüggőség kezelésével is foglalkoznak.

A cannes-i fesztivál vezetősége megdöbbent és az Oscar-akadémia is összeül Weinstein ügyében

A szexuális zaklatással és erőszakkal gyanúsított Harvey Weinstein elleni vádak megdöbbentették a cannes-i filmfesztivál vezetőit, akik együttérzésüket fejezték ki az áldozatoknak. Közben az amerikai filmakadémia bejelentette, hogy szombati válságtanácskozásán dönt Weinstein ügyében.

Pierre Lescure, a cannes-i filmfesztivál elnöke és Thierry Frémaux igazgató csütörtökön közös közleményben hangsúlyozta, hogy megdöbbentette őket az, ami Weinsteinről napvilágra került. Mint írták, ezt a viselkedést a "legvilágosabban és legegyértelműbben el kell ítélni".

Weinstein visszatérő vendége volt a cannes-i filmfesztiválnak, számos olyan film szerepelt a cannes-i versenyprogramokban, amelyeknek ő volt a producere.

Lescure és Frémaux együttérzésüket fejezték ki Weinstein áldozatainak, mindazoknak, akik kiálltak a nyilvánosság elé és azoknak is, akik nem.  "Jó volna, ha ez az ügy segítene abban, hogy leszámoljunk minden ilyen súlyos és elfogadhatatlan gyakorlattal" — fogalmaztak.

Az amerikai filmakadémia szerdán bejelentette, hogy szombatra válságtanácskozást hívott össze Weinstein ügyében.

A filmakadémia közleményében leszögezte, hogy a Weinstein ellen felhozott vádak "visszataszítóak és szörnyűek", és a filmmogul viselkedése összeegyeztethetetlen a szervezet értékeivel és mindazzal, amit ez az alkotói közösség képvisel. A filmakadémia kormányzói testülete szombaton rendkívüli tanácskozáson vitatja meg a Weinstein ügyét és ott dönt arról, hogy milyen lépéseket tegyen vele szemben.

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein több mint húsz éve tagja az Oscar-akadémiának.

A Brit Filmakadémia szerdán függesztette fel Weinstein tagságát. A The New York Times amerikai napilap múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy a producer évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. A The New Yorkerben a napokban megjelent riport szerint pedig szexuális erőszakot is elkövetett. A filmmogul tagadta az ellene felhozott vádakat.

Harvey Weinstein

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére