Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
csak neked, csak most
 
 
 
 

Hollik: Soros egyértelművé tette, hogy a 2018-as választások tétje Magyarország függetlensége

2017. november 29. 12:54

Hazudik a Sorost védő Momentum, amikor a civiltörvény kapcsán a magyar civil társadalomra hivatkozik, mert csak a kizárólag politikai befolyásolással foglalkozó Soros-hálózatnak van gondja az átláthatósági törvénnyel - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Hollik István. A KDNP-s politikus szerint Magyarország függetlenségének a megőrzése, a saját sorsunkról való döntés joga lesz a 2018-as választás tétje, mivel az amerikai milliárdos, Soros György minden eszközével beszállt a választási kampányba, hogy befolyásolja a jövő évi voksolás eredményét.

888. hu: Miért van az, hogy a már nagyban zajló választási kampányban az ellenzék legfőbb mondanivalója a választópolgárok felé csupán az, hogy kiállnak Soros György és a Soros-terv mellett?

Hollik István: A balliberális ellenzék szóban letagadja a Soros-terv létezését, de amikor gombot kell nyomni valamilyen szavazás alkalmával, akkor mindig kiállnak Soros mellett. Érthetetlen az, amit csinálnak, hiszen hol teljesen letagadják a Soros-terv létezését, hol pedig azt mondják, hogy van, de nem úgy. Most legutoljára például azt mondták, hogy amit az Európai Parlamentben elfogadtak a képviselők, az nem is a Soros-terv. Ugyanakkor viszont ugyanerről az ügyről minden magyar parlamenti képviselő kapott a napokban egy levelet Szanyi Tibor szocialista EP-képviselőtől, amelyben a még a saját megfogalmazása szerint is arról beszél, hogy feketén-fehéren egy felső korlát nélküli betelepítési kvótát szavazott meg az Európai Parlament. Szanyi azt írja a levelében, hogy végül is hívhatjuk ezt annak, de szerinte ez mégsem az.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

888.hu: A Momentum alelnöke múlt hét kedden neurotikus állapotban, meglehetősen alpári stílusban megzavarta az ön sajtótájékoztatóját.

Hollik István: A történtekből egyértelműen kiderült, hogy nekünk és a momentumosoknak egészen más a demokráciafelfogásunk. Szerintem nem az a demokrácia, hogy nem meghallgatjuk, hanem túlordibáljuk egymást, hogy belekiabálunk a másik szavába úgy, hogy az nem tudja elmondani a véleményét. A Momentummal ellentétben mi még akkor is meghallgatjuk a másik véleményét, ha nem is értünk vele egyet.

888.hu: Mi lesz a történet folytatása?

Hollik István: Miután Soproni Tamás, a Momentum alelnöke kiordibálta magát, azzal a kérdéssel fordult felém, hogy én vállalok-e vele egy nyílt vitát a civil szervezetek külföldi támogatásának átláthatóságáról szóló törvénnyel kapcsolatban. Én pedig már akkor megígértem neki, hogy igen, kész vagyok vele vitázni. Azóta már egyeztettünk is erről, és nagy valószínűséggel december első hetében meg is tartjuk ezt a nyilvános vitát. Remélem, hogy Soproni Tamás a vitában majd hajlandó lesz engem is meghallgatni.

888.hu: A keddi sajtótájékoztatót megzavaró momentumos politikus szemmel láthatóan szinte önkívületi állapotban volt, amikor előadta a mondókáját. Soproni pusztán azért viselkedett elfogadhatatlanul, mert fájt neki az igazság? Mert nagyon is igaz az, amit Ön akkor elmondani akart, mégpedig, hogy a momentumos aláírásgyűjtés egész egyszerűen a Soros-terv melletti kiállásról szól?

Hollik István: Az biztos, hogy amit ők a civil átláthatósági törvénnyel kapcsolatos aláírásgyűjtésükkor megfogalmaztak, az egy hazug állítás. Ők azt mondják, hogy a Fidesz–KDNP-kormány és a törvény ellehetetleníti a civileket. Ez egy hazugság. Ma Magyarországon közel 60 ezer civil szervezet működik, amelyeknek kevesebb fél százaléka kap valahonnan külföldről valamilyen támogatást. A külföldről támogatást kapó szervezeteknek a nagy része tiszteletben álló és munkáját kiválóan végző szervezet, amely azért kap nemzetközi segítséget, mert jól végzi a munkáját. Ezek karitatív, segítő szervezetek. Érdekes módon ezek a szervezetek a törvényi regisztráció előírását nem élik meg úgy, hogy az az ő működésüket ellehetetlenítené. Regisztrálnak, majd végzik tovább a dolgukat. Az ellehetetlenítésről egyedül csak azok a szervezetek beszélnek, akiket Soros György finanszíroz. Ez alapján pedig logikusan csakis arra a következtetésre lehet jutni, hogy a momentumos aláírásgyűjtés most azokat a civil szervezetek védi, amelyek egyébként az elmúlt években folyamatosan támadták a kormányt, és amelyeket Soros György támogat.

888.hu: Ezeknek ráadásul többségükben nincs is karitatív tevékenységük, hanem pusztán politikai befolyásolással foglalkoznak.

Hollik István: Így van. Ráadásul olyan szervezetekről van szó, amelyeknek semmilyen beágyazottságuk sincs a magyar társadalomba. Ellentétben azokkal a külföldről támogatott, valóban karitatív tevékenységet végző szervezetekkel, amelyeknek országos hálózataik vannak, és sok száz önkéntessel rendelkeznek. Ezzel szemben viszont a Soros által támogatott szervezeteknek van négy-öt alkalmazottja. Ezeknél jobb esetben az alkalmazottak többsége magyar, de rosszabb esetekben még a munkatársak zöme sem magyar. Budapesten van egy darab irodájuk, ám mégis azt látjuk, hogy a médiában való megjelenésük, ismertségük, elismertségük ehhez képest nagyon nagy, amivel befolyásolni képesek a magyar közéletet. Ezeknek a szervezeteknek a tevékenységét 95 százalékban – külföldi forrásokból – Soros György és a hálózata biztosítja. Nekünk ezért lett az a célunk, hogy ha ezek a szervezetek már ilyen politikai tevékenységet folytatnak civilként, akkor legalább tudjanak a magyar emberek arról, hogy kiknek az érdekében is dolgoznak ezek a szervezetek. A civiltörvény erről szól, és ezért nem tetszik ez a Momentumnak.

888.hu: A nemzeti konzultációra hivatkozva Soros György nemrég személyesen is beszállt a magyar választási kampányba a videoüzenetével. Illetve a hálózatának a képviselői bejelentették, hogy kampányba kezdenek Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy Soros vállaltan befolyásolni akarja majd a 2018-as választások eredményét?

Hollik István: Ezt nem lehet másképp értelmezni, hiszen Soros György személyesen maga mondta el most, hogy ő egy ellenkampányt indít a nemzeti konzultációval szemben, amit nem tudunk, és nem is lehet másképp értékelni, mint hogy Soros György bele akar szólni a magyar belpolitikába. Teljesen nyilvánvaló, hogy bele akar szólni a jövő évi országgyűlési választások kimenetelébe, és ehhez a rendelkezésére álló pénzügyi forrásait és a hálózatát fogja felhasználni.

888.hu: Mi a tétje a Soros György, a hálózata, valamint a Sorost Magyarországon kiszolgáló ballib politikai erők és a Fidesz-kormány közötti harcnak a 2018-as választásokon?

Hollik István: Nem járhat sikerrel Soros György, az ő nyílt társadalom elnevezésű elméletének a világra kényszerítésével, mert a milliárdos ezzel egy természetellenes dolgot akar az emberekre erőltetni. Amikor Soros György arról beszél, hogy meg kell szüntetni a nemzetállamokat, akkor arról beszél, hogy ő el akarja venni az emberek otthonait, a kultúráját és a nyelvét is. A nyílt társadalom utópiája elfogadhatatlan a számunkra. Ha megnézzük Magyarország közelmúltbeli történelmét, akkor azt láthatjuk, hogy amikor a szocialisták voltak hatalmon, akkor olyan helyzetbe kormányozták az országot – 2010-re is például –, amikor nem voltunk az urai saját magunknak. Az IMF diktálta, hogy mit csináljon Magyarország és hogyan másszon ki abból a gödörből, ahová a szocialisták taszították az országot. Az államadósság az egekben volt, és a nagy része külföldi kezekben volt. A bankok és a közműcégek nagy része külföldi tulajdonban volt, tehát azt mondhatjuk, hogy nem voltunk az urai saját magunknak. Ehhez képest a Fidesz-KDNP a hét év alatt stabil lábakra állította az országot, visszanyertük a függetlenségünket és a saját utunkat járjuk. Pontosabban kiküzdöttük magunknak, hogy saját magunk dönthessünk a saját sorsunkról. Ezek alapján pedig kimondható, hogyha Magyarországnak mások mondják meg, hogy mit csináljon, akkor Magyarország gyengül, illetve mások nyerészkednek rajta. Ha viszont mi magunk döntünk a saját sorsunkról, akkor azt lehet látni, hogy Magyarország erősödik, egyre nagyobb a gazdasági növekedés és egyre több lesz a munkahely. Éppen ezért ha olyan példátlan támadás éri Magyarországot, mint amit most Soros György meghirdetett, akkor az a legfontosabb, hogy megőrizzük azt a függetlenséget és szabadságot, amit mostanra kiküzdöttünk magunknak.

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német nővérek már önvédelmi órákra járnak

A német nővérek már önvédelmi órákra járnak

amerika, london, párizs

Az utóbbi hónapok, évek sorozatos támadásai miatt félnek a kórház alkalmazottjai.

Putyin: Oroszország nem akar új fegyverkezési versenyt

Putyin: Oroszország nem akar új fegyverkezési versenyt

amerika, london, párizs

Vlagyimir Putyin hétfőn Moszkvában fogadta az elnökválasztáson elindult ellenfeleit. Az eseményen arról beszélt: Oroszország nem szeretne ismét bekerülni egy fegyverkezési versenybe.

Egy demokrata politikus szerint a zsidó bankárok az időjárást is manipulálják

Masszív zsidózásba fulladt a demokrata Trayon White Sr. múlt hét pénteki Twitter-videója. Bocsánatot is kért miatta.

Szélsőbaloldaliak megrongálták egy AfD-s autóját és házát

Szélsőbaloldaliak megrongálták egy AfD-s autóját és házát

amerika, london, párizs

A jobboldali párt Heidenheimben tartott pártnapot a hétvégén, ekkor történt a rongálás is.

Ezt érte el London muszlim polgármestere: harminc százalékkal több a gyerekmolesztálás

Az elmúlt években drasztikusan megemelkedett a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények száma.

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

Szijjártó: Ukrajna nem bújhat ki a kötelezettségei alól

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben tárgyalt az uniós kollégáival. A tanácskozás szünetében így nyilatkozott: az, hogy egy olyan ország, mint Ukrajna geopolitikailag fontos pozícióban van, nem jelenti azt, hogy mentesülne a nemzetközi jogszabályok betartása alól, sem pedig azon kötelezettsége alól, hogy megvédje az ország területén élő kisebbségeket.

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

spring is coming

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben megpróbált bemocskolni egy ártatlan, egyetemista lányt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére