Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
csak neked, csak most
 
 
 
 

Hollik István: A CEU ügyét csak Soros személyes konfliktusának tekinti az Egyesült Államok

2018. december 4. 17:35

Csak a bevándorláspárti balliberálisok sivalkodnak a Soros-egyetem Budapestről való részleges elköltözése miatt - mondta el Hollik István a 888.hu-nak nyilatkozva. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy aki a magyar kormánynak nem hisz ebben az ügyben, azok higgyenek az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének, David Cornsteinnek, aki a napokban azt mondta, hogy a CEU ügyének semmilyen köze sincs a tanszabadsághoz.

Vincze Viktor Attila: Óriási sivalkodás indult be a Soros-egyetem részleges távozása miatt. A minden érdemleges érvet nélkülöző balliberális nyafogások azt bizonyítják, hogy helyes úton jár a magyar kormány?

Hollik István: Ha megnézzük, hogy kik sivalkodnak, akkor azt láthatjuk, hogy pontosan azok teszik ezt, akik egyébként a bevándorlás kérdésében egyetértenek és támogatják Soros György bevándorláspárti elképzeléseit. Senki más nem sivalkodik a CEU miatt.

Hollik István

Fotó: MTI Fotóbank

Vincze Viktor Attila: A részben Soros tulajdonában lévő The New York Times a Soros-egyetem kapcsán nem hazudtolta meg magát, és szép példát hozott a Magyarországgal szemben a nemzetközi ballib sajtóban szokásos kettős mércére, illetve politikai alapú elfogultságra. Meglehetősen abszurd, hogy az amerikai lap egyik friss cikke diktatúrát vizionál Magyarországon többek között a médiapiaci változások, a CEU-ügy, illetve az illegális migráció elleni magyar fellépés miatt.

Hollik István: Ez a New York Times-beli cikk egy olyan véleménycikk, amelyben egy nagyon erős politikai állítás szerepel. Ez a politikai vélemény pedig összecseng az elmúlt évek azon véleménycikkeivel, amelyek ebben a médiumban jelentek meg. Ezek mindig következetesen támadják Magyarország kereszténydemokrata kormányát. Azt is mondhatnánk, hogy a New York Timestól nem várhatunk többet, nem várhatunk mást.

Vincze Viktor Attila: Mitől várható, hogy véget érjen a Magyarország ellen a Soros-egyetemmel összefüggésben minden valóságalapot és észérvet egyaránt nélkülöző módon folytatott politikai vádaskodás a nemzetközi és hazai ballib médiának?

Hollik István: Fölhívjuk a figyelmét mindenkinek, aki nekünk, a magyar kormánynak nem hisz ebben az ügyben, hogy ők higgyenek az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének, David Cornsteinnek, aki a napokban nyilatkozva elmondta, hogy a CEU-ügynek semmilyen köze sincs a tanszabadsághoz. Magyarországon az egyetemek szabadok. Ezt nem mi állítottuk, hanem maga a nagykövet mondta. Ő azt is elmondta, hogy szerinte a Soros-egyetem működésével kapcsolatos kérdés ügye csupán a Soros György és a magyar miniszterelnök közötti vita. Ezzel pedig kódoltan azt is közölte, hogy ebbe a kérdésbe az Amerikai Egyesült Államok nem kíván beleszólni. Amit tehát a balliberális politikai erők állítanak, miszerint a CEU részleges távozása miatt megszűnt volna Magyarországon a tanszabadság, az tehát csak egy olyan elfogult politikai állítás, ami az amerikai nagykövet szerint sem fedi a valóságot.

Vincze Viktor Attila: Már csak azért sem sérülhetett a Soros-egyetem ügye miatt a magyar tanszabadság, mivel az egyetem nagyobbik részét adó Közép-európai Egyetem továbbra is minden kérdés nélkül Budapesten marad.

Hollik István: Igen, a Közép-európai Egyetem az továbbra is folytatja a képzéseit Budapesten. Az pedig, hogy mi lesz az, ami Bécsbe megy a Soros-egyetemből, az jelenleg teljesen átláthatatlan. De ez nem meglepő, mert a korábban kivételeket élvező CEU-nak az eddigi működése is teljesen átláthatatlan volt. A magyar kormány nem tett mást, mint megpróbált a Soros-egyetem körüli zavaros helyzetére is reagálva a külföldi egyetemek magyarországi működésével kapcsolatban teljesen egyértelmű és kijátszhatatlan szabályokat alkotni. Ezt megtettük, és aki ennek a feltételrendszernek megfelel, azt örömmel látjuk Magyarországon. Viszont törvények feletti bánásmódot senki sem kaphat. Még a Soros-egyetem sem, amely ehhez volt hozzászokva az elmúlt több mint egy évtizedben.

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hatalmas ellenzéki tüntetés zajlik éppen, Soros György meg egy fehér egyszarvún lovagolt be Budapestre

Hatalmas ellenzéki tüntetés zajlik éppen, Soros György meg egy fehér egyszarvún lovagolt be Budapestre

kinyílott a pitypang

Tordai Bence élő videóját milliók nézik, Szél Bernadett és Hadházy Ákos már elfoglaltak több folyosót is a köztévében, és a brüsszeli intervenciós csapatok élén Soros György már bevonult Budapestre. Az ellenzékből kormány lett, az éljenző tömeg pedig már a Kossuth téren tobzódik.

Már jövőre elkészülhet az új genovai híd

Márciusban elkezdődik az építkezés, és 2019 végére új híd fog állni a Genovában leomlott Morandi híd helyén - jelentette be Danilo Toninelli olasz infrastrukturális és közlekedési miniszter kedden, miután nyilvánosságra hozták a hídépítési pályázaton nyertes cég nevét.

Belebukott a migránssimogatásba a belga kormányfő

Lemondott kedden Charles Michel belga kormányfő a parlament előtt mondott beszédében.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Varju László egy fél nap alatt kipihente az agyonverését és már az ATV-ben pankrátorkodott

Varju László egy fél nap alatt kipihente az agyonverését és már az ATV-ben pankrátorkodott

kinyílott a pitypang

A magyar egészségügy tökéletes működéséről Varju László gyurcsányista politikus szerzett elévülhetetlen bizonyítékokat. Az MTVA-s pankrációja után azt állította, hogy "agyonverték", "komoly bordasérülést" is beképzelt magának, de a kellő hatás és a "jó" propagandafotók kedvvért még volt pofája a mentősök idejét is rabolni.

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

amerika, london, párizs

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

kétharmad

A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.

Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére