Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
889
 
 
 
 

"Hódolat Katalóniának"

Olvasói vélemény | Szerző: Földesi Ákos

2017. október 3. 13:28

Vasárnap Katalóniában - a legszebb gyurcsányi hagyományok nyomán - a spanyol rendőrség attakokkal és gumilövedékekkel próbálta meggyőzni a katalánokat, hogy jobb lesz nekik Spanyolországban. Az ezt követő cinikus nyilatkozatokkal együtt bátran kijelenthetjük: a spanyol kormány 2 centiről lábon lőtte magát.

Amikor a spanyol alkotmánybíróság elutasította a katalán függetlenségi referendumot, a katalán miniszterelnök, Carles Puigdemont mindent egy lapra feltéve kezdett nyilatkozatháborúba a spanyol miniszterelnökkel, Mariano Rajoyjal, aki töketlenségéről tanúbizonyságot téve a legnagyobb szélsőségekig vitte el az ügyet. Érvénytelennek és törvénytelennek nyilvánította a megtartandó szavazást, mert egy kisebbség elszakadásáról csak az egész ország dönthet, meg különben is, hogy jön elő a hülye nép azzal, hogy maga szeretne rendelkezni jelene és jövője felől.

Így jutottunk el a vasárnapi eseményekhez, ami egyértelmű katalán győzelem.

Nemcsak a népszavazás eredménye miatt – egyértelműen övék az erkölcsi győzelem, övék a nemzetközi közvélemény szimpátiája, arról nem is beszélve, hogy a spanyol kormány legszebb francóista módszereket idéző reakciója valószínűleg rengeteg ingadozó katalánt lökött a függetlenség pártjára. Az meg már csak hab a tortán, hogy Puigdemont nem bukott bele a referendumba, hanem pont egy szabadságharcos államférfiként jött ki belőle.

Hogy mi lesz Rajoy-kormánnyal? Véleményem szerint hasonló lesz a sorsa, mint 2006 után Gyurcsányéknak. Még ha a katalánoknak nem is jön össze a függetlenség, a baszkok és galegól szeparatista mozgalmai könnyen újjáéledhetnek és felerősödhetnek, köszönhetően a töketlenkedő kormánynak. Így a kompromisszumképtelen Rajoy-kabinet valószínűleg ezzel baszta el az 500 éves spanyol egységet.

Fotó: AFP

Ha a katalánoknak sikerül bebizonyítaniuk, hogy Európa háború utáni határai talán még sincsenek kőbe vésve, akkor a küzdelmeik példát mutathat Európa többi kisebbségének, hogy összefogással és elszántsággal le lehet törni a központi kormányokat. A székelyeknek, erdélyi és felvidéki magyaroknak, a Vajdaság és Kárpátalja népeinek, a dél-tiroliaknak és még sok más nemzetiségnek Európa-szerte jár, hogy maguk döntsenek a saját sorsuk felől, és ebben a katalánok sokéves küzdelme sok jó példával szolgálhat.

Drukkoljunk a katalánoknak, mert az igazi harcuk csak most kezdődik!

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Boris Johnson: "még van idő megmenteni a Brexitet"

Boris Johnson: "még van idő megmenteni a Brexitet"

amerika, london, párizs

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint "még van idő a Brexit megmentésére", de erre a brit kormány által minap kidolgozott stratégia nem alkalmas.

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

amerika, london, párizs

Az egyházi méltóságot aggodalommal tölti el, hogy a társadalom szóhasználata is egyre radikálisabb, és a határoknál megjelenő, menekülő emberek olyan színben tűnnek fel, mintha a németek jólétét fenyegetnék, amitől meg kell magukat védeniük. A bíborost hidegen hagyja, hogy amúgy a fenyegetés valós.

Túl fehérek a brit gyerekkönyvek

Túl fehérek a brit gyerekkönyvek

amerika, london, párizs

Egy friss jelentés szerint rosszak a jelenlegi brit gyerekkönyvek, ugyanis többségében fehér gyerekek szerepelnek benne és több feketét, valamint egyéb kisebbségit kellene bennük szerepeltetni.

Orbán Viktor megérkezett Izraelbe

Orbán Viktor megérkezett Izraelbe

kétharmad

A magyar miniszterelnök közösségi oldalán jelentkezett, hogy megérkezett Tel-Aviv-ba, hogy megkezdje kétnapos izraeli látogatását.

A barlangban rekedt thai gyerekek végre hazatérhetnek a családjukhoz

A barlangban rekedt thai gyerekek végre hazatérhetnek a családjukhoz

bulvár

A thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből kimentett gyermekek egyhetes kórházi kezelést követően hazatérhetnek szüleikhez - közölte Patcsanivan Inta klinikai pszichológus szerdai sajtótájékoztatóján, amely egyben a fiúk kimentését követő első nyilvános szereplése is volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Balliberálisok bűnei: a tömegsport leépítése

Álljon itt ez a kis történet azért, hogy az utókor és a mostani fiatalság tudjon arról, hogy a rendszerváltáskor az akkori hatalmat birtoklók, a mostani MSZP-hez köthető személyek, illetve a mostani liberálisok (LMP, Momentum, MLP, PM) elődei, az SZDSZ-es holdudvar hogy verte, lopta szét és semmisítette meg a magyar sportéletet nagyját.

889
Olaszország vs. migránstaxizó NGO-k: háború a Földközi-tengeren

Olaszország vs. migránstaxizó NGO-k: háború a Földközi-tengeren

amerika, london, párizs

Az olasz hatóságok továbbra sem engedik kikötni az NGO-k mentőhajóit az olaszországi partoknál. Ezt a migránstaxizó civil szervezetek újabban hazugságokkal és lejáratással próbálják megtorolni. Politikai háborúvá látszik fajulni a helyzet az olasz kormány és az NGO-k között.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére