Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hitetlen bűnözők az Iszlám Állam katonái

2016. október 11. 18:28

ALEPPÓ,  18:28

A dzsihádisták többsége büntetett előélettel rendelkezik, és az európai börtönökben került kapcsolatba a terrorszervezettel. Az ISIS katonái nem is vallásosak, mégis az iszlám nevében ölnek.

Hogy kell elképzelni egy ISIS katonát?

A húszas évei közepén járó férfi, alvilági előélettel rendelkezik, és meglepő módon nem, vagy alig vallásos. Sokan közülük dohányoznak, alkoholt fogyasztanak sőt még drogoznak is. A párizsi merénylők egy része is ilyen ember volt. Ez megnehezíti a terrorelhárítók dolgát, mivel korábban a dohányzással és az alkoholfogyasztással való felhagyás jó jele volt annak, ha valaki radikalizálódott.

És hogy miért nem vallásosak az Iszlám Állam katonái?

Mert a terrorszervezet nem a valláson keresztül igyekszik radikalizálni a fiatalokat, hanem már alapvetően a radikális fiatalokat igyekeznek beszervezni. Legfőképp börtönökből szerzik az utánpótlást, mivel a fiatal elítéltek fogékonyak a szélsőséges eszmékre, hozzászoktak az erőszakhoz, és jók az alvilági kapcsolataik. Egy friss tanulmány szerint a dzsihádisták 57 százaléka volt már börtönben.

Az ISCR – egy radikalizálódással és politikai erőszakkal foglalkozó szervezet, amely 79 dzsihádista személyiségprofilját készítette el – most publikálta a Bűnözőből terrorista című tanulmányát.

Fotó: AFP
A kutatásban megállapították, hogy a börtönben eltöltött idő nagy szerepet játszott abban, hogy a vizsgált alanyok terroristák lettek. Rájöttek arra is, hogy a vallás csak egy szlogen az Iszlám Államnál. Régebben 10-15 évvel ezelőtt az al-Kaida komoly vallási érvekkel próbálta alátámasztani a támadásait, és a vallással radikalizálták az embereket. Ez azonban már nem, vagy csak sokkal kisebb mértékben jellemző az Iszlám Államra.

A terrorszervezet propagandaanyagaiban bűnbocsánatot kínál az ISIS-hez csatlakozóknak, amire nyitottak az emberek. Az Iszlám Állam felmentést kínál nekik az erőszakos cselekedeteik alól, hiszen a terroristák a vallás nevében cselekednek. A dzsihádisták nem radikális iszlamisták, hanem iszlamizált radikálisok.

Azok a terroristák, akik büntetett előélettel rendelkeznek, gyorsabban radikalizálódnak, amíg korábban hónapokig, vagy évekig tartott ez a folyamat.

A múltban sok esetben diákaktivista lett valakiből, és elkezdte támogatni az iszlamista ideológiát. Onnantól még nagyon nehéz volt rávenni, hogy erőszakos támadást hajtson végre, és gyilkoljon meg valakit. De ezek a bűnözők már hozzászoktak az erőszakhoz”

– mondta Peter Neumann a szervezet igazgatója.

Fotó: AFP

Mivel rengeteg dzsihádista rendelkezik büntetett előélettel, az ISCR az európai börtönök átfogó reformját javasolja.

Az Egyesült Királyság igyekszik, de lenne még hová fejlődni. Néhány francia és belga börtön viszont egész egyszerűen kicsúszott a hatóságok irányítása alól”

– véli Peter Neumann.

A börtönőröket ki kellene képzelni arra, hogy felismerjék a rabok radikalizálódásának jeleit, és állandó kapcsolatot kellene kialakítaniuk a titkosszolgálatokkal, hogy megoszthassák az információkat. A muszlim raboknak lehetővé kellene tenni, hogy az iszlám fősodrát képviselő imámokkal kapcsolatba léphessenek, a radikálisoknak pedig nem szabadna hagyni, hogy imádságot vezessenek.

(Independent, Origo)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére