Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Hiába erőlködnek, a veszélyes köcsög nem megy sehová

Megadja Gábor

2017. március 3. 14:58

VÉLEMÉNY

Milo Yiannopoulost a hazai sajtó észre sem vette addig, amíg nem a feltételezett "bukásáról" szólt a történet, pedig addigra már háromszor a feje tetejére állította az amerikai nyilvánosságot.

Milo Yiannopoulos nem hétköznapi figura. Egy személyben a kulturális baloldal identitáspolitikai őrületének a görbe tükre: homokos, de ki nem állhatja az LMBTQZRGTIOFGA stb. köröket, görög-zsidó származású, katolikus, elítéli a faji identitás szervezeteit, így a Black Lives Mattert is, közben a fekete fiúkra bukik.

Forrás: Milo Yiannopoulos (Facebook)

Milo ugyanannak a mozgalomnak a része, amelyik Trumpot elnökké tette.Ezt valószínűleg csak tájékozatlanságból vagy lustaságból nevezi sok firkász „alt-right”-nak, hiszen Milo mindig is hangsúlyozta, hogy nem tartja magát annak, maximum társutasnak, a hazánkból is kiutasított Richard Spencerhez pedig semmi köze nincs – hacsak a kölcsönös megvetést nem számítjuk ide. Sőt: a valóban náci Daily Stormer szent háborút hirdetett Yiannopoulos ellen. Ezekhez a bennfentes információkhoz mindössze két perc guggolózásra van szükség, de a liberálisoknál és a cuckonzervatívoknál talán mások a prioritások.

Yiannopoulost a hagyományos liberális karaktergyilkossági kísérletekkel képtelenség volt kicsinálni, mert a „fehér nacionalista” és „náci” vádak a szokásosnál is nevetségesebbek voltak egy feketékkel nyomuló meleg zsidó esetében.A karaktergyilkosság végrehajtói így végül stratégiát váltottak, és olyan helyen próbálták támadni Milót, ahol jobban fáj talán – ez sikerült is nekik.

Noha Milo gyerekkorában molesztálás áldozata volt, a jelenlegi vád az vele szemben, hogy támogatja a pedofíliát. Ő maga is elismerte, hogy a szavai félreérthetőek voltak, ezért – és csak ezért – bocsánatot kér. Azt azonban tagadja, hogy bármikor is támogatta volna a kisfiúk simogatását, és visszataszítónak nevezte a pedofilokat. Mindenesetre a támadók most érzékeny pontra tapintottak, és ráadásul akkor csaptak le rá, amikor a legsúlyosabb hatást tudta a támadás kiváltani (az inkriminált felvételek ugyanis már több hónaposak, talán egy évesek is voltak már). Érdemes nem elmenni szó nélkül amellett sem, hogy azok törnek most pálcát Milo felett – itt a kulturális bal agendájára gondolok –, akik amúgy a pedofília, mint lehetséges „életmód”, vagy életmódkísérlet mellett érvelnek. Zárójel bezárva. 

Milo az amerikai jobboldali nyilvánosság hírességévé vált az elmúlt egy-másfél évben. Vele kapcsolatban amúgy szerencsések lehetünk, mert nemigen csinál titkot semmiből, abból sem, hogyan működnek az előadásai, meggyőződését is nyíltan vállalja, úgyhogy nincs szükségünk kódfejtésre – hacsak nem a cuckonzervatív sajtóban olvasunk róla.

Yiannopoulos gyakorlatilag a hátán vitte a Trump-kampány egyetemi-kulturális szeletét 2016-ban, és sikerrel kezdte visszaszorítani az egyre agresszívabbá és totalitáriussá váló egyetemi baloldalt. Előadásait óriási hisztéria kísérte szerte az Egyesült Államokban, a Berkeley-s fellépését utolsó pillanatban le is kellett fújni a zavargások miatt. Erre az esetre már Trump is reagált azzal, hogy megvonja az állami támogatást azon egyetemektől, amelyek nem hajlandóak tiszteletben tartani a szólásszabadságot.

Forrás: Milo Yiannopoulos (Facebook)

Milo 250.000 dolláros szerződést kapott a Simon&Schustertől a könyvére, majd meghívták előadni a CPAC (Conservative Political Action Conference)-konferenciára. A karaktergyilkos kommandó épp ekkor csapott le rá.

A történet kevésbé érdekes része a személyes oldala. Milo molesztálás áldozata volt, ráadásul papja részéről fiatalabb korában, ezt pedig a maga módján – akasztófahumorral – próbálta kezelni. Az ún. „mértékadó” sajtóval szemben nem kenyerünk a pszichologizálás, úgyhogy ezt a vonalat érdemes is elengedni. Ami érdekesebb, az a politikai vonulata a történetnek, amiről azonban a libnyik és cuckon sajtó nem volt hajlandó beszámolni: Yiannopoulos egy jól megtervezett politikai karaktergyilkossági kísérlet áldozata.

Az igazság az, hogy Milo túlságosan népszerű lett, túl nagy lett a közönsége, és túlságosan meggyőzőek voltak az előadásai. Más stand-uposokkal szemben Milo nem a komédiába csempészi be a politikát, hanem fordítva: a politikába viszi be a stand-upot. Milo nemcsak az ellenlábasait, hanem irigyeit is idegesíthette, ugyanis szórakoztató, gyors, nyers és vicces. Egyedül egy év alatt messzebbre jutott, mint a nyenyergő konzervatívok egész hada, legyenek azok politikusok vagy akadémiai szereplők. Ami azt illeti, az intellektuális pedantéria szempontjából bizonyosan hiányosak itt-ott a mondókái, cserébe nem alszunk el rajta öt percen belül. Valamit valamiért. A sértettség és az irigység pedig olyan állandó emberi vonások, hogy ezekre számíthattak azok, akik támogatást kerestek a karaktergyilkossághoz. (Politikai oldalról az olyanokhoz hasonlók, mint a Soros által is támogatott McCain és Graham bizonyára örülnek minden olyan fejleménynek, ami gyengíti Trumpot és a hozzá kapcsolódó mozgalmat. Mellesleg a vén lúzernek – mármint McCain – épp most zajlik a „Mószerold be Trumpot” roadshowja, ami valamivel kevésbé érdekes, mint Milo „Veszélyes köcsög” turnéja.)

Forrás: Milo Yiannopoulos (Facebook)

A támadók okkal tettek így, akárkik is voltak valójában, hiszen a cuckonzervatív republikánus establishment is vagy örült, vagy hátat fordított neki. Még az őt elszállásoló Breitbart is elengedte a kezét, jóllehet, Milo volt az egyik zászlóshajójuk, ahogy egyébként a trumpista mozgalomnak is. Az első kellemetlen pillanatban lefaroltak róla, holott valóban ő vonszolta el a győzelemig, ha nem is a politikai, de a kulturális mozgalmat mindenképpen.

A botrány óta Milonak gyakorlatilag csak cuckon recepciója van. Őket arról ismerjük fel, hogy az unalom, a politikai érzék teljes hiánya, illetve a morálfallosz lóbálása alapképességének égben köttetett nászából születtek meg, hogy aztán leszálljanak közénk a földre és halálra untassanak minket, valamint moralizálás mögé bújtassák saját nem létező fontosságukat. Ez a kezdő szett. Ebből a születési rendellenességből máris kitalálható, hogyan – nem – tudják értelmezni a Milo-jelenséget. (A kevés kivétel között muszáj megemlítenem Szentesi Zöldi László írását, ő – bizonyítva, hogy nem lehetetlenség – érti.)

Milót épp ezért a liberálisoktól a cuckonzervatívokig mindenki úgy írja le, mint „egyszerű trollt”, akinek „nincs meggyőződése”, csak provokál. Ami azt illeti, Milo valóban provokál, és ezt, ahogy a többi „titkát” is, simán a nyilvánosság elé tárja (sőt, még arról is külön cikkben értekezett, hogyan lehet őt legyőzni). Egyszerűbb megpróbálni ezekkel a jelzőkkel elintézni, csakhogy ez nem igaz. A guggolózás mellett a másik nagy barátunk a YouTube, ahol találhatunk olyan korábbi felvételeket, ahol a trollkodás még nem volt kenyere, a meggyőződése viszont ugyanaz volt.

Milonak van meggyőződése, sőt van hite is – az őt ért gyerekkori abúzus fényében erősebb talán, mint bármelyikünknek –, pusztán a taktikája és előadásmódja változott az évek során.Nem a liberális demokrácia filozófiai mélységű kritikusa, de az átlag újságírónál mindenképpen felkészültebb, olvasottabb és főként – ami a legjobban bánthatja többségüket – szórakoztatóbb. Az ellensége régóta pont ugyanaz: az autoriter kulturális baloldal, amely meg akarja mondani, hogyan éljünk, hogyan gondolkodjunk, hogyan beszélhetünk.

Furcsamód épp az egyik honi, nagyon is cuck hangnemben készült írás ragadta meg a lényeget. Milo tele van ellentmondásokkal. Irigyeljük azokat, akik híján vannak ezeknek. Milo pusztán fölnagyítja, és karikírozza azokat az ellentmondásokat, amelyek mindannyiunkban ott vannak, talán ezért is érzik magukénak oly sokan a figurát, és oly kevesen az álszent és képmutató politikai, akadémiai, gazdasági stb. elit szószólóit. Velük szemben Milo groteszk módon emberi, ahogy a nyelve is emberi, ezért az előbbiekkel szemben nem is fullad meg a szabad levegőn. Ahogy a liberálisok, úgy a cuckon ellentmondás-mentességben hívők is valamiféle létidegen morális utópia hívei.

A mostani balhé örömére, ahogy észrevették, el is temették Yiannopoulost. Lassan napi rendszerességgel jelenik meg egy „tündöklése és bukása” írás, mintha csak egy ember írná az összest – a mértékadó sajtót elnézve ez nincs is olyan messze az igazságtól. Csakhogy akik nem értik, a jelentőségét sem képesek értelmezni. Milónak már nincs szüksége a Breitbartra. Azonnal talált több új kiadót is könyvéhez, önálló médiavállalkozást indít, és marad az Egyesült Államokban.

Korai volt a magömlés. A veszélyes köcsög nem megy sehová.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

Megbukott Svédország baloldali miniszterelnöke

Nem szavazott bizalmat Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnöknek hétfőn a svéd törvényhozás többsége, így a kormányfő kénytelen távozni posztjáról.

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

hajrá, magyarok!

Két igazi kupameccs beszámolójával folytatódik a Pörge szurkol!

Megmutatta a legkisebb unokáját Orbán Viktor

A miniszterelnök a Facebookon posztolt fotót a harmadik unokájával.

Kilenc éve hunyt el a magyar Bud Spencer

Kilenc éve hunyt el a magyar Bud Spencer

szabad vasárnap

2009. szeptember 25-én távozott az élők sorából Bujtor István színész, rendező, forgatókönyvíró, vitorlásversenyző és nem utolsósorban Bud Spencer magyar hangja.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap során!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére