Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Hiába erőlködnek, a veszélyes köcsög nem megy sehová

Megadja Gábor

2017. március 3. 14:58

VÉLEMÉNY

Milo Yiannopoulost a hazai sajtó észre sem vette addig, amíg nem a feltételezett "bukásáról" szólt a történet, pedig addigra már háromszor a feje tetejére állította az amerikai nyilvánosságot.

Milo Yiannopoulos nem hétköznapi figura. Egy személyben a kulturális baloldal identitáspolitikai őrületének a görbe tükre: homokos, de ki nem állhatja az LMBTQZRGTIOFGA stb. köröket, görög-zsidó származású, katolikus, elítéli a faji identitás szervezeteit, így a Black Lives Mattert is, közben a fekete fiúkra bukik.

Forrás: Milo Yiannopoulos (Facebook)

Milo ugyanannak a mozgalomnak a része, amelyik Trumpot elnökké tette.Ezt valószínűleg csak tájékozatlanságból vagy lustaságból nevezi sok firkász „alt-right”-nak, hiszen Milo mindig is hangsúlyozta, hogy nem tartja magát annak, maximum társutasnak, a hazánkból is kiutasított Richard Spencerhez pedig semmi köze nincs – hacsak a kölcsönös megvetést nem számítjuk ide. Sőt: a valóban náci Daily Stormer szent háborút hirdetett Yiannopoulos ellen. Ezekhez a bennfentes információkhoz mindössze két perc guggolózásra van szükség, de a liberálisoknál és a cuckonzervatívoknál talán mások a prioritások.

Yiannopoulost a hagyományos liberális karaktergyilkossági kísérletekkel képtelenség volt kicsinálni, mert a „fehér nacionalista” és „náci” vádak a szokásosnál is nevetségesebbek voltak egy feketékkel nyomuló meleg zsidó esetében.A karaktergyilkosság végrehajtói így végül stratégiát váltottak, és olyan helyen próbálták támadni Milót, ahol jobban fáj talán – ez sikerült is nekik.

Noha Milo gyerekkorában molesztálás áldozata volt, a jelenlegi vád az vele szemben, hogy támogatja a pedofíliát. Ő maga is elismerte, hogy a szavai félreérthetőek voltak, ezért – és csak ezért – bocsánatot kér. Azt azonban tagadja, hogy bármikor is támogatta volna a kisfiúk simogatását, és visszataszítónak nevezte a pedofilokat. Mindenesetre a támadók most érzékeny pontra tapintottak, és ráadásul akkor csaptak le rá, amikor a legsúlyosabb hatást tudta a támadás kiváltani (az inkriminált felvételek ugyanis már több hónaposak, talán egy évesek is voltak már). Érdemes nem elmenni szó nélkül amellett sem, hogy azok törnek most pálcát Milo felett – itt a kulturális bal agendájára gondolok –, akik amúgy a pedofília, mint lehetséges „életmód”, vagy életmódkísérlet mellett érvelnek. Zárójel bezárva. 

Milo az amerikai jobboldali nyilvánosság hírességévé vált az elmúlt egy-másfél évben. Vele kapcsolatban amúgy szerencsések lehetünk, mert nemigen csinál titkot semmiből, abból sem, hogyan működnek az előadásai, meggyőződését is nyíltan vállalja, úgyhogy nincs szükségünk kódfejtésre – hacsak nem a cuckonzervatív sajtóban olvasunk róla.

Yiannopoulos gyakorlatilag a hátán vitte a Trump-kampány egyetemi-kulturális szeletét 2016-ban, és sikerrel kezdte visszaszorítani az egyre agresszívabbá és totalitáriussá váló egyetemi baloldalt. Előadásait óriási hisztéria kísérte szerte az Egyesült Államokban, a Berkeley-s fellépését utolsó pillanatban le is kellett fújni a zavargások miatt. Erre az esetre már Trump is reagált azzal, hogy megvonja az állami támogatást azon egyetemektől, amelyek nem hajlandóak tiszteletben tartani a szólásszabadságot.

Forrás: Milo Yiannopoulos (Facebook)

Milo 250.000 dolláros szerződést kapott a Simon&Schustertől a könyvére, majd meghívták előadni a CPAC (Conservative Political Action Conference)-konferenciára. A karaktergyilkos kommandó épp ekkor csapott le rá.

A történet kevésbé érdekes része a személyes oldala. Milo molesztálás áldozata volt, ráadásul papja részéről fiatalabb korában, ezt pedig a maga módján – akasztófahumorral – próbálta kezelni. Az ún. „mértékadó” sajtóval szemben nem kenyerünk a pszichologizálás, úgyhogy ezt a vonalat érdemes is elengedni. Ami érdekesebb, az a politikai vonulata a történetnek, amiről azonban a libnyik és cuckon sajtó nem volt hajlandó beszámolni: Yiannopoulos egy jól megtervezett politikai karaktergyilkossági kísérlet áldozata.

Az igazság az, hogy Milo túlságosan népszerű lett, túl nagy lett a közönsége, és túlságosan meggyőzőek voltak az előadásai. Más stand-uposokkal szemben Milo nem a komédiába csempészi be a politikát, hanem fordítva: a politikába viszi be a stand-upot. Milo nemcsak az ellenlábasait, hanem irigyeit is idegesíthette, ugyanis szórakoztató, gyors, nyers és vicces. Egyedül egy év alatt messzebbre jutott, mint a nyenyergő konzervatívok egész hada, legyenek azok politikusok vagy akadémiai szereplők. Ami azt illeti, az intellektuális pedantéria szempontjából bizonyosan hiányosak itt-ott a mondókái, cserébe nem alszunk el rajta öt percen belül. Valamit valamiért. A sértettség és az irigység pedig olyan állandó emberi vonások, hogy ezekre számíthattak azok, akik támogatást kerestek a karaktergyilkossághoz. (Politikai oldalról az olyanokhoz hasonlók, mint a Soros által is támogatott McCain és Graham bizonyára örülnek minden olyan fejleménynek, ami gyengíti Trumpot és a hozzá kapcsolódó mozgalmat. Mellesleg a vén lúzernek – mármint McCain – épp most zajlik a „Mószerold be Trumpot” roadshowja, ami valamivel kevésbé érdekes, mint Milo „Veszélyes köcsög” turnéja.)

Forrás: Milo Yiannopoulos (Facebook)

A támadók okkal tettek így, akárkik is voltak valójában, hiszen a cuckonzervatív republikánus establishment is vagy örült, vagy hátat fordított neki. Még az őt elszállásoló Breitbart is elengedte a kezét, jóllehet, Milo volt az egyik zászlóshajójuk, ahogy egyébként a trumpista mozgalomnak is. Az első kellemetlen pillanatban lefaroltak róla, holott valóban ő vonszolta el a győzelemig, ha nem is a politikai, de a kulturális mozgalmat mindenképpen.

A botrány óta Milonak gyakorlatilag csak cuckon recepciója van. Őket arról ismerjük fel, hogy az unalom, a politikai érzék teljes hiánya, illetve a morálfallosz lóbálása alapképességének égben köttetett nászából születtek meg, hogy aztán leszálljanak közénk a földre és halálra untassanak minket, valamint moralizálás mögé bújtassák saját nem létező fontosságukat. Ez a kezdő szett. Ebből a születési rendellenességből máris kitalálható, hogyan – nem – tudják értelmezni a Milo-jelenséget. (A kevés kivétel között muszáj megemlítenem Szentesi Zöldi László írását, ő – bizonyítva, hogy nem lehetetlenség – érti.)

Milót épp ezért a liberálisoktól a cuckonzervatívokig mindenki úgy írja le, mint „egyszerű trollt”, akinek „nincs meggyőződése”, csak provokál. Ami azt illeti, Milo valóban provokál, és ezt, ahogy a többi „titkát” is, simán a nyilvánosság elé tárja (sőt, még arról is külön cikkben értekezett, hogyan lehet őt legyőzni). Egyszerűbb megpróbálni ezekkel a jelzőkkel elintézni, csakhogy ez nem igaz. A guggolózás mellett a másik nagy barátunk a YouTube, ahol találhatunk olyan korábbi felvételeket, ahol a trollkodás még nem volt kenyere, a meggyőződése viszont ugyanaz volt.

Milonak van meggyőződése, sőt van hite is – az őt ért gyerekkori abúzus fényében erősebb talán, mint bármelyikünknek –, pusztán a taktikája és előadásmódja változott az évek során.Nem a liberális demokrácia filozófiai mélységű kritikusa, de az átlag újságírónál mindenképpen felkészültebb, olvasottabb és főként – ami a legjobban bánthatja többségüket – szórakoztatóbb. Az ellensége régóta pont ugyanaz: az autoriter kulturális baloldal, amely meg akarja mondani, hogyan éljünk, hogyan gondolkodjunk, hogyan beszélhetünk.

Furcsamód épp az egyik honi, nagyon is cuck hangnemben készült írás ragadta meg a lényeget. Milo tele van ellentmondásokkal. Irigyeljük azokat, akik híján vannak ezeknek. Milo pusztán fölnagyítja, és karikírozza azokat az ellentmondásokat, amelyek mindannyiunkban ott vannak, talán ezért is érzik magukénak oly sokan a figurát, és oly kevesen az álszent és képmutató politikai, akadémiai, gazdasági stb. elit szószólóit. Velük szemben Milo groteszk módon emberi, ahogy a nyelve is emberi, ezért az előbbiekkel szemben nem is fullad meg a szabad levegőn. Ahogy a liberálisok, úgy a cuckon ellentmondás-mentességben hívők is valamiféle létidegen morális utópia hívei.

A mostani balhé örömére, ahogy észrevették, el is temették Yiannopoulost. Lassan napi rendszerességgel jelenik meg egy „tündöklése és bukása” írás, mintha csak egy ember írná az összest – a mértékadó sajtót elnézve ez nincs is olyan messze az igazságtól. Csakhogy akik nem értik, a jelentőségét sem képesek értelmezni. Milónak már nincs szüksége a Breitbartra. Azonnal talált több új kiadót is könyvéhez, önálló médiavállalkozást indít, és marad az Egyesült Államokban.

Korai volt a magömlés. A veszélyes köcsög nem megy sehová.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Indítsd velünk a napot, ezek a reggel legfontosabb hírei!

Az orosz külügyminiszter mindenkit nyugalomra int

Az orosz külügyminiszter mindenkit nyugalomra int

amerika, london, párizs

Szergej Lavrov évértékelő sajtóértekezletén beszélt az Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti konfliktusról is.

Megérkezett Chilébe Ferenc pápa

Megérkezett Chilébe, hatodik latin-amerikai apostoli látogatásának első állomására hétfőn Ferenc pápa.

Budapesten hozott létre kiberbiztonsági központot a Deloitte

Negyven emberrel működő, a közép-európai régiót kiszolgáló kiberbiztonsági központot hozott létre Budapesten Cyber Intelligence Centre (CIC) néven a Deloitte - tájékoztatta az MTI-t a könyvvizsgáló cég hétfőn.

Hatezer éve még egybefüggő erdő borította Európa nagy részét

Hatezer éve még egybefüggő erdő borította Európa nagy részét

century-on

Európa erdeinek több mint a fele eltűnt az elmúlt 6000 évben a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény, és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása miatt - ezt állapították meg a Plymouth Egyetem kutatói több ezer év pollenmintáinak elemzése alapján. A kutatók szerint a legutóbbi jégkorszak után Európának szinte az egész területe egyetlen összefüggő erdőség volt.

Románia ismét hátba szúrta Magyarországot?

Románia ismét hátba szúrta Magyarországot?

amerika, london, párizs

A székelyeket akasztással fenyegető román miniszterelnök után, most Románia oktatási minisztere is félreérthetetlenül egy magyarokat sújtó kijelentést tett. Liviu Pop román oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen.

Egy nigériai humorista is elismerte, hogy Trumpnak igaza van, Nigéria egy szarfészek

Sokaknak nem tetszett és a nemzetközi közösség is felháborodott, hiszen Trump nem volt elég píszí, amikor kijelentette, nem tetszik neki, hogy Amerikába sok migráns érkezik a harmadik világbeli "szarfészkekből". Azonban egy nigériai humorista, MC Chaz kiállt az elnök mellett és elmagyarázta, miért van igaza. Javasolta, hogy aki sértve érzi magát, tegyen valamit a saját elmaradott országáért.

Csellengő orosz bombázókat fogtak be a belgák és a britek

Csellengő orosz bombázókat fogtak be a belgák és a britek

amerika, london, párizs

Hétfőn előbb a belga, majd a brit vadászgépek fogtak be két orosz, Tupoljev Tu-160 típusú bombázót az Északi-tenger felett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére