Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Helló Putyin!

Pörge Béla, HJGY

2017. február 2. 14:33

Kövesd percről percre a 888-on az orosz elnök látogatását.
FORRÓSÁV
  • Lezajlott a sajtótájékoztató, melyről az "EZ TÖRTÉNIK" szekcióban olvashattok
  • Az orosz elnök gazdasági együttműködésről beszélt
  • Putyin távozásáig le van zárva a belváros
FONTOS
  • A látogatás keretében szűk körű találkozót, majd plenáris megbeszélést folytatnak, amit nemzetközi sajtótájékoztató követ
  • Putyin a szavát adta, hogy kapunk elég nyersanyagot Oroszországból
  • Szijjártó: Magyarország érdeke a józan észre alapuló kapcsolat Oroszországgal
EZ TÖRTÉNIK

20:06 - TEK: feloldották a biztonsági intézkedéseket

"Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Terrorelhárítási Központ csütörtökön 19.00 órakor feloldotta azokat a személy- és létesítménybiztonsági intézkedéseket, melyeket - a jogszabályok alapján - Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter biztonsága érdekében vezetett be Budapest egyes területein.

A Terrorelhárítási Központ köszönetet mond a budapestiek türelméért és együttműködéséért, ami lehetővé tette, hogy a védett személyek akadálytalanul és biztonságosan haladhassanak a budapesti programhelyszínek között. Köszönet illeti a magyar társzerveket és az orosz partnerszolgálat szakembereit is, akik színvonalas együttműködésükkel segítették a TEK munkáját és a küldöttség magas szintű védelmének megszervezését."

19:14 - Egy kis képösszefoglaló

Putyin látogatása képekben: KATTINTS IDE a fotókért!

18:07 - Summázzuk a napot!

Érdekel, hogy röviden-tömören mi történt az Orbán-Putyin találkozón? Összefoglalónkat ITT OLVASHATJÁTOK!

17:58 - Szakértő: az energetikán kívül más szektorok is fontossá válhatnak a magyar-orosz kapcsolatban

"Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti nyilatkozatából kivehető, hogy a jövőben az energetikán kívül más szektorok is szerepet kapnak a magyar-orosz együttműködésben" - mondta Bernek Ágnes, a Zsigmond Király Egyetem Geopolitikai Kutatóközpontjának vezetője az M1 csütörtöki műsorában.

Értékelése szerint kockázatot nem, csak előnyt jelent Magyarországnak a Déli Áramlat Török Áramlattal való kiváltása. Bernek Ágnes nagyon fontosnak nevezte, hogy a Török Áramlattal kapcsolatos korábbi bejelentéssel egy időben döntöttek az Északi Áramlat párhuzamos vezetékének megépítéséről. Mint mondta, így ha Magyarország Ukrajnán keresztül valamiért nem kapna földgázt és kőolajat, Németországon keresztül hozzá tudna jutni. A két ország űrkutatási együttműködésének jelentőségét kiemelve azt mondta: az űrtechnológiával foglalkozó nagyon fejlett magyar cégek most először kaphatnak lehetőséget arra, hogy nagy nemzetközi együttműködésben vegyenek részt.

17:35 - Csak az Együtt és Juhász Péter lehet ennyire balfék...

Juhász Péter élőben jelentkezett be az Oktogonról még délután, ahol füttyszóval akarták fogadni Vlagyimir Putyin orosz elnök konvoját. A rendőrök igazoltatták Juhászt, és a vele tartózkodó sajtósát. Rácz Krisztinánál azonban nem volt fényképes igazolvány, ezért őt előállították a VI. kerületi rendőr-főkapitányságra. Az okos "demokrata" füttyögetők...

Az esetről bővebben ITT OLVASHATTOK!

17:30 - Orbán: az európai béke alapfeltétele a kiegyensúlyozott kapcsolat Oroszországgal

Van esély arra, hogy létrejöjjön az európai béke alapfeltétele, a kiegyensúlyozott és stabil kapcsolat Oroszország és Európa, Oroszország és az Európai Unió között - jelentette ki újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor miniszterelnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

"Benne van a levegőben, hogy a világ jelentős átrendeződés folyamatában van. Az az átrendeződés, ami most zajlik körülöttünk, kedvezőbb feltételeket teremt majd az európai-orosz, azon belül a magyar-orosz együttműködésnek, mint amit az elmúlt években tapasztaltunk" - fogalmazott a miniszterelnök.

Egy másik kérdésre válaszolva kijelentette, Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna sikeres és stabil állam legyen, ennek alapja pedig a béke, amely számos, az ukrajnai magyarság számára is létfontosságú elemet tartalmazó minszki megállapodások alapján jöhet létre.

Fotó: MTI Fotóbank

17:23 - Putyin: Magyarország megbízható, fizetőképes partner

"Mi is érdekeltek vagyunk az együttműködésben. Keresni fogjuk a módját annak, hogy a gázszállítások megvalósuljanak. Szeretnénk politikamentessé tenni ezeket a kérdéseket, amelyek tisztán gazdasági jellegűek. Hangsúlyozom, hogy semmilyen irány nincs kizárva, Bulgária sem, amely engedett az Európai Bizottság nyomásának, de ha meggondolja magát, újra tárgyalhatunk az ügyről. De biztosítékokat szeretnénk arra nézve, hogy az orosz vállalatok nem fognak veszteségeket szenvedni nem megfontolt döntések miatt" - hangsúlyozta az orosz elnök. Vlagyimir Putyin ezzel kapcsolatban a párbeszéd fontosságát hangsúlyozta, Brüsszellel és kétoldalú viszonylatban egyaránt.

16:57 - Fidesz: Magyarországnak érdeke a jó viszony Oroszországgal

A Fidesz szerint Magyarország gazdasági és politikai érdeke, hogy kiegyensúlyozott és jó viszonyra törekedjen Oroszországgal. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön, Budapesten adott sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, a kormánypárt sikeresnek és eredményesnek ítéli az Orbán-Putyin találkozót.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az orosz elnök ismét Magyarországra látogatott"

- mondta, hozzátéve, Magyarországnak nehezen elképzelhető a gazdasági siker anélkül, hogy ne ápolna eredményes és kiegyensúlyozott viszonyt minden nagyhatalmi szereplővel, köztük Oroszországgal. Kiemelte, Magyarországnak több gazdasági szempontból is fontos volt a csütörtöki találkozó sikeressége, így például az energetika és a magyar agrárkivitel területén. Hidvéghi Balázs utóbbira példaként említette, hogy az elmúlt időszakban Magyarország 6,5 milliárd amerikai dollár értékben esett el exportbevételtől annak az "elhibázott szankciópolitikának" az eredményeként, amely "egy politikai problémából gazdasági problémát is létrehozott", miközben a politikai problémát nem oldotta meg.

Mi ezt kezdetektől fogva kritikával illettük"

- húzta alá a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, Magyarország érdeke, hogy gazdaságilag elmélyítse az együttműködést Oroszországgal.

Fotó: MTI Fotóbank

16:52 - Putyin: "Egyetértettünk a nemzetközi terrorizmus elleni harc erősítésének szükségességében"

Az orosz elnök elmondta: "egyetértettünk abban, hogy egyesíteni kell erőfeszítéseinket." Putyin elmondta: tájékoztatta Orbán Viktort a kelet-, illetve délkelet-ukrajnai helyzettel kapcsolatos orosz álláspontról. Ugyancsak tájékoztatta vendéglátóját Oroszországnak a közel-keleti eseményekkel kapcsolatos álláspontjáról. Az orosz államfő reményét fejezte: a közel-keleti térség problémáinak megoldása hozzá fog járulni az európai migrációs válság enyhüléséhez.

Magyar partnereinkkel együttműködünk az említett területeken"

- jelentette ki Putyin.

16:41 - VÉGE A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓNAK

De a mai programnak még nem, így a közvetítésünk is folytatódik!

16:39 - Orbán: Putyin a szavát adta, hogy kapunk elég nyersanyagot Oroszországból

Ez Magyarország számára a legfontosabb kérdés, a többi csak technikai jellegű. Magyarország barátságtalan közegben létezik ma, az ország déli irányból nem juthat gázhoz, ezért rendkívül értékes megállapodás a mai.

16:35 - Magyarország a minszki megállapodás betartását tartja a legfontosabbnak

A stabil Ukrajna Magyarország érdeke, a kárpátaljai magyarok helyzete kiemelten fontos.

16:32 - Egy orosz újságíró Ukrajnáról kérdezi Orbán Viktort

16:30 - Nem lesz gáz, lesz gáz

Putyin mindenkit biztosított róla, hogy 100 százalék, hogy az orosz gáz mindig meg fog érkezni időben Magyarországra. Az útvonal attól függ, mi éri meg a legjobban.

16:28 - Kár a Déli Áramlatért

További kérdésekre Orbán Viktor elmondta, hogy a Déli Áramlat az EU miatt nem épülhet meg, de mi nagyon örülnénk neki.

16:26 - Mindkét elnök befejezte a sajtótájékoztatót, most a kérdések ideje jött el

Az M1 kérdezett elsőként, Orbán Viktor kiemelte, hogy Oroszország más geopolitikai szinten mozog. A magyar miniszterelnök bízik benne, hogy létrejön az európai béke, ami stabil kapcsolatokat jelentene az EU és Oroszország között.

16:23 - Az orosz elnök a két ország együttműködését méltatta

Dicsérte a MOL-t és a metrófelújításokat is, kiemelte az ország fontos szerepét a gázszállításban. Putyin is megköszönte a találkozót.

16:18 - Putyin is a gazdasági együttműködésről beszélt

Sajnálatát fejezte ki, hogy az utóbbi években a beruházások mértéke és a kölcsönös áruforgalom is csökkent. Ez senkinek sem jó.

16:16 - Az orosz-magyar kapcsolatokat sikerült megvédeni

A magyar miniszterelnök ezt nagy sikernek nevezte. A megbeszélés gyümölcsöző volt Most Vlagyimir Putyin fog beszélni.

16:13 - Ezekről volt szó

Szóba került a gáz, a nukleáris program és a két ország gazdasági együttműködése is. A szankciók komoly veszteséget okoztak Magyarország számára — mondta Orbán Viktor.

16:10 - MEGY A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!

A legfontosabb részleteket az élő közvetítésünkben olvashatjátok! Orbán Viktor kezdésként megköszönte Putyin látogatását. Hosszú és sikeres tárgyalásról beszél.

Fotó: MTI Fotóbank

15:58 - A sajtótájékoztatót várjuk

Lassan félórát csúszik. Két éve másfél órát késett, így még nem érdemes nagyon várni.

15:41 - Mi történik most?

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin szűk körű találkozót folytat, amit plenáris megbeszélés, majd nemzetközi sajtótájékoztató követ.

15:28 - Mielőtt elindult Putyin Budapestre, kirúgott néhány embert

Vlagyimir Putyin csütörtökön közzétett rendeletével felmentett tisztségéből 16 tábornokot, akik a belügy- és a rendkívüli helyzetek minisztériumában, valamint a szövetségi Nyomozó Bizottságnál (SZK) dolgoztak.

15:02 - Amíg folyik a tárgyalás, addig nézzetek videókat!

Aki eddig gyűlölte, még inkább meggyűlöli, aki eddig imádta, az még inkább megszereti. Következzék Putyin emberi arca a 888.hu válogatásában!

14:52 - Oroszország nem jelent fenyegetést

14:46 - Ha még nem láttátok volna, sokan várták Putyint a mai nap folyamán

A budapesti szírek így várták Putyint.

14:38 - Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a Parlament bejáratánál

14:08 - Putyin megérkezett a Parlamentbe

Fotó: MTVA - M aszolg at t gat Vagyonkezel ap

13:45- megindult az orosz elnöki konvoj

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

13:20 - Szijjártó fogadta az orosz elnököt

"A magyar gazdaságnak és a magyar embereknek egyértelműen az az érdeke, hogy Magyarország a kölcsönös tisztelet alapján álló és a józan észre alapozó kapcsolatot tartson fenn Oroszországgal" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

13:10 - Hello, Putyin!

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

13:00 - Megérkezett Putyin

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnök gépe csütörtök kora délután szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren. A látogatás része a legfelső szintű, évenkénti magyar-orosz tárgyalássorozatnak.

Vlagyimir Putyin legutóbb 2015. február 17-én tett munkalátogatást Budapesten, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalásain megállapodás született a hosszú távú orosz-magyar gázszállítási szerződéssel kapcsolatos kérdések megoldásáról. A magyar kormányfő és az orosz elnök legutóbb tavaly február 17-én találkozott az oroszországi Novo-Ogarjovóban, ahol 2019 végéig meghosszabbították az orosz földgáz magyarországi szállításáról szóló hosszú távú szerződéseket.

Vlagyimir Putyin delegációjának közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök éjfélig Budapest több pontján, a változások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik. Módosult a Budapesti Közlekedési Központ több járatának menetrendje is: nem üzemel például a kisföldalatti, és időszakosan nem jut el a repülőtérre a 200E busz.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

amerika, london, párizs

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére