Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Heller Ágnes a végén még belép a Jobbikba?

2017. november 29. 16:58

Az önmagát a magyarországi liberalizmus főideológusának tartó Heller Ágnes a Magyar Narancsban beszélt a balliberális univerzum végső érvéről, vagyis arról, hogy most miért is kellene minden ballib pártnak összefognia a korábban szélsőséges, antiszemita megnyilvánulásokkal operáló Jobbikkal. Az indok rém egyszerű: azért, mert ezt ő mondja, aki egy holokauszttúlélő.

A 2010 előtt minden vélt vagy valós magyarországi antiszemita jelenséget kérlelhetetlenül elítélő és üldöző Heller Ágnes most a Magyar Narancsban erősítette meg, hogy nem csak a Jobbik, de ő is megváltozott:

Mindenki azzal jön, hogy az antiszemitáktól védi az országot meg az ellenzéket. Uramisten, én vagyok a holokauszt-túlélő, és nem ők! Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött mondom, hogy ha nincs együttműködés a Jobbikkal, akkor a Fidesz fog hatalmon maradni. Ha a Fidesz hatalmon marad, az tragédia Magyarországnak. Nem egy bonyolult ügy ez"

– mondja ezt az a Heller Ágnes, aki korábban még a Jobbik által keltett antiszemitizmus miatt a nácizmus visszatértétől rettegve aggódott Magyarországon és külföldön egyaránt. 

Heller öngyilkossággal is példálózott már

Öngyilkosság, ha nem fog össze az ellenzék, és tragédia lenne, ha a Fidesz még négy évig vezetné az országot, ezért a Jobbikkal is össze kell fogni"

– ezt már a Hír TV-ben mondta Heller Ágnes, ahol aztán hozzátette, hogy meglátása szerint az ellenzék nem lesz képes leváltani a Fideszt, ha kettőnél több lista lesz a 2018-ban.

Heller szerint, ha az ellenzéki pártok ideológiai megfontolásokból külön-külön indulnak, akkor veszíteni fognak, és ebben "öngyilkosság gondolkodni". Úgy vélte, már nem a bal-, és a jobboldal között feszül konfliktus, így semmi más nem számít, csak a fideszes zsarnokság elleni küzdelem.

Az önmagát liberális atyaúristennek tartó Heller még azt is elmondta, hogy bár ő sem ért egyet a cukika Jobbikkal, de szerinte akkor is mindenképpen kompromisszumot kell kötnie a baloldalnak és a Jobbiknak.

Heller szerint Vona olyan, mint Sztálin

Mint ismeretes, nemrég a Mandineren már hasonló magvas gondolatokat osztott meg a Jobbikba hirtelen beleszerelmesedett Heller Ágnes a ballibek és a hajdani radikális párt szerinte szükséges együttműködéséről. 

Az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni”

– mondta Heller, aki többek között ezzel indokolta, hogy a balliberális oldalnak miért is kellene összefognia a Jobbikkal. A Jobbik korábbi zsidóellenes kijelentéseiről azt mondta, hogy szégyenletesnek tartja azokat, de nem akar a múlttal foglalkozni.

Fotó: Kozma Zsuzsi
Heller atomcsapást mért saját magára

Heller Ágnes ideológiai és politikai ámokfutásában talán az a legdöbbenetesebb, hogy a Fidesz-kormánnyal szemben mostanra kontrollálhatatlanná vált gyűlölete miatt az MSZP-SZDSZ hajdani megmondóembere azt bizonyította be a napokban, hogy bizony alaptalanok voltak a korábban másokat ( főleg a jelenlegi kormányt) antiszemitizmussal vádoló kijelentései.

Heller mostani pálfordulása világos bizonyítékát adja annak, hogy a filozófus valójában csak bizonyos politikai célok érdekében, és egyáltalán nem objektív szempontok alapján "antiszemitázott" és antiszemitázik, avagy retteg Magyarországon.

Ráadásul, amit Heller most mond - a nagy ellenzéki technikai választási koalíció megkötését követelve- , az megcsúfolja a demokráciát, és egyúttal lenézi a választópolgárokat, de ugyanakkor még értelmetlen, sőt (!) választástechnikai szempontból kifejezetten káros is a ballib ellenzék számára.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére