Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Hazugságok alapján indítanák meg a hetes cikk szerinti eljárást Magyarország ellen

2018. április 25. 15:38

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőnő készítette a jelentést, amely 12 pontban fogalmazta meg az aggodalmait Magyarországgal kapcsolatban.

A képviselő úgy érzi, hogy Magyarországon problémák vannak az igazságszolgáltatás függetlenségével, az adatok védelmével, a szólásszabadsággal, az akadémiai szabadsággal, vallás- és a gyülekezési szabadsággal, az egyenlő bánásmóddal, valamint nem érvényesülnek maradéktalanul a kisebbségek jogai. Ezenkívül kifogásokat fogalmazott meg a migránsok, illetve a menedékkérők jogaival kapcsolatban.

Míg Brüsszel minket támad, az Európai Bíróság rábólintott a migránsok további betelepítésére

Magyarul tehát Sargentini mindenbe belekötött, ezek alapján pedig arra a következtetésre jutott, hogy Magyarországon sérülnek azok az alapvető értékek, amelyek az Európai Unió szerződésének kettes cikkelyében szerepelnek, és ha ez így van, akkor szerinte indokolt lenne a hetes cikk szerinti eljárás elindítása.

Ez továbbra is egy jelentéstervezet, akkor lesz belőle határozat, ha megszavazza az Európai Parlament is. Május közepéig lehet benyújtani módosító indítványokat, a szakbizottság várhatóan júniusban szavaz róla, és úgy tudni, szeptemberben kerül majd a plénum elé"

mondta a jelentésről az M1 brüsszeli tudósítója.

Szintén szerdai hír Brüsszelből, hogy az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) is bírálatokat fogalmazott meg Magyarországgal szemben, amely szerint nem elég hatékony a források felhasználása.

Az üggyel kapcsolatban ifjabb Lomnici Zoltán az M1-en kijelentette:

közel-keleti vagy afrikai diktatúrák jellemzőit sorolja fel Judith Sargentini, ráadásul tételesen hazugság az összes megállapítása."

Lomnici Zoltán hangsúlyozta: a V4-országoknak össze kell fogniuk ahhoz, hogy kivédjék az új irányt az Európai Unióban.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a jóváhagyott dokumentumot egyoldalú és elfogult "politikai pamfletnek" nevezte, amely "figyelmen kívül hagyja a tényeket, és számos csúsztatást, hibás adatot tartalmaz".

A szavazással az eredeti előterjesztés további politikai vádakkal, és újabb, a politikai blöff kategóriájába tartozó kijelentésekkel, valamint elfogult és téves állításokkal egészült ki"

– fogalmazott Deutsch Tamás, aki szerint a hetes cikk szerinti eljárás kilátásába helyezése mögött az a szándék húzódik meg, hogy rávegyék a magyar kormányt a migrációval kapcsolatos álláspontjának megváltoztatására.

A kormány azonban továbbra is határozottan kiáll a magyar érdekek következetes képviselete mellett [...], s megvédi az országot az illegális migrációtól"

– szögezte le.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

pszicho

Az áprilisi veszteséget meggyászolták, most a téveszméik kerítik csapdába őket.

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

Deutsch Tamás példásan helyretette Junckert

Jean-Claude Juncker bevándorláspárti EB-elnök szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból (EPP), erre reagált a Facebookon Deutsch Tamás.

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

kinyílott a pitypang

Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa után a korábbi miniszterelnök-jelölt, most épp a főpolgármesteri címre ácsingózó Karácsony Gergely baja is meggyűlt a "j" és az "ly" betűk használatával.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére