Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Hazudnak a jogvédők Magyarországról

2016. július 14. 11:28

Visszautasította a Belügyminisztérium tegnap azokat a vádakat, amelyekben a Human Rights Watch a migránsok zaklatásával és kegyetlenkedéssel vádolja Magyarországot. A nemzetközi jogvédő csoport tegnap tette közzé jelentését honlapján. Szerintük a magyar hatóságok erőszakos módon fordítják vissza a migránsokat Szerbiába anélkül, hogy mérlegelnék a menedékkérelmeiket.

A Belügyminisztérium visszautasítja a Human Rights Watch (HRW) magyarországi menekültellátásra és határvédelemre vonatkozó, szerdán közzétett állításait. Hazánk betartja a schengeni határellenőrzési szabályok előírásait, valamint a genfi egyezményt, és megdöbbenéssel fogadja, hogy a jogvédő szervezet az európai normákkal összhangban megalkotott törvényei betartásának figyelmen kívül hagyását várja el a végrehajtó hatalomtól.

Magyarországon nem zaklatják a migránsokat, az arra ténylegesen rászorulókkal humánusan járnak el, a határain várakozók méltányos eljárásban részesülnek, ugyanakkor elvárjuk, hogy a migránsok betartsák az Európai Unió és Magyarország jogszabályait. Így reagált a szaktárca azokra az állításokra, amelyeket a HRW munkatársa fogalmazott meg a szerb–magyar határon a migránsokat ért bánásmódról.

Nyolc panasz

A menedékkérők ellátására havonta átlagosan 140 ezer forintot költ a magyar állam – jegyezte meg a BM. 

Közölték, hogy a magyar rendőröknek az államhatár rendjével összefüggő intézkedéseivel szemben idén négy esetben nyolc migráns terjesztett elő rendőri bántalmazásra utaló panaszt, miközben a rendőrség csaknem 18 ezer illegális határátlépővel szemben intézkedett.

Az esetek tisztázása miatt indított parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a panaszok megalapozatlanok; az elfogultság kizárása miatt azokat továbbították az illetékes nyomozó ügyészségekhez – olvasható a tárca közleményében.

Kitértek arra is, hogy a határon lefolytatott menekültügyi eljárással kapcsolatos törvény júliusi hatálybalépése után a rendőrség 655 embert tartóztatott fel, majd kísért vissza az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ők önként és ellenszegülés nélkül tettek eleget a rendőri felszólításnak. 

Senki sem zaklatja a migránsokat

A BM hangsúlyozta, hogy Magyarország határán nem zaklatják a migránsokat, a sok, kísérő nélkül érkező gyermek védelmet, egészségügyi ellátást kap, oktatják őket. Magyarország a valóban rászorulókkal humánusan jár el, a határain és a területén várakozók méltányos eljárásban részesülnek, ugyanakkor elvárja, hogy a migránsok betartsák az Európai Unió és Magyarország jogszabályait – írta a minisztérium.

Tegnap írtunk arról, hogy miként moralizál az Index, mert Magyarország a déli határnál azt teszi, amit oly sok hónapon keresztül görög "barátaink" nem tettek: betartja a schengeni határellenőrzési szabályokat és a genfi egyezményt. Korábban a Washington Post is támadta Magyarországot

A nemzetközi jogvédő csoport tegnap tette közzé jelentését honlapján. Szerintük a magyar hatóságok rövid úton visszafordítják a migránsokat Szerbiába erőszakos módon, anélkül, hogy mérlegelnék a menedék iránti kérelmeket. A csoport a tranzitzónákról azt írta: „a kormány egy jogi fikció keretében úgy tekinti, hogy az ott tartózkodó személyek még nem léptek be Magyarország területére”.

A BBC-nek a bicskei állomáson történtekről szóló tavaly szeptemberi tudósítása is valótlanságnak bizonyult - írja a Magyar Idők

Lydia Gall, a jogvédő csoport Balkán- és Kelet-Európa-kutatója azt állítja, hogy azokat az embereket, köztük nőket és gyermekeket, akik engedély nélkül léptek Magyarország területére, súlyosan bántalmazták, és a határ másik oldalára toloncolták. Ezt arra alapozzák, hogy 12 olyan embert kérdeztek meg, akit magyar oldalon vettek őrizetbe a hatóságok.

A Magyar Helsinki Bizottság a jelentés kapcsán közölte: véleményük szerint nem elszigetelt esetekről van szó, és a kormánynak kötelessége előállítani az önbíráskodókat.

Az elmúlt időszakban több elferdített, ténybeli tévedéseket tartalmazó tudósítást közölt a külföldi sajtó Magyarországról a migránsválságra adott válaszok miatt. Például a BBC szeptember elején megjelent összefoglalójában a Bicskénél történtekkel foglalkozott, amelyben úgy állították be, mintha egy nő, csecsemővel a kezében tiltakozásba kezdett volna, és egy férfival együtt a sínekre lökték volna őket a rendőrök. Az esetet követően azonban kiderült, hogy a nőt férje rántotta magával a sínekre, a rendőrség pedig akkor avatkozott be, amikor a férfi a saját fejét kezdte verni kövekkel.

(Magyar Idők, MTI, Washington Post)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

amerika, london, párizs

A Telegramon egy, az Iszlám Államot éltető csatorna a muszlim felhasználókat tájékoztatta arról, hogy a Nyugat ellen tervezett terrortámadásokhoz hogyan tudnak fegyvereket vásárolni a dark weben.

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti baloldal kedvenc vizsgálatának eredményét nem igazán tudták elviselni Kaliforniában.

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére