Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Hatvannyolcasok és kilencvenesek

Megadja Gábor

2018. július 31. 13:45

Doktor Miniszterelnök Úr szólott a népéhez Tusnádfürdőn. Az irány ki van adva, más dolgunk nincs is, mint követni azt.

De kik azok a hatvannyolcasok?

Ha komolyabb elemzést akarnánk végezni, azt mondanánk, hogy az az újbaloldal, amelyik a '60-as évektől kezdve megszállta az egyetemeket, a tudatipar szinte minden szegmensét, általában a kultúrát – követve az olasz marxista, Antonio Gramsci útmutatását, aki Marxot a fejéről a talpára állította, és azt tanácsolta, hogy a „felépítménynél”, nem az „alapnál” kell kezdeni a forradalmat. A folyamat zenitjén a középosztály elkényeztetett (liberalizált) újbalos hülyegyerekei vívtak utcai harcot a munkásosztálybeli rendőrökkel.

Az oktatásban sikeresen véghez vitték a programjukat, így vált a tudomány és a szabad vita sérelmi politikák propagálásává (Etnikai Tanulmányok, Afroamerikai Tanulmányok, Női Tanulmányok, Meleg és Leszbikus Tanulmányok, Transzgender Tanulmányok stb.). A kultúra így vált csatatérré, tehát politikai térré. Minden korábbi kulturális termék a „fehér, nyugati patriarchátus” hatalmát elleplezni hivatott csalássá vált. A cél nem a világ megismerése volt, hanem ennek a feltételezett zsarnoki uralomnak a leleplezése és lerombolása, az ún. „társadalmi igazságosság” létrehozása. Ez persze egy politikai, nem pedig oktatási projekt. Ehhez társult a romantikából ismert „nemes vadember” mítosza, modern formájában a trimondializmus: a harmadik világ szerencsétlenjeit a nyugati civilizáció, a fehér ember nyomja el. (Ebbe a képbe illeszkedik az újbal Izrael-ellenessége, ezért hozták létre Pallywoodot.)

Kérdés, hogy érdemel-e mindez még komolyabb elemzést.

A saját hányásukban önfeledten fetrengő hippik aztán szépen beleöregedtek a szerepükbe. A mai hatvannyolcas koalíció b888atlan vénlányokból, a macskájukkal intim kapcsolatban élő színes hajú feministákból és elaggott bétahímekből áll. A létező világgal szembeni olthatatlan dühük megmaradt, ezért is olyan morcosak mindig. Mivel ők a „társadalmi igazságosság” (bármi legyen is ez) hordozói, ezért kedvenc elfoglaltságuk az erényfitogtatás és a moralizálás. Kényelmes karosszékekből pedig ezek a tevékenységek még szimpatikusabbak.

Mit állíthatnak ezzel szembe a kilencvenesek?

Elsősorban azt, hogy a nyugati civilizáció (a „fehér patriarchátus”) a mi otthonunk és szeretjük. A politika diplomáciai nyelvén úgy szól a tétel, hogy nem feltétlenül ez a legjobb, de a miénk. Nem diplomatikus nyelven pedig úgy szól, hogy de, ez a legjobb. Más gerince pedig ennek aligha van, mint a keresztény kultúra. Általában a „jó dolgokat” úgy találjuk meg, hogy megnézzük, a hatvannyolcasok mit támadnak: a keresztény kultúrát (mert az szerintük bűnös), az erre felépült nyugati civilizációt (dettó), a hagyományos családmodellt, a nemzetek védelmét („nacionalizmus”), az emberek valódi megfontolásaira érzékeny politikát („populizmus”).

Végső soron a kilencvenesek semmi mást nem tettek, csak visszatértek a józan észhez. Csak ehhez kell ragaszkodnunk, ha nem szeretnénk a hatvannyolcasok csapdájába esni, azaz: el kell kerülnünk a posztromantikus moralizmust és a sérelmi politika előnyben részesítését.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

amerika, london, párizs

A migránsok első csoportja már elérte az amerikai-mexikói határt, többen már a kerítéseket ostromolják. Helyszíni felvételek következnek!

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

amerika, london, párizs

Elvesztette a bizalmi szavazást Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője a svéd parlamentben szerdán, így tovább mélyül a szeptemberi választások után kialakult kormányválság a skandináv országban.

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

csak neked, csak most

A jövő májusi európai parlamenti választások eredményeként a jobboldal térnyerése várható, és Angela Merkel CDU-elnöki utódlásáért folyó versenyben is a jobboldali jelölt győzelmére lehet számítani - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel bukása a kancellár migrációs politikájának kudarca miatt következett be, és ugyanezen ok miatt várható Németországban is a jobboldal előretörése a következő választásokon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére