Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

2018. november 13. 23:08

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

Szeptemberben Polly Olsen, a Northeast Wisconsin Technical College diákja beperelte az oktatási intézményt. Az ok: Valentin-napon vallásos tematikájú szórólapokat osztogatott az iskola területén diáktársainak, ám az iskola leállította. Olsen szerint ezzel megsértették a szólásszabadsághoz való jogát. Az eset során egy külső szemlélő jelentette a "gyanús tevékenységet" az iskolának, akire lecsapott a campus biztonsági szolgálata. A szórólapokon, leveleken olyan üzenetek álltak, mint "Jézus szeret téged". A biztonságiak szerint a campus "szólásszabadság-zónáján" kívül végezte tevékenységét.

Fotó: AFP

A készülődő perre sokan felfigyeltek.

Dave Lindorff díjnyertes amerikai oknyomozó újságíró szerint az egyetem túllépett egy határt, ám a sokak által hangoztatott keresztényüldözést is túlzásnak tartja. Az újságíró szerint a safe space-ek világa és a polkorrektség, valamint a politikai véleményekből eredő diszkrimináció mindkét oldalt sújtja. Lindorff úgy fogalmazott, hogy átlagosan három olyan szónok közül, akit különböző rendezvényen nem engednek felszólalni, kettő balos. Átlagosan három elbocsátott professzor közül kettőt ideológiai okokból rúgnak ki.

A perben a Wisconsin Institute for Law and Liberty nevű szervezet képviseli Olsen érdekeit. A szervezet szerint egyébként a campusokon létrehozott "szólásszabadság-zónák" amúgy is alkotmányellenesek.

A közfigyelem fókuszába került egy másik eset is a University of Californián, Berkeley-ben. Itt egy Isabelle Chow nevű diákképviselő került a támadások kereszttüzébe. Történt ugyanis, az iskola el akarta ítélni Trump elnök egyik törvénymódosítását, amely szerint az emberek nemét biológiai nemük határozza meg. Chow nem akarta megszavazni a döntést, ugyanis ebben az esetben ellentét volt azon nézete között, hogy a diszkrimináció minden formáját elutasítja, valamint az általa vallott értékek között.

Fotó: AFP

Chow a keresztény közösséget képviseli iskolájában. A véleményének publikussá válása után találkozott a híresen toleráns liberálisok gyűlöletáradatával. Az eset kapcsán véleménycikket szeretett volna megjelentetni a Berkeley lapjában, ám az újság nem közölte le a szerintük "homofób és transzfób" írást.

A zaklatások ezután folytatódtak.

Az esetekről megoszlanak a vélemények. Lindorff, akinek a felesége egy keresztény egyetemen tanít, azt mondta, hogy nem általános tapasztalat a keresztény diákok zaklatása. A témában az RT által megszólaltatott jogász és médiaszakember szerint viszont semelyik másik valláshoz tartózó közösséget nem ér annyi hátrányos megkülönböztetés, mint a keresztényeket.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

kétharmad

A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

amerika, london, párizs

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére