Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Határvédelmi bázisokat épít a Magyar Honvédség

2016. december 16. 13:28

Köszönet illeti a határt védő katonákat és rendőröket az áldozatkész szolgálatukért - jelentette ki a honvédelmi miniszter a hódmezővásárhelyi laktanyában. A déli határszakasz védelmét ellátó egységeket meglátogató Simicskó István ugyanakkor bejelentette, hogy a Magyar Honvédség osztrák segítséggel megkezdte határvédelmi bázisok felépítését a határkerítés mellett.

Simicskó István a Zrínyi Miklós laktanyában tartott állománygyűlésen azt mondta: ahhoz, hogy a magyar családok békében és biztonságban készülhessenek a karácsonyra a migrációs válsághelyzet, a népvándorlás közepette, szükség van a katonák áldozatvállalására és felelősségteljes szolgálatára.

A magyar kormány nagyra értékeli a katonák munkáját, amelyet a határon vagy bárhol a világon végeznek – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve:

ezért kötelességünk tenni annak érdekében, hogy a megbecsülésünket kifejezzük."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A közelmúltban tízéves fejlesztési program készült, ebben első helyen a katona szerepel az egyéni felszerelés javításával, az illetmény emelésével – emlékeztetett a miniszter.

Simicskó István beszélt arról is, hogy a belügyminiszterrel egyeztetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határt védő katonák és rendőrök mindegyike – a szolgálat biztonságos ellátása mellett – legalább az ünnep egyik felét otthon tudja tölteni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy mivel várhatóan hosszú ideig elhúzódik a migrációs válság, ezért a Honvédelmi Minisztérium határvédelmi bázisok felépítéséről döntött a határkerítés mentén a határvédelemhez szükséges logisztikai feltételek hatékony biztosítása érdekében.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Jelenleg a hódmezővásárhelyi laktanya az egyetlen logisztikai központja a Magyar Honvédségnek a 175 kilométeres magyar-szerb határ térségében.. A határvédelmi bázisok kialakítása után viszont már nem egyedül a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya fogja biztosítani a katonák és a felszerelések kiszállítását a Magyarországot védő határkerítéshez.

A határvédelmi bázisok a szükséges eszközök és felszerelések őrzött tárolásának lehetővé tétele mellett kulturált körülményeket teremtenek a katonáknak a feladataik ellátásához szükséges munkakörülményekhez, de az étkezésekhez és a pihenőidők eltöltésére is.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bázisok és utak építésében részt vesz egy osztrák műszaki század is. Az első, már majdnem teljesen kész határvédelmi bázist Kelebiánál Simicskó István személyesen is megtekintette.  

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére