Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

Hatalom és igazság

Olvasói vélemény | szerző: Mező Ferenc egyetemi docens DE

2018. augusztus 8. 19:00

Debrecenbe kéne menni, BMW-t kéne venni - népi rigmus a Campus Fesztiválon.

A hatalomnak vajon szüksége van az igazságra? Igen, azt hiszem igen, de az igazságnak még inkább szüksége van a hatalomra. Az igazság hatalom nélkül olyan, mint a sivatagban szétszórt mag, abból nem lesz hajtás és nem lesz termés. Az igazság önmagában nem, csak viszonyrendszerben és struktúrában létezik. Aki önmagában lévő abszolút igazságról beszél, az mindig szét akarja verni a hatalmi struktúrát, az pont hogy anarchiát és káoszt akar, le akarja a kultúrát a végletekig bontani. Hannah Arendtől, Carl Popperig. Éppen ezért azt állítom, hogy az igazság hatalom nélkül nem létezik. De a hatalom sem létezik csak önmagában, nem tud lebegni a semmi közepén, mert akkor éppen azzá válik; semmivé. Struktúrában létezik, hálózatban, interszubjektivitásban, minél több embert köt össze, annál nagyobb az ereje és annál nagyobb az igazságtartalma, hiszen éppen azzal győz az igaza a többi igazsággal szemben, hogy többen fogadják el igaznak és többen fogadják el valóságként.

Pontosan ebben van az ereje, amiért támadják. Ezért beszélnek már megint arról, hogy az igazság csak kevesek birtokában van, valami klikkszerű és "populista" hazug politika megtéveszti a buta többséget, bezzeg ők, az okosak birtokában vannak valaminek, ami majd puccsal uralomra jut, vagy külső segítséggel (mert hát másképp nem megy, a „buta” magyarok miatt ugye). És megvan, hogy ez tipikusan kommunista propaganda klisé, egyszerű behelyettesítésekkel (mégis mi vagyunk a bugrisok…).

Külső segítségre számítanak, mikor abban reménykednek, hogy megvonják az uniós forrásokat. Arra számítanak, hogy a feljelentéseik nyomán büntetéseket, szankciókat kap az országunk. Sőt már-már azt vizionálják, hogy kizárnak bennünket az Európai Unióból, vagy legalább a Néppártból, vagy valamiből, akármiből, csak zárjanak már ki végre, hogy igazuk legyen. És jön a másik formula: minket mindenki utál, utálnak Brüsszelben, utálnak Washingtonban, Tel-Avivban, a szomszédos országokban és természetesen Németországban is. Sőt nem jön ide a kutya se befektetni, nemhogy a németek…

S akkor tessék az Audi és a Mercedes mellé jön a BMW, 400 hektáron méghozzá Debrecenbe, vagyis Kelet-Magyarországra (Kecskemét után keletebbre). Na, erre varrjatok szkeptikus gombot! Ki kit árult el, valami nagyon nem sikerült, hogy kellene ezt kommunikálni… Ki nem mondott idáig igazat? Valakik nagyon lebuktak és megbuktak!

Természetesen óriási győzelem ez, és ez nem csak Debrecen győzelme, hiszen autópálya mellé települ elérhető közelségben Miskolc, Nyíregyháza, Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás – a több ezer ember fele biztos nem Debrecenből fog bejárni, a beszállítók túlnyomó többsége úgyszintén. Nemcsak Debrecen virágzik fel, hanem az egész keleti régió. Területfejlesztési szempontból is nagy fegyvertény, régi álom valósul meg ezzel.

Így ez az igazság is valósággá vált. BMW-t Debrecenbe! Erről beszélek, mikor arról beszélek, hogy miként függ össze a politika az igazsággal, a hit a valósággal. És ki kit győz le mindenki örömére!

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Soros-terv 2.0 tömören

Újabb Soros-tervet akarnak lenyomni az európai emberek torkán.

A Soros-egyetem politikai blöffjéről

A Soros-egyetem politikai blöffjéről

kétharmad

Egy hete jelentette be a Soros-egyetem, hogy Bécsbe költözik; de még mindig nem derült ki, mekkora "veszteség" Magyarország számára a felsőoktatási intézmény "disszidálása". Csak nem azért, mert egy óriási politikai blöffnek vagyunk szem- és fültanúi?

Bajnai Gordon bemutatta az új Soros-tervet

Bajnai Gordon bemutatta az új Soros-tervet

kétharmad

Bajnai Gordon volt magyar miniszterelnök mutatta be néhány nappal ezelőtt itthon azt a tervet, amit a New Pact for Europe nevű projekt részeként a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a német Bertelsmann Alapítvány és néhány hazánkban kevésbé ismert nemzetközi szervezet készített 2017 novemberében a brüsszeli bürokrácia és az európai politikai elit kiválasztott képviselőivel együttműködésben.

Így hazudik nekünk az ENSZ a migrációs paktumáról

Így hazudik nekünk az ENSZ a migrációs paktumáról

amerika, london, párizs

Hétfőn és kedden tárgyalják az ENSZ migrációs csomagját a marokkói Marrákesben. Köztudott, hogy ez a dokumentum ismeri el emberi jogként a migrációt, valamint globális megoldást sürget a bevándorlásra. Az utóbbi hónapok tendenciáit figyelembe véve azonban eléggé kérdéses, hogy bölcs döntés-e nemzetközi szintűre emelni a migráció kontrollját.

Merkel bevándorláspárti politikája megbukott

Merkel bevándorláspárti politikája megbukott

amerika, london, párizs

Németország sem ragaszkodik többé az uniós migránskvótákhoz.

Orbán Viktor levélben gratulált a CDU új elnökének

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel azt közölte, hogy levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök a németországi Kereszténydemokrata Unió, azaz a CDU új elnökének, Annegret Kramp-Karrenbauernek a megválasztásához.

Elfogadták az ENSZ migránspaktumát

Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását a marokkói Marrákesben hétfőn megkezdődött konferencián 150 ország képviselőjének részvételével.

"Fehérek, ütött az órátok" - üzente egy dél-afrikai fekete képviselő

"Fehérek, ütött az órátok" - üzente egy dél-afrikai fekete képviselő

fehér férfi

A "fekete apartheid" kiépítéséhez szükséges alkotmánymódosító jelentést már elfogadták a dél-afrikai parlamentben. A tervek szerint a fehér farmerek ellen íródott alkotmánymódosítást már jövő tavasszal átültethetik a gyakorlatba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére