Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Hatalmas migránsáradat várható idén Afrikából

2016. május 24. 13:48

BUDAPEST, 13:48

A Migrációkutató Intézet vezető elemzője, Speidl Bianka szerint a fekete kontinensen hiányzik a tárgyaló partner, az Európai Unión belül pedig az az összefogás, mellyel megelőzhetné a tavalyihoz hasonló mértékű népvándorlást.

Fotó: AFP

Speidl Bianka a Kossuht Rádióban elmondta, hogy idén legfőképp Fekete-Afrikából érkezett rengeteg migráns Európába. Ezek az emberek főleg Nigériából, Gambiából, Maliból érkeznek, de az általános trendekbe beletartoznak az eritreaiak és a szudániak is.

Az elemző szerint a migrációs nyomás a Balkán, illetve a török partok felől átterelődhet Észak-Afrika felé, ahonnan a bevándorlók korábban is nagy számban keltek át kontinensünkre. Speidl elmondta, hogy az afrikai és európai országok vezetői között tavaly novemberben, Valettában tartott csúcstalálkozón a fekete kontinens országai azt kérték, hogy váljon könnyebbé az eljutás Európába, illetve azt, hogy kapjanak fokozott segítséget a gazdaság élénkítésére, minimum olyan mértékben, hogy az arányban legyen a népszaporulattal.

Ettől Európa elzárkózott, a mintegy 1,5 milliárd eurós segélyösszeg helyett csupán 80 millió eurót tudtak „összerakni”. A Migrációkutató Intézet vezető elemzője szerint lehet, hogy most is lenne ilyen kérés, de ehhez hiányzik az egységes európai akarat.

További probléma, hogy Líbiában nincs olyan hatalom, amivel az Európai Unió tárgyalhatna. Néhány országból azért vándorolnak el az emberek, mert fegyveres konfliktusok vannak, míg máshol az elsivatagosodás és a magas népszaporulat okoz problémát, de olyan ország is van, ahol mindezek egyszerre jelentkeznek.

Speidl Bianka szerint Afrika különféle területeire más és más forgatókönyveket kellene kidolgozni. A probléma ugyanis korántsem annyira egyértelmű, mint a Közel-Keleten. Addig azonban, míg Európának nincs forgatókönyve, addig Afrikában sem lesz tárgyalópartner.

(Hirado.hu)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére