Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Hatalmas fejlődés lesz jövőre az egészségügyben

2017. május 6. 17:58

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint látható, hogy a kormány kiáll a fővárosi ellátásfejlesztés, a népegészségügy és a béremelések mellett, ami mindenképpen pozitív.

Nem nevezhető választási költségvetésnek a jövő évi egészségügyi büdzsé terve annak ellenére, hogy 2017 második felében még módosíthatják azt, ahogy arra már korábban is volt példa"

– fogalmazott Sinkó Eszter, egészségügyi közgazdász.

A szakértő a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a legkiemelkedőbb a gyógyító-megelőző kassza durván nyolcvanmilliárd forintos, hét százalék körüli növekedése. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a hét elején nyújtotta be a következő évre vonatkozó költségvetési törvényjavaslatot, amelyet a munkából élők költségvetésének nevezett. Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár már akkor elmondta, hogy az egészségügyre szánt kiadások  2018-ban százötven-kétszáz milliárd forinttal emelkedhetnek az idei évhez képest.

Az alapellátás területén is jelentős előrelépés várható, hiszen a tervek szerint hétmilliárd forinttal emelkedik a finanszírozás 2018-ban.

Bár a szakértő egyetért a növekedéssel, emlékeztetett, nem biztos, hogy a 2018-ban előirányzott plusz hétmilliárd forint elég lesz a háziorvosok itthon tartására és a fiatal kollégák pályára csábításához. 

Érezhető és jelentős az a többlet, amely idén és jövőre az ágazatban dolgozók zsebébe kerül, a gond csak az, hogy ennek már a 2012-ben megkezdett, aztán félbemaradt emelések után kellett volna következnie, mert bár valóban korrekt a növekmény, sokaknak későn érkezett"

– fogalmazott Sinkó, aki elégedett azzal, hogy míg az idei évben 247 milliárd jutott a gyógyszerkasszának, addig jövőre a keret szintén emelkedik, összesen 265 milliárdot fordít erre a kormány.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az utóbbi időben számos új, korszerű terápiát fogadott be az Országos Egészségügyi Pénztár, azok alkalmazása bizonyítottan hatásos, ám most lenne elegendő forrás az innovációk követésére és beépítésére, ezért erre még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni”

– vélekedett a szakértő. 

Sinkó Eszter kiemelte, hogy a budapesti kórházfejlesztésekre harmincmilliárd forint jut 2018-ban, ami rendkívül pozitív. 

A kormány elköteleződését jelzi Budapest ellátásnak javításáért. Egymilliárd forintot szánnak olyan szakmai munka végzésére és folytatására, amely az alapellátási törvény végrehajtását segíti elő a kollegiális szakmai vezető funkciójának megjelenésével. Népegészségügyre is majdnem kétszer annyit, az idei 4,5 milliárdhoz képest nyolcmilliárd forintot terveztek a jövő évi büdzsébe, ami szintén komoly elhivatottságot jelez"

– mondta a szakértő. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére