Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Hatalmas dicséretet kaptak Kínától a közép-kelet-európai országok Budapesten

2017. november 28. 21:28

Az Egy övezet, egy út kezdeményezés aktívan halad előre, a közép-kelet-európai országok és a többi vonal mentén fekvő ország együttműködnek a gazdasági kapcsolatok fejlesztésében - mondta Huang Hung, a kínai biztosításfelügyelet alelnöke kedden Budapesten, az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA) kétnapos pénzügyi csúcstalálkozójának megnyitóján.

Kína és az érintett országok között a kereskedelem láthatóan növekszik minden szempontból, az együttműködés pedig széles körben, több szinten mélyül"

- hangsúlyozta az alelnök.

Magyarország Kína kelet-európai legnagyobb befektetési célországa, amely a legkorábban írta alá az Egy övezet, egy út kormányközi szerződést az európai uniós országok közül"

– emlékeztetett Huang Hong.

A biztosításfelügyelet alelnöke megjegyezte: a tudományos, a technikai és a pénzügyi együttműködés mélyen összekapcsolódik Kínában, ugyanakkor kihívások is megjelentek az utóbbi időben. Az európai-ázsiai kapcsolatokat károsíthatják például az antiglobalizáció csírái, és a pénzügyi kockázatok ellenőrzése, illetve megelőzése is egyre nehezebb. Szerinte erősíteni kell az ázsiai-európai pénzügyi együttműködés infrastruktúráját.

Kína egyre nyitottabbá válik – hívta fel a figyelmet Huang Hong, emlékeztetve arra, hogy az idén novemberben kormánya kihirdette: fokozatosan feloldja a bankokban és életbiztosításokkal foglalkozó pénzügyi intézményekben való külföldi befektetésekre vonatkozó korlátozásokat.

Támogatjuk a kínai pénzügyi vállalkozások nemzetközi porondra lépését, üdvözöljük a közép-kelet-európai globális pénzügyi intézményeket a kínai piacon"

– jelentette ki.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az AFCA első globális konferenciáján, amelyet Kínán kívül rendeztek meg, arról beszélt, hogy egyre erősebb a partneri kapcsolat Európa és Ázsia között, az Európai Unió és Kína között, illetve a tizenhat közép-kelet-európai ország és Ázsia között.

A jegybankelnök rámutatott: az euró történetében vannak sikerek is, ugyanakkor "félig-meddig mégiscsak sikertelenség övezi" a közös fizetőeszközt. Arra biztatta a fórumon jelenlévőket, hogy tanuljanak az euró hibáiból, a kínai fizetőeszközzel, a renminbivel ne kövessék el ugyanazokat a hibákat. 

Kína eddig több mint 6 milliárd dollárt költött az Új Selyemút Gazdasági Övezet program keretében. A Kína által 2013-ban útjára indított Egy Övezet - Egy Út (Új Selyemút) Kezdeményezés kereskedelmi infrastruktúra fejlesztési program két fő részből áll, a Selyemút Gazdasági Övezet és a 21. Századi Tengeri Selyemút programokból. A kezdeményezés a világ lakosságának hatvan százalékát felölelő és a világ termelésének egyharmadát adó régiókat foglalja magában. Magyarország az Új Selyemút egyik állomásaként a középső szárazföldi és a déli vasúti útvonalon helyezkedik el. Az utóbbi a Tengeri Selyemút egyik célállomásához, a görögországi Pireusz kikötőhöz csatlakozik, és ezt az összeköttetést javítja a Budapest-Belgrád vasúti beruházás.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére