Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Hatalmas dicséretet kaptak Kínától a közép-kelet-európai országok Budapesten

2017. november 28. 21:28

Az Egy övezet, egy út kezdeményezés aktívan halad előre, a közép-kelet-európai országok és a többi vonal mentén fekvő ország együttműködnek a gazdasági kapcsolatok fejlesztésében - mondta Huang Hung, a kínai biztosításfelügyelet alelnöke kedden Budapesten, az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA) kétnapos pénzügyi csúcstalálkozójának megnyitóján.

Kína és az érintett országok között a kereskedelem láthatóan növekszik minden szempontból, az együttműködés pedig széles körben, több szinten mélyül"

- hangsúlyozta az alelnök.

Magyarország Kína kelet-európai legnagyobb befektetési célországa, amely a legkorábban írta alá az Egy övezet, egy út kormányközi szerződést az európai uniós országok közül"

– emlékeztetett Huang Hong.

A biztosításfelügyelet alelnöke megjegyezte: a tudományos, a technikai és a pénzügyi együttműködés mélyen összekapcsolódik Kínában, ugyanakkor kihívások is megjelentek az utóbbi időben. Az európai-ázsiai kapcsolatokat károsíthatják például az antiglobalizáció csírái, és a pénzügyi kockázatok ellenőrzése, illetve megelőzése is egyre nehezebb. Szerinte erősíteni kell az ázsiai-európai pénzügyi együttműködés infrastruktúráját.

Kína egyre nyitottabbá válik – hívta fel a figyelmet Huang Hong, emlékeztetve arra, hogy az idén novemberben kormánya kihirdette: fokozatosan feloldja a bankokban és életbiztosításokkal foglalkozó pénzügyi intézményekben való külföldi befektetésekre vonatkozó korlátozásokat.

Támogatjuk a kínai pénzügyi vállalkozások nemzetközi porondra lépését, üdvözöljük a közép-kelet-európai globális pénzügyi intézményeket a kínai piacon"

– jelentette ki.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az AFCA első globális konferenciáján, amelyet Kínán kívül rendeztek meg, arról beszélt, hogy egyre erősebb a partneri kapcsolat Európa és Ázsia között, az Európai Unió és Kína között, illetve a tizenhat közép-kelet-európai ország és Ázsia között.

A jegybankelnök rámutatott: az euró történetében vannak sikerek is, ugyanakkor "félig-meddig mégiscsak sikertelenség övezi" a közös fizetőeszközt. Arra biztatta a fórumon jelenlévőket, hogy tanuljanak az euró hibáiból, a kínai fizetőeszközzel, a renminbivel ne kövessék el ugyanazokat a hibákat. 

Kína eddig több mint 6 milliárd dollárt költött az Új Selyemút Gazdasági Övezet program keretében. A Kína által 2013-ban útjára indított Egy Övezet - Egy Út (Új Selyemút) Kezdeményezés kereskedelmi infrastruktúra fejlesztési program két fő részből áll, a Selyemút Gazdasági Övezet és a 21. Századi Tengeri Selyemút programokból. A kezdeményezés a világ lakosságának hatvan százalékát felölelő és a világ termelésének egyharmadát adó régiókat foglalja magában. Magyarország az Új Selyemút egyik állomásaként a középső szárazföldi és a déli vasúti útvonalon helyezkedik el. Az utóbbi a Tengeri Selyemút egyik célállomásához, a görögországi Pireusz kikötőhöz csatlakozik, és ezt az összeköttetést javítja a Budapest-Belgrád vasúti beruházás.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére