Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Halló, itt a KGST!

Szentesi Zöldi László

2017. szeptember 6. 14:58

A renitens Magyarországot meg kellett rendszabályozni - mindenáron. Ez itt a lényeg. Lássunk világosan: ma politikai, nem szakmai döntés született.

Végül is csak az történt, amire számítottunk.

Az Európai Bíróság szerint nem fontos, hogy a bizottság javaslata alapján hozott határozatoktól csak egyhangú szavazással szabad eltérni. Nem fontos az sem, hogy a nemzeti parlament hogyan véleményezi a kvótát, és szerintük nem kell róla konzultálni az Európai Parlamenttel sem. Az, hogy mindezeket az elemeket egyébként jogszabályok rögzítik, ezúttal teljesen mellékes. Mint ahogyan az is, hogy a kvótahatározat átmeneti hatálya szeptember 26-án megszűnik.

Nem számít, hogy a kvótapolitika már halott. Elpusztult, kimúlt, rúgott egy utolsót. A kvótapolitikával mindösszesen ennyi volt a baj: 1. nem tudják, hány ember érkezett Európába 2. nem tudnak különbségek tenni közöttük nemzeti, vallási hovatartozás szerint 3. nem tudják megkülönböztetni a menekülteket és a bevándorlókat 4. fogalmuk sincs, hogy a befogadott, de időközben felszívódott százezrek éppen hol vannak 5. fogalmuk sincs, hogyan vezessék be a munka világába a táborokban élőket. Mindezekből következően semmiféle joguk kvótákat szabni, hiszen ha a szétosztandókról semmit sem tudnak, akkor nem létezhet érvényes szempont a szétosztásukra sem.

A kvótapolitika tehát megbukott, de Magyarországgal utólag is el kellett bánni. A renitens Magyarországot meg kellett rendszabályozni – mindenáron. Ez itt a lényeg.

Lássunk világosan: ma politikai, nem szakmai döntés született. 

A lassan haladóknak muszáj elmondani újra és újra: a nemzetközi szervezetek nem becsületbíróságok. Kis országnak bármiféle szorosabb viszonyra lépni a nagyokkal rendszerint nem egyenrangú kapcsolatot, hanem másodrangú státuszt jelent. Korunk KGST-je, a mindenre tökéletesen alkalmatlan brüsszeli és strasbourgi távtanácskozókból álló Európai Unió ugyanilyen nemzetközi szervezetté vált. Ma világosan kiderült, hogy semmilyen világos jogi érv, igazság nem számít, ha magasabb célok, például a régi Európa leterítése a cél.

Amikor a magyar emberek többsége támogatja európai részvételünket, magától értetődően nem több tanácskozótermet szeretnének, és nem a túlburjánzott testületekre, a mihaszna bürokratákra mondanak igent. Még csak nem is a nagyhatalmi diktátumokra. A magyar emberek többsége nem az ukázokat küldő, teljes intézményrendszerében elkorhadt Európai Unióra bólint rá, pusztán arra, hogy történelmünk és jelenünk jogán mi is európaiak vagyunk, Európához tartozunk.

Ahogyan időben távolodunk a 2003-as szavazástól, egyre kétségesebb, hogy ez a mostani ugyanaz az Európai Unió, amelyhez annak idején csatlakozni szerettünk volna. Az is felettébb kétséges, hogy a nyugati kormányok jelentékeny része, amely a rezervátumi bábu szerepét szánja honfitársainak a multikulturális vircsaftban, bármiféle európai leckét adhat nekünk.

A mostani ítélet nem oldott meg és nem döntött el semmit. Jellemző, hogy az unió agyonrelativizált és érdemi intézkedésekre használhatatlan törvénygyárából kikukkantva egyelőre nincs erejük a bírósági döntés érvényesítésére. Szó sincs tehát arról, hogy ide egyetlen menekült is érkezzen, és a magyar kormánynak akad még fellebbviteli, korrekciós lehetősége. Ha pedig ezek mind kimerültek, és az unió befeszülve tovább leckéztetne bennünket, akkor majd teljesen új helyzet áll elő. És azt az új helyzetet a kormánynak annak szellemében kell majd kezelnie, amire a magyar emberek többsége a kvótanépszavazáson felhatalmazta.  

Uniós csatlakozásunk egyik legsúlyosabb feltételeként lemondtunk nemzeti szuverenitásunk egy részéről. Annak, hogy ma a strukturális alapokból részesülhetünk, a magyar ipar, a magyar mezőgazdaság, a magyar kis- és középvállalkozások estek áldozatul. Sok mindent feladtunk, elszenvedtük a privatizációt, egész iparágakat és sikeres állami cégeket dobtunk oda az enyészetnek, csakhogy uniós tagok lehessünk. És a mai napig fogyasztjuk a multik másodosztályú szennyételeit, a keleti végekre szánt és készített termékeket, eltűrjük a másodrendű státuszt az élet minden területén. Mi döntöttünk így, vállaltuk ezt.

Arról azonban nem volt szó, hogy Magyarország ne dönthesse el, kiket enged be az országba, és kiket nem.

Gondolkodó ember nem fogadhatja el, hogy a negyven évig itt állomásozó szovjet hadsereghez hasonlóan olyanokkal kelljen megosztani nemzeti otthonunkat, olyanokat telepíthetnek közénk, akikkel nem akarunk egy országban élni.

Ha pedig ilyen irányba haladnak az események, néhány dolgot át kell értékelni. Aduászai Magyarországnak is vannak, és ha odáig fajul a helyzet, hogy választanunk kell a kötelező betelepítés és a nemzeti szuverenitás között, akkor egyúttal jövőt is választunk magunknak. Jó kérdés, hogy egy kis létszámú, önfeladó, zsarnoka előtt meghajló országnak egyáltalán van-e jövője – szerintünk nincs, és a magyar kormánynak ennek megfelelő választ kell adnia a mostani barátságtalan üzenetre. 

A 888.hu véleményrovatának szerzőiApáti Bence, Bertha LászlóFalusi Vajk, Fűrész GáborGFGH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborKovács Tibor,Szentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére