Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

Hallgattassék meg a másik fél is

Olvasói vélemény | szerző: T.T.

2018. szeptember 12. 12:00

"Audiatur et altera pars” – mondja ki regulaként a római jog.

Látva, hallgatva a tegnapi napon lezajlott Sargentini-jelentésről szóló vitát, valamiért ez a régi elv jutott eszembe.

Hallgattassék meg a másik fél is.

Hiszen igazságot egy vitában nem lehet úgy szolgáltatni, hogy csak az egyik álláspont kapjon teret.

Ugyanakkor igaz, ami igaz. Róma elbukott. Bő 1500 éve. Mit tudhatnak ők?

Tegnap Strasbourgban megvitatták azt a jelentést, melyben hazánkat egy civilizálatlan maradványként írják le, amit el kell takarítani a csodálatos Európai Unió szervezetéből.

Tették mind ezt egy „vita” keretében, ahol Magyarország miniszterelnöke 7 percet kapott. 7 percig beszélhetett, de senki sem hallgatta meg.

Hallgattassék meg a másik fél is. Ez a jogelv nem azt jelenti, hogy felszólalhat. Ez a regula mindkét félnek szól. Jogot és kötelezettséget állapít meg. Jogot a „másik félnek”, hogy kifejthesse álláspontját, és kötelezettséget az őt vitába hívónak, hogy azt meghallgassa és beépítse az elhangzottakat érvelésébe.

Csakhogy erről tegnap szó sem volt. Miniszterelnök úr nyilatkozatot tehetett, de reagálni már nem volt lehetősége. Ergo sérült azon joga, hogy számonkérje a hazánkat vádlókon az általuk elmondottakat, és azt, hogy ugyan miért ignorálják hazánk egyik legfontosabb közjogi méltóságának érveit.

Akit nem illet meg a viszontválasz joga, az nem egy vitában vesz részt. Még a vádlottat is megilleti az utolsó szó joga, mely után a bíróság visszavonul és dönt. Hazánk kapott 7 percet, majd folyt tovább a rágalmazás, végül pedig KÉT percben zárhatta gondolatait.

Hallgattassék meg. Tehát legyen joga elmondani azt, amit kíván, és legyen kötelezettsége a vitába szálló félnek azt kommentálni.

A hallgattasék meg a másik félből hallgassék a másik fél lett. Így jutunk el Rómától Strasbourgig.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére