Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hála a CNN-nek, a Sesame Street Elmója is elmondja a gyerekeknek, hogy milyen jó fejek a menekültek

2017. június 30. 11:28

A világszerte ismert Sesame Street gyermekműsor készítői a CNN-nel és a Menekültügyi Főbiztossággal közösen a Facebookon külön online fogadóórát tartottak a sorozat azon epizódjáról, amelyben egy menekülttáborba látogattak el. A nemzetközi migráció támogatói szerint fontos a migránsok befogadásának helyességéről már óvodás korban meggyőzni a bevándorlási célországok őshonos lakosságát.

A CNN a saját műsorfolyama mellett a Facebookon még külön élő interjúval propagálta a szerinte kiemelkedően fontos Sesame Street gyermekműsor és a Nemzetközi Menekültügyi Főbiztosság közös kísérleti programját, amely az óvodás korúakat célozta a menekültek befogadásának elősegítése érdekében.

A Szezám utca hagyományosan a gyermekek szemszögéből vizsgálja a világot. A menekültek kérdése pedig olyan téma, amiben úgy gondoltuk, hogy meg kell próbálnunk valamit tenni."

– mondta el a menekültekkel kapcsolatos erőfeszítéseikről Sherrie Westin, a Sesame Workshop Global Impact ügyvezető alelnöke a CNN adásában.

A Sesame Street menekültbefogadó epizódját reklámozó műsorban az is elhangzott még, hogy a gyerekműsort készítő cég és a menekülteket segítő szervezet egy, a menekültek és bevándorlók befogadását segítő komplex óvodai nevelési és oktatási programot fejleszt majd ki közösen.

A Sesame Streettel és a menekültekkel kapcsolatos CNN-es Facebook-fogadóóra legfőbb üzenete az volt, hogy a menekült gyerekek mind jó fejek és segíteni kell nekik.

Az adásban a Szezám utca szereplői részéről megszólaló szőrmók Elmo szerint a menekült gyerekek pont ugyanolyanok, mint a gyerekek világszerte (csak néha a szüleik közül valamelyik olyan öngyilkos merénylő, aki egyáltalán nem tartja jó fejeknek az őket befogadókat).

A menekült gyerekek is szeretnek játszani és tanulni, mint Elmo és az ő összes barátja a Szezám utcában."

– mondta el a Facebook Live interjú során Elmo a CNN-nek nyilatkozva.

A Sesame Street Elmo nevű szereplője a Facebookon azt is elmondta, hogy ő személyesen Jordániában már meglátogatott egy szíriai menekülttábort, és az utazás "nagyon csodálatos volt, mert ott Elmo sok új barátra lelt".

Elmo a közösségi portál és a CNN közös videóanyagában arról is beszélt, hogy szomorúvá és ijedtté tette őt az, hogy nem élhet mindenki ott, ahol szeretne.

Elmo ezért arra kért minden gyereket, hogy segítsenek a menekült embereknek.

Elmo nem beszélt a bevándorlók és a terrorizmus közötti kapcsolatról, ahogy arról sem, hogy a Szíriát elhagyó migránsok között vajon hány súlyos bűnöket elkövető híve lehet az Iszlám Államnak, amely bestiális módon sértette meg az egyetemes és alapvető emberi jogokat és emberiességet.

Elmo nem beszélt továbbá a migránsok és menekültek közötti különbségekről sem, valamint arról sem, hogy milyen költségei vannak a migránsok befogadásának és hogy ezekért cserébe vajon elvárható-e a bevándorlóktól a befogadó országok szokásainak és hagyományainak elfogadása, vagy legalább tiszteletben tartása.

Ezen felesleges összefüggések helyett Elmo csak azt hangsúlyozta a gyerekek és szüleik számára, hogy nagyon fontos kedvesnek lenni a migránsokkal, hogy ezáltal is örömet lehessen szerezni nekik. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére