Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Háborúk, külvárosok és elfojtott erőszak

2016. március 31. 17:38

Ma is érdemes lesz az irodalomnak szentelni az estét, hiszen az Irodalom Éjszakájának keretében a világirodalom számos remek darabjából lesz felolvasás Budapest-szerte.

A felolvasások a város több pontján este hét órakor veszik kezdetüket. A rendezvényen 22 ország képviselteti magát a világirodalom 1-1 darabjával Nagy-Britanniától Dánián át egészen Törökországig, a művekből a Katona József Színház színészei olvasnak fel.

Az Irodalom Éjszakája az EUNIC Hungary (az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek hálózata) kezdeményezésére jött létre Budapest fővárossal együttműködésben, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes védnöksége alatt. A rendezvény fő partnere a Katona József Színház.

A 22 remek helyszín közül különösen érdemes lesz ellátogatni az Apáczai Gimnázium Tetőterére, ahol a British Council részvételével az egyik legjelentősebb, pakisztáni származású brit kortárs író Hanif Kureishi regényének a Kültelki Buddhának egyik részletét fogják felolvasni. A 2012-ben magyarul is megjelent regény témája nem is lehetne aktuálisabb. A mű főhőse egy félig indiai, félig brit származású fiatal férfi, aki a hetvenes évek Nagy-Britanniájában próbál kitörni a külvárosi gettóból, hogy szabad életet élhessen. A könyvből a BBC sorozatot is készített, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett a szigetországban. A mű a brit punkkorszak kellős közepén mutatja be Londont, de főleg azt, milyen amikor az ember az idő sürgetésében látja az egyetlen megoldást az élet bajaira, egészen addig, míg végül saját életéről is lemarad.

Jó lesz a program a Big Ben Teaházban is, ahol Dorthe Nors dániai írónő Karateütés novelláskötetéből olvasnak fel, ami alatt elgondolkodhatunk azon, hogyan is lehet elviselni a minden megkérdőjelezésből adódó  emberi magány karateütésszerű érzését.

A török nagykövetség Orhan Pamuk egyik első legfőbb művével a Fehér Kastéllyal készül a mai estére.

A törökök örökké mélabús írójának első nagyobb sikert hozó könyve egy török fogságba került velencei aranyifjúról szól, aki Konstantinápolyban egy hodzsa foglya lesz és házitanítóként okítja a befolyásos török nagyurat arra, hogy mi is különbözteti meg a szabadságot a szolgaságtól.

(Irodalom Éjszakája, We Love Budapest)

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére