Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Ha Trump azt kéri, akkor Magyarország nem bizniszel tovább Észak-Koreával

2017. szeptember 12. 10:28

A Bors c. napilap kérdéseket tett fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) az Észak-Koreába irányuló exportról és az onnan érkező importról. A tárca válaszleveléből kiderült:

Ha Donald Trumpnak és az Egyesült Államoknak fontos, hogy a szövetségesek minden kereskedelmi kapcsolatot megszakítsanak Phenjannal, akkor Magyarország kész leállítani az exportját.

Bár a minisztériumból hozzátették: "nem hiszik, hogy Magyarország hétmillió forintos exportján múlik a kommunista rezsim fennmaradása".

Fotó: AFP

Magyar cégek 4,4 millió értékben emlős állatokat adnak el (amiket nagy valószínűséggel Észak-Koreában kísérletekhez használnak fel), de terápiás és megelőzési célra szolgáló gyógyszerek is kerülnek Magyarországból Észak-Koreába. Szintén a levélből derült ki, hogy Magyarország 24,5 millió forint értékben importál Észak-Koreából, főleg szulfonamidokat (amiket bakteriális fertőzések kezelésére használnak).

Az elmúlt években is voltak kisebb üzletek a két ország cégei között. Magyarország adott el fát, folyadékszivattyút, elektromos jelzőkészüléket, lengéscsillapítókat, de importáltunk is, konkrétan tévékamerákat 117 millió forint értékben.

A magyar államnak Észak-Korea évtizedek óta tartozik, ezt a tartozást a sztálinista rezsim a Kádár-rendszer alatt hozta össze, az adósság értéke ma nagyjából 815 millió forint.

Ennek rendezése mindmáig nyitott kérdés. Tekintettel a jelenlegi feszült politikai helyzetre, nem is számíthatunk az adósság rendezésére a közeli jövőben"

– írta a KKM.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kunhalmi megint nem bírta ki könnyek nélkül

Az emeszpés celeb-politikus annyira sajnálja, hogy az MSZP átengedte Horváth Imre, újpesti politikus helyét a DK-nak, hogy könnyek között panaszkodott az ATV reggeli műsorában.

Soros coming outja

Soros coming outja

piszkostizenkettő

Soros György kijött a fényre. Soros György bátor.

Így jobbikosították a Magyar Nemzetet

Így jobbikosították a Magyar Nemzetet

közeleg a tél

Simicska Lajos médiabirodalma teljes gőzzel ráfordult a kampányra. A Magyar Nemzet irányítását átvevő Schlecht Csaba ennek a legékesebb bizonyítéka. A szerkesztőségünkbe eljuttatott belső iratok alapján a Magyar Nemzetben elég nagy a fejetlenség, a káosz és a bizonytalanság.

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

kinyílott a pitypang

Van egy kis disszonancia a pártelnök, Vona Gábor és az elnökhelyettes, Toroczkai László között.

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

amerika, london, párizs

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egyből kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.

Szétszedték a követői Soros Györgyöt a Twitteren

Szétszedték a követői Soros Györgyöt a Twitteren

kinyílott a pitypang

Miután Soros György megmutatta az arcát és nyilatkozatával eloszlatott minden kétséget afelől, hogy a kormány esetleg egy fantom ellen küzdött volna ezidáig, a Twitteren lévő követői alaposan nekimentek, számonkérve a nemzetállamokat támadó, a migrációt pedig elősegítő vízióit.

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

közeleg a tél

Bonyai Péter 10 évig volt a szcientológus szekta tagja. Azonban idővel morálisan vállalhatatlanná vált számára a pénzéhes közösség.

Erős bejelentéssel robbant be a UKIP új vezetője

Henry Bolton szó szerint bármit megtesz a párt vezetéséért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére