Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Ha nem figyelünk, nagyon drága lehet a gyerek iskolakezdése

2016. augusztus 10. 16:58

Minden év augusztusában eljön a pillanat, mikor el kell menni a gyerekkel az áruházba, hogy ott a tanszerek közt elmerülve megvásároljuk a legszebbet, legjobbat, legfényesebbet, melyet a nebuló szeptember elsején meg tud mutatni az osztálytársainak. Reggel körbejártam a szentendrei úti Auchant, hogy megnézzem milyen árkülönbségek vannak a "menő" és az "átlag" füzetek, tollak, tolltartók közt. A végeredmény egészen megdöbbentő, hisz volt olyan Chewbacca szőrös A5-ös füzet, mely csaknem a százszorosába kerül egy sima, egyszínű társának.

Egyre csak közeledik szeptember elseje, a diákok leggyűlöltebb napja. Elsején romlik el minden, hisz a elsős diák ekkor szembesül azzal, hogy ez már nem olyan jó, mint az ovi, a végzősök ekkor döbbennek rá, hogy indul az utolsó év és készülni kell az egyre közeledő érettségire. Az utóbbi évek tendenciája szerint az időjárás is pont ekkor romlik el, így a napos, nyári idő után az esős és hűvös időjárás igencsak kimaxolja a depressziót. 

Ám minden családban fontos pillanat az, amikor a gyerekkel elmennek az áruházba, hogy beszerezzék a legfontosabb taneszközöket. A kínálat óriási, nincs olyan eszköz, melyből ne lehetne húsz fajta közül választani. 

Sok családban nagy terhet jelent ez a beruházás, hisz nagyon könnyen több tízezer forintot is elérhet a végösszeg. Szerencsére a nehéz körülmények közt élő családoknak az önkormányzatok gyakran nyújtanak segítő kezet, és a tankönyveken túl a tanszerek árának egy részét is átvállalja. 
Táskák

Messze a táskák foglalják el a legfontosabb helyet a bevásárlólistán, valamint általában ezek kerülnek a legtöbbe. Táska hiányában a tanuló nem tudja hova tenni a könyveit és füzeteit, még az iskolába se tud bemenni enélkül. A legolcsóbb példányok már ötezer forint környékén beszerezhetők, ám volt olyan, ami a húsz-harmincezer forint környékét súrolta. 

fotó: Bokor Gábor

Füzetek

Az egyik legfontosabb tanszer a diák számára a füzet, hiszen ha nincs mire írni, akkor nem tud otthon tanulni, anyagot ismételni, házi feladatot készíteni. Az A4-es méretű füzetek piacán hatalmas szórás van, a legprimitívebb, egyszínű darabért 68 forintot kérnek el.

fotó: Bokor Gábor

A mintás füzetekért legalább kétszáz forintot kérnek el, ám az FC. Barcelonás kivitel már 990 forint. 

fotó: Bokor Gábor

A legmegdöbbentőbb a Chewbacca szőrös A5-ös füzet volt, mely akciósan 2300 forintba kerül, ám ettől nem feltétlenül lesz menőbb a gyerek, sőt. 

fotó: Bokor Gábor

Írószer

Toll és ceruza nélkül nem tud a gyermek unalmában rajzolgatni az órán, így kiemelten fontos ezek beszerzése. A ceruzák, rotringok és tollak erdejében könnyen elvész az ember, hisz óriási a kínálat belőlük. Természetesen az árak között itt is hatalmas különbségek vannak. Itt a legkedvezőbb megoldás a kilencven forintba kerülő négydarabos tollkollekció.

fotó: Bokor Gábor

Azonban, ha fontos, hogy gyerekünk egy minőségi tollal amőbázza végig a matekórákat, a majd ötezer forintba kerülő Parkert javaslom.

fotó: Bokor Gábor

Tolltartó

Nem lehet egyszerűen csak belehajigálni a tollakat és ceruzákat a táskába, mivel úgy könnyen megsérülhetnek. Erre van a tolltartó, amellyel a legnagyobbat lehetett villantani alsó tagozatban. Amennyiben a kis nebuló megelégszik egy szolidabb, egyszínű fekete darabbal, akkor tökéletes lehet egy hétszáz forintos darab.

fotó: Bokor Gábor

Ám, ha mindenképp meg akarja mutatni az osztálytársainak, hogy ő bizony nagyon nagy Barca-drukker, akkor közel négyezer forintba is kerülhet a tolltartó. 

fotó: Bokor Gábor

Lassan véget ér a szabadság, a béke és a nyugalom és minden nebuló ismét beül az iskolapadba. Bízzunk benne, hogy minden iskolás sikeresen átvészeli az iskolakezdéssel járó depressziót. 

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére