Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ha lejáratásról van szó, az ellenzéki média a leggusztustalanabb módszerektől sem riad vissza

2018. április 29. 17:30

Új sportnak hódol balliberális média: ez az origo.hu b888sztatása. Miközben Sixx - az Index újságírója - válogatott káromkodások közepette karikázza a neki nem tetsző cikkeket az online lap címlapjáról készült képkivágásokon, addig a többiek tovább merészkedtek és az áltudományos hülyeségektől a legvadabb lejáratásokig mindent bevetnek. Szolidarítunk az origo.hu-val!

Az ellenzéki média látszólag visszatért a 2015-ös, év eleji állapotba, szerintük ugyanis nincs bevándorlási válság. (Halkan kérdezem, hogy akkor mi a francról készített nemrég videóriportot az indexes Földes András a Földközi-tengeren?)

Márpedig, ha nincs bevándorlási válság, akkor mi a fenének írogat róla a jobboldali média? – teszik fel a kérdést az ellenzéki lapok. Hát azért – szól a válaszuk –, mert át akarjuk verni az embereket. Vagy mert az oroszok...

Lehetne ironizálni ezen, de nem vicces. Sajnos az a helyzet, hogy ma Európában egy egyre mélyülő törésvonal húzódik a politikában és az emberek gondolkodásában a bevándorlás kapcsán. Lehetne mondani, hogy hülye, aki ezt eltagadja, de ezzel elbagatellizálnánk a témát. Ez nem egyszerűen hülyeség, vakság, hanem egy politikai szándék húzódik meg mögötte.

Ezt a hazai ellenzéki médiának még sikerült megfejelnie egy lejáratókampánnyal, amelynek az utóbbi hetekben a célpontja az origo.hu.

A leggyalázatosabb hírhamisítás

Az origo.hu összeszedte az utóbbi napok, hetek hazugságáradatát, amelyet a balliberális média ellenük indított. A lap a legfelháborítóbb esettel indít: Soros György üzenőfüzete, a 444.hu azt állította, hogy az Origo egy migránsos hírt egy kómába esett magyar lány képével illusztrált a Facebook-oldalán. A gyalázatos hazugsághoz még meg is photoshopoltak egy képet, amelyet illusztrációként használtak fel a cikkhez. A cikk azóta eltűnt 444-ről, az origo.hu pedig pert indított a bevándorláspárti portál ellen.

Az Index újra támad

Az Index stratégiát váltott a jobboldali sajtó elleni támadásai kapcsán. Eddig Varga "Sixx" Attila karikázgatott, de úgy tűnik, ez nem volt elég hatékony.

Ezért tudományos kutatásnak álcázott álhíreket kezdtek gyártani a srácok, ami egy "elismerésre méltó" mérföldkő a hazai újságírás történetében.

Az Index cikkében két "migrációkutató szakember" "elemezte" az origo.hu híreit – Sixx szakértelme ide már nem volt elég. 20 migránsos hír kiválasztása és elemzése után arra jutottak, hogy egyes cikkeknek nem hiteles a forrása, például azoké, amelyeknek egy-egy MTI hír volt az alapja...(igaz, ők is napi több tucat hírt vesznek át az MTI-ből). Sőt, már csak azért sem volt hiteles a forrás, mert a 888.hu-tól vettek át cikkeket, ami azért is megmosolyogtató, mert a legtöbb esetben olyan hírportálok híreit vesszük át, mint a Deutsche Welle, az Independent, a Washington Times, és még sorolni lehetne a német, brit, amerikai, francia sajtó színe-javát.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az Index a "tudományt" veti be a jobboldali sajtó ellen. Egy Soros György által finanszírozott szervezet, a Corruption Research Center "elemzését" hozták le március végén. Ebben állításuk szerint több mint egymillió cikket vizsgáltak meg aszerint, hogy "ki milyen színben tünteti fel" az oroszokat, de legfőképp, a "migráns" szó használatát elemezték. Ugyanis szerintük ez az orosz propaganda lényegi eleme. Az eredmény nem lehet kérdéses, az Index szerint például a 888-at Kremlből irányítják. Ha ezt a véleményt az abban megjelenő komolysággal akarom kommentálni, akkor azt mondhatom, hogy az Index téved, pont fordítva van.

A 888 irányítja a Kremlt!

A kutatás egyébként saját magát cáfolja meg, ahogy arra Sebes Gábor írása is rávilágít: „A megfigyelt portálokon a Vlagyimir Putyinnal kapcsolatos negatív témákat legnagyobb arányban a PestiSrácok és az Index cikkei tartalmazták. Az előbbi esetében vizsgált szókörnyezetek 29, az utóbbi esetében 21 százaléka negatív információkat közölt az orosz elnökről. A harmadik legnagyobb arányban (16 százalék) a 888.hu szókörnyezetei voltak negatív tartalmúak. A Magyaridők.hu (11 százalék) és az Mno.hu (12 százalék) esetében nagyjából minden tizedik cikk volt negatív tartalmú. Tehát egyáltalán nem lehet a kormánypárti és az ellenzéki média között ezen az alapon különbséget tenni.

A tanulmány egyszerűen abból a képtelen feltételezésből indul ki, hogy aki a migránsokat nem menekültnek, hanem migránsnak nevezi, az az orosz propaganda eszköze. Aki az Indexnél és az Mno.hu-nál többször ír a migránsok által elkövetett erőszakról és terrorcselekményekről, az az orosz állami propagandát fújja. Természetesen ilyen előfeltételezések mellett már el sem kellett volna végezni a több mint egymillió írás elemzését, hiszen előre tudható volt a végeredmény.

A „kutatók” ugyanis semmilyen más motivációt nem tudnak elképzelni a migránsok migránsnak nevezésére és a migránsok által elkövetett erőszakról történő tudósításra, mint az orosz befolyást és az orosz érdekek szolgálatát..."

Ennyit erről.

Átlátszó hazugság az átlátszó.hu-tól

Nagy karriert futott be az ellenzéki sajtóban az átlátszó.hu azon cikke is, amely szerint tévedett az Origo, mikor azt írta egy prágai verekedés kapcsán, hogy migránsok csaptak össze egy szórakozóhely felszolgálóival Prágában. A hét kötekedőről kiderült, hogy mindannyian holland állampolgárok, ámde származásukat tekintve irániak, törökök és marokkóiak is voltak köztük.

Ide lőjetek

A fentebb felsorolt támadások közül tényleg a leggusztustalanabb a kómában levő magyar nő felhasználása volt. Kitartást origo.hu, veletek vagyunk. Azért ennyi figyelem láttán kicsit irigykedünk is, épp ezért ide kívánkozik: tegnap írtam egy elég kemény sztorit egy erőszakoskodó migránsról.

Megerőszakolta albérlőit a migráns

Ide lőjetek libsik!

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére