Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Ha ezeket a gazdasági számokat meglátja Brüsszel, elsírja magát

2016. szeptember 30. 16:58

Jobban áll ma a magyar gazdaság, mint azt sokan gondolták. Rosszakaróink pedig sóhajtozhatnak. Hogy miért? Gyorsabban nőtt a gazdaság és nagyobb mértékben csökkent az államadósság. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint a GDP-növekedés 2014-ben 4, 2015-ben pedig 3,1 százalék volt.
A pontosított számokat pénteken hozta ki a KSH – liberálisoknak érdemes bekészíteni a zsebkendőt

A magyar gazdaság 2014-ben 4 százalékkal nőtt, vagyis még annál is gyorsabban, mint amit eddig mért a statisztikai hivatal. Ilyen gyors GDP-növekedésre utoljára 2005-ben (!) volt példa. Az egy főre jutó bruttó hazai termék összege 3 millió 454 ezer forint, vásárlóerő-paritáson számolva 19 665 euró.

2015-ben a kormányzati szektor hiánya a nemzeti számlák előzetes adatai alapján 534 milliárd forint, a GDP 1,6 százaléka volt. Ez még az eddig közölt 2 százalékos szintnél is jobb.

Forrás: KSH

„A kormány elkötelezett az államháztartás stabilitásának fenntartásában, valamint az államadósság folyamatos csökkentésében, hiszen hosszútávon csakis így biztosítható az ország versenyképessége, a gazdasági növekedés dinamikája”

– áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. Kiemelték, hogy az utóbbi évek költségvetéseit rendre kedvező deficit jellemzi.

A költségvetés 2016-ban is jól alakul, hiszen augusztusban csak 274 milliárd forint volt a deficit. Ilyen alacsony hiányra az elmúlt időszakban nem volt példa. A számok alapján pedig úgy tűnik, hogy ebben az évben is alacsonyabb lesz a hiány a kormány 2 százalékos céljánál.

A KSH tájékoztatása szerint a GDP-növekedési adatok változását az indokolta, hogy a hitelintézetek esetében elszámolták a konverziós díjat, de finomították a külföldre fizetett munkavállalói jövedelmek becslését is. A tavalyi GDP-t 220 milliárddal, 32 400 milliárdra emelték, de a megelőző években is 30-60 milliárd közötti felfelé módosítást hajtottak végre jórészt rutinrevíziók miatt.

(Világgazdaság)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére