Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Gyürk: kezdődik a harc Brüsszelben

2016. október 4. 14:18

A magyar népszavazás eredménye leghamarabb az Európai Bizottság kvótadöntéseire lehet hatással, ami azért várható, mert eddig minden népszavazásnak komoly hatása volt az unió működésére – mondta Gyürk András a 888.hu kérdéseire válaszolva. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint elhúzódó küzdelemre lehet számítani Brüsszelben a magyar kvótaellenes népakarat elismertetésével összefüggésben, aminek kezdeti szakaszában az Európai Parlamentben heves és ideológiai alapú politikai támadások várhatóak majd Magyarországgal és Orbán Viktorral szemben.

Meggyőződésem, hogy Brüsszelben a bürokrácia egy dologtól tart igazából, és az a népakarat."

Fotó: MTI Fotóbank

888.hu: Lehet-e negligálni a magyar népszavazás eredményét, és elindíthat-e az unióban egy dominóhatást a magyar népszavazás, különösen arra való tekintettel, hogy eddig minden EU-tagállam népszavazása hatással volt az unióra?

Gyürk András: Meggyőződésem, hogy Brüsszelben a bürokrácia egy dologtól tart igazából, és az a népakarat. Nincs az a politikai machináció, ami megrettentené őket, de a népakarat egyértelmű kinyilvánítása már a múltban is változtatásokat tudott elérni a politikájukban. Ezért vagyok optimistább a Bizottság tekintetében, és gondolom azt, hogy a leghamarabb ott indulhat be egy számunkra kedvező folyamat a kvótákkal kapcsolatban. A dominóhatás, pedig igen, elképzelhető. Ennek a kockázatát szerintem folyamatosan mérlegelik az Európai Bizottságban, és amint úgy értékelik, hogy valós veszéllyé válik a számukra ennek a megtörténte, akkor hátrálni fognak a kvóta ügyében.

888.hu: Mennyi időn belül várható, hogy a magyar népszavazás eredménye érezteti a hatását Brüsszel politikai döntéseiben?

Gy.A.: Nem napokról, nem hetekről, hanem hosszabban elhúzódó időtartamról van szó, akár évekről is beszélhetünk, mivel nagyon komolyan, mélyre beásott pozíciókról van szó, amelyek mögött részben ideológiai elkötelezettségek, részben pedig nagyon komoly érdekek húzódnak meg. Ezek a pozíciók nem egyik hétről a másikra változnak majd meg.

888.hu: Hogyan folytatódik a kvótaellenes népszavazás Brüsszelben? Mik lesznek a magyar lépések Brüsszelben annak érdekében, hogy a több millió magyar polgár a kényszerbetelepítési kvóták elutasításáról szóló népakarat érvényesüljön az Európai Unióban?

Gy.A.: Én elhúzódó küzdelemre számítok, miközben a népszavazásnak a hatása már nyilvánvalóan korábban érezhető lesz a 3,3 millió nemnek és a 98 százalékos elutasítottságnak. Közben nem gondolom, hogy egyik percről a másikra ennek a hatására föladnák a bennünket támadók a pozíciójukat. Viszont kétfelé választanám a támadásokat amiket kapunk. Az egyik eleme ennek ideológiai alapú, és ez most már évekre nyúlik vissza. Nyugodtan vissza lehet emlékezni az alkotmánymódosításra, a médiatörvényre és így tovább. A másik típusú támadás, az pedig gyakorlati alapú és az közvetlenül a bevándorlással és a kényszerbetelepítés elutasításával kapcsolatos. Ez a kettő persze összegabalyodik, és a szereplők is megegyeznek.

Akik ugyanis emiatt támadnak minket, támadják a magyar kormányt és Orbán Viktort, azok ezt azért teszik, mert azt látják, hogy a saját föderalista és ideológia vezérelt európai elképzelésükkel szemben egyre jobban megerősödik egy a józan ész talaján álló nemzetek Európájában gondolkodó Európa..."

Mégis érdemes a kettőt külön kezelni a természetük miatt. Ugyanis az ideológiai támadás az olyan természetű, amin az észérvek nehezen változtatnak. Ezt a típusú offenzívát szerintem nem fogja gyengíteni, sőt bizonyos mértékben még erősíti is a népszavazás eredménye. Akik ugyanis emiatt támadnak minket, támadják a magyar kormányt és Orbán Viktort, azok ezt azért teszik, mert azt látják, hogy a saját föderalista és ideológia vezérelt európai elképzelésükkel szemben egyre jobban megerősödik egy a józan ész talaján álló nemzetek Európájában gondolkodó Európa, aminek a megjelenítője a magyar miniszterelnök. Ennek a támadásnak a gyengülésére egyáltalán nem számítok.

888.hu: Mi a másik, nem ideológiai jellegű támadás típus, amire most a kvóta elutasítása miatt számíthat Magyarország?

Gy.A.: A másik része a támadásoknak közvetlenül a kényszerbetelepítés miatti. Itt úgy gondolom, hogy szívós munkával el lehet érni eredményt a népszavazásra támaszkodva. Ennek talán már mintha látszódnának jelei az Európai Uniós Bizottságnak a megnyilvánulásaiban. Azok a megszólalások, amelyeket a népszavazás után hallottunk, elég biztatóak voltak. Bár volt némi pikírtség a részvételi számokat tekintve, de ezt nyugodtan el lehet felejteni, hiszen mindenki látja az abszolút számokat, látja a 98 százalékot. Ennek a hatására mintha már érzékelhető lenne egy kis változás. Nem csak a támadás iránya, de a hadszínterek is eltérőek a kvóta ügyében. Ott van a Bizottság és a Parlament is. Ami az Európai Parlamentet illeti, ott kevésbé vagyok optimista, mert ott még inkább elhúzódó természetű lesz a küzdelem, mert a parlament sokkal inkább ideológiavezéreltebb még a Bizottságnál is. Ott arra számítok, hogy előbb-utóbb pellengérre állítják Magyarországot. Ez nem következett be ezen a héten, de már voltak erre utaló törekvések. Ilyen volt a liberálisok akciója, a zöldek és a szélsőbaloldal is törekedett már erre. Egyelőre, ehhez nem kaptak többséget, de az csak idő kérdése, hogy a Parlamentben kiújuljanak a küzdelmek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

piszkostizenkettő

A genderterror most a francia filmeket támadja. Addig sem kell a migrációval, a terrorizmussal és a munkanélküliséggel foglalkozniuk.

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére