Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Gyermekprostitúció, felpörgő embercsempészet - áldatlan állapotok az olasz-francia határon

2018. július 29. 17:10

A migránsválság súlyos problémákat idézett elő az olasz-francia határon, ahol a migránsok a jobb élet reményében Franciaországba akarnak átkelni. Sok kísérő nélküli kiskorú migráns válik bűnbandák áldozatává és felvirágzott az embercsempészet is.

Minderről a Save the Children, egy Soros György által is finanszírozott nemzetközi szervezet írt tanulmányában. A legsúlyosabb a helyzet a kísérő nélküli kiskorú migránsok esetében, akik pénz híján a testüket ajánlják fel az embercsempészeknek, hogy eljuthassanak Franciaországba – írja a The Guardian című brit lap.

A nemzetközi szervezet olaszországi vezetője, Raffaela Milano a tanulmányban azt írja, hogy a migránsokat megfosztották "a biztonságos és legális" átkelés lehetőségétől.

A migránsválság miatt lezárva

Franciaország először 2015 júniusában zárta le a határt ezen a szakaszon, ugyanis a Földközi-tengeren átkelő, Olaszországban partot érő migránsok tömegei akartak átkelni. Akkor a migránsok ellepték a határ menti Ventimiglia városát és a tengerparti sziklákon tüntettek a lezárás ellen. Addig ugyanis vonaton, autókba, kamionokba elrejtőzve próbáltak átjutni a határon, és ez sokaknak sikerült. Az olasz hatóságok ekkor elszállították a legtöbb migránst olaszországi táborokba, ám az utánpótlás folyamatos volt, így a határ olaszországi oldalán is megszigorították az ellenőrzéseket.

Migránsok Ventimigliánál.

Fotó: AFP

A helyzet az európai liberálisok körében igen népszerű Macron 2017. májusi hivatalba lépésével sem változott. A két ország határán folyamatos maradt az ellenőrzés. A határátkelő kérdésében többször is összeszólalkoztak a felek, különösen miután hivatalba lépett az új, bevándorlásellenes olasz kormány.

Míg a francia hatóságok leginkább a forgalmasabb útvonalak ellenőrzésére koncentráltak, a térségben felpörgött az embercsempészet, és a migránsok a sokszor nehezen járható, természeti akadályokkal teli terepen próbáltak átjutni Franciaországba, egyre nagyobb sikerrel. Ezt elégelte meg áprilisban egy bevándorlásellenes civil szervezet, az Indentitárius Nemzedék franciaországi csoportja, amelynek több mint száz aktivistája lezárta az Échelle-hágót azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.

Amennyiben a Save the Children jelentése megalapozott, akkor probléma nemcsak, hogy továbbra is fennáll, hanem azóta még súlyosbodott is.

A migránsválságra rámozdultak a bűnbandák

A ventimigliai helyzet azután súlyosbodott igazán, hogy a hatóságok felszámoltak egy nagyobb illegális migránstábort a város szélén. Az onnan elszállított migránsok azonban folyamatosan visszaszöktek és a közülük a legtöbben az utcákon töltik a napjukat, ott is alszanak.

Az embercsempészek és a kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló bűnözők emiatt a helyzet miatt egy aranybányára leltek a határ menti olasz városban. A helyzettel foglalkozó tanulmány mintegy 1900 áldozatot tart számon 2017 januárja és 2018 márciusa között, ám ez a szám egész Olaszországra értendő.

A brit Oxfam nevű szervezet számításai szerint mintegy 16 500 migráns kelt át Ventimiglián, hogy Franciaországba jusson. Negyedük kiskorú.

Save the Children

A jelentés hitelességét két tényező is beárnyékolja.

Az egyik a Save the Children nyilvánvaló kötődése Soros Györgyhöz, az agg agitátor ugyanis rendszeresen támogatja a szervezetet kisebb-nagyobb összegekkel. Emiatt is lehet, hogy a jelentésben az erőteljesebb hatósági fellépés mellett a szervezet azt is ajánlja az EU-nak, hogy minél több olyan csatornát hozzon létre, amelyen keresztül a migránsok legálisan léphetnének az EU területére. A szervezet azt ajánlja, hogy a családegyesítések révén, az úgynevezett humanitárius vízumokkal, a magánszponzorálás intézményével, ösztöndíjak és más eszközök használatával, valamint ezek bővítésével fogadjanak be minél több "menekültet".

Gyerekek a Save the Children Haitin található táborában.

Fotó: AFP

A másik probléma, hogy a szervezetet nemrég megrengette egy pedofil-botrány is – azonban nem a jelen cikkünkben bemutatott olaszországi, hanem a nagy-britanniai alapítványt. Idén tavasszal robbant a botrány, hogy 2008-ban a segélyszervezet Nagy-Britanniából Haitira utazó munkatársai rendszeresen részt vettek kiskorúak szexuális kizsákmányolásában, megerőszakolásában. Kiderült, hogy a szervezet egyes munkatársai hasonló bűntényeket követtek el Haitin, Dél-Szudánban és Elefántcsontparton is. Azt nem tudni, hogy a Save the Children érintett munkatársai mind britek voltak-e. Az is kiderült, hogy szexuális zaklatások voltak a szervezeten belül is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére