Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
bulvár
 
 
 
 

Gelencsér Tímea: szépségkirálynőnek lenni csodálatos kihívás

2017. június 17. 17:28

A szépségkirálynőnek hamarosan át kell adnia a koronát a 2017-es Miss World Hungary győzetésnek. Gelencsér Tímeával az elmúlt egy év nehézségeiről és élményeiről beszélgettünk. Vasárnap a Duna és a Duna World élő show-műsorában kiderül, hogy ki képviseli Magyarországot Kínában, a verseny világdöntőjén.

888.hu: Menjünk vissza egy évet az időben. Milyen gondolatok kavarogtak benned, amikor te voltál a felkészítő tábor egy résztvevője?

Gelencsér Tímea: Én nagyon hiszek a számmisztikában. Négyes a szerencseszámom. Nekünk tavaly nagyon korán kellett indulnunk. Négy óra négy perckor keltem fel július 4-én. Amikor megérkeztünk a táborba a hatos sorszámot kaptam, aminek nem igazán örültem, de az alversenyeket követően két lány kiesett előlem a névsorból, így a negyedik helyre kerültem. Úgy gondoltam, hogy ez számomra jó jel. A táborban nagyon izgultam, nem tudtam mit várjak, milyen a verseny, milyenek az ellenfeleim. Én tipikusan az vagyok, aki magára koncentrál, nem az ellenfelekre, ezért nem is mértem fel az elején, hogy ki milyen, emiatt nem is tudtam mire számítsak. Nyilván mindenkinek más a szép, ezért ez a verseny szubjektív. Nem lehet megmondani, ki lesz a győztes.

A futóversenyeken aki elsőként szakítja át a szalagot, az a győztes, a szépségversenyen ez nem ilyen egyszerű.

Én már kiskorom óta tudtam, hogy egyszer szépségkirálynő szeretnék lenni, ezért teljesen a végső célra koncentráltam. Szerintem nagyon fontos, hogy mentálisan hogyan állsz hozzá. De sokat is készültem a versenyre, már márciustól elkezdtem tervezgetni, hogy milyen ruhákat fogok vinni, hogyan fogom sminkelni magam, milyen bikinit fogok felvenni és mit fogok előadni. Sokat edzettem, korábbi videókat is elemeztem. Tehát a szerencse mellett nagyon sok munkám is benne volt a győzelemben. Hittem benne, hogy minden jól fog alakulni.

888.hu: Te tényleg nagyon sokat készültél a szépségversenyre. Tudtak neked ezek után a táborban újat mondani?

Gelencsér Tímea: Természetesen igen. Sok mindent nem lehet előre otthon begyakorolni, itt például megtanultam, hogyan kell nyilatkozni a sajtónak. Otthon csak olyanokat tudsz megtanulni, hogy melyik a jobb profilod, vagy hogyan nézz a kamerába, de ezekre is szükség van, mivel csak fél perced van a kamera előtt és az nagyon kevés. A tábori fotós további hasznos tanácsokkal látott el. Volt járástechnika-óránk és mentáltréningünk is. Az egész tábort aggyal és szívvel kell végigcsinálni. Most is bízom benne, hogy a lányok magukat adják, és olyan fog nyerni, akinek ez belülről jön, és nem kell megjátszania magát.

Ha valaki csak a nyereményért jön és úgy nyer, akkor szenvedni fog egy évig, mert ezt szívvel-lélekkel kell csinálni.

888.hu: Milyen érzés volt, amikor végül a sok belefektetett munka beérett és a te fejedre helyezték a koronát?

Gelencsér Tímea: Amikor ott álltunk az eredményhirdetésnél, és kimondták a harmadik és a második helyezett lány nevét, úgy éreztem, hogy most mindent vagy semmit. Amikor végül kimondták az én nevemet, akkor nem tudtam hirtelen, hogy ez most álom vagy valóság, hiszen a fejemben már annyiszor eljátszottam ezt a jelenetet. Szinte semmire nem emlékszem mi történt, annyira örültem, annyira sokkban voltam. Szálltak a konfettik és egyből jött oda mindenki gratulálni. Amikor Sarka Kata odajött hozzám, hogy itt az új autód, el se akartam hinni. Ez az egész egy álom volt!

888.hu: Miután magadhoz tértél a boldogságtól, pihentél, vagy egyből elkezdtél készülni a világversenyre?

Gelencsér Tímea: Csak ezek után kezdődött az igazi munka. Az első hat hónap nagyon nehéz volt, rengeteg akadályba ütköztem. Például a ruhámmal is voltak gondok. Sokan kérdezték, hogy miért nem magyar tervezővel készíttettem ruhát, de sajnos hiába beszéltem több emberrel, valami miatt egyik sem tudta volna időben elkészíteni. Az interneten kezdtem el nézegetni a ruhákat, majd megláttam egyet, amibe beleszerettem. Egy libanoni cég gyártotta, írtam nekik, hogy mennyibe kerül a ruha. Visszaírták, hogy szívesen elmondják mennyibe kerül a ruha, de ők felajánlják, hogy készítenek egyet számomra. Megkérdezték, hogy milyen ruhát szeretnék, milyen anyagból készüljön, milyen színű legyen, milyen legyen a stílusa és ők mindent megcsináltak. Ez az egész mesébe illő volt, de mindent magamnak kellett intézni. Kitartónak kell lenni, ha elküldenek 3-4 helyről, akkor sem szabad feladni. Nagyon rövid az idő, és nagyon sok mindent kell csinálni, neked kell beszerezned a nemzeti ajándékon keresztül a kiegészítőkön át mindent, ezért talpraesettnek, önállónak kell lenni. Mindemellett fotózásokra, forgatásokra kell járnod, és bizonyos rendezvényeken is meg kell jelenned. Megtanultam, hogy kell jól beosztani az időm.

Ez nem egy reggel 8-tól délután 5-ig tartó munka. Itt nincs rendszer. Ha hajnali kettőkor tudtam csak menni edzeni, akkor hajnalban mentem.  

A világversenyen viszont úgy tudtam megjelenni, ahogy én szerettem volna, és ez mindenért kárpótolt. Csak egy ilyen verseny van az ember életében.

888.hu: Kik segítettek neked a felkészülésben?

Gelencsér Tímea: Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, de elsősorban az anyukámnak. Ha kellett, hajnalban is értem jött, amikor nagyon fáradt voltam, de ha otthon hagytam egy ruhát, azt is utánam hozta. A barátaim is nagyon sokat segítettek.

Fotó: Kozma Zsuzsi

888.hu: Milyen volt a világverseny? 

Gelencsér Tímea: Rettentően jól éreztem magam! A magyarországi fordulón sokkal nagyobb a rivalizálás a lányok között, mint a nemzetközi versenyen. Ott 120-an vagyunk, de már mindenki győztes, már mindenki megnyerte a saját országában a versenyt, és tudjuk, hogy csak egy darab győztes lehet, tehát 1:120-hoz az esélyed, hogy te leszel Miss World. A nemzetközi versenyen elsősorban mindenki a saját országát szeretné büszkévé tenni. Én ezért is örültem, hogy az alversenyeken jól szerepeltem. Egyébként az egész olyan volt, mintha egy nagy család lettünk volna. Sokat segítettünk egymásnak és rengeteget beszélgettünk. Imádtam azokat a pillanatokat, amikor például Miss Kenya az állatok vándorlásáról beszélt, Miss Japán pedig a cseresznyefa-virágzásról. Annyi új hely került fel a bakancslistámra, ahová el szeretnék jutni egyszer! Szerencsére a lányokkal a mai napig tartom a kapcsolatot, sokszor beszélünk egymással. Van külön Facebook-csoportunk is, ahol segítjük egymást. Például most volt Srí Lankán árvíz, amiről Miss Srí Lanka is írt a csoportba. Egyből felajánlotta mindenki, hogy szívesen ír a saját oldalán a témáról, hogy felhívja az emberek figyelmét. Születésnapokon is felköszöntjük egymást. Ha valahova elutazunk, akkor mindig írunk az adott ország képviselőjének és találkozunk. A magyar fordulóból is vannak versenyzők, akikkel tartom a kapcsolatot. 

888.hu: Kit látsz most esélyesnek a magyar koronára?

Gelencsér Tímea: Nekem van egy tippem a top 5-re, de ez az első benyomás. Most hiába látom úgy, hogy valaki nagyon jó, később kiderülhet, hogy mégsem. A munkabírás, a kitartás, a pontosság és még sok minden befolyásol. Volt olyan lány, akiről azt gondolták az alversenyek után, hogy biztos ő fog nyerni a végén, de a viselkedésével és a hozzáállásával annyit rontott a róla kialakult képen, hogy végül nem ő nyert. De ez a helyzet fordítva is lehetséges. Ezért tart két hétig a tábor, mert két napig meg tudod játszani magad, de két hétig, amikor tényleg fáradt és nyűgös vagy, akkor kijön minden.

Bízom benne egyébként, hogy idén megtöri valaki a barna vonalat, és egy szőke hajú lány lesz a szépségkirálynő.

A nemzetközi versenyen amúgy vegyes a kép, sok a szőke és a barna is, de tavaly csak egy vörös hajú lány volt, Miss Skócia. Azért hozzá kell tenni, hogy a Miss Worldön nem számít annyira a külső, a világversenyen mindenki nagyon szép és különleges. Szinten lehetetlen összehasonlítani egy afrikai lányt egy európaival, mert teljesen mások vagyunk.

888.hu: Akkor hogyan döntik el, hogy kié legyen a korona?

Gelencsér Tímea: Szerintem sok múlik a szimpátián, a viselkedésen és a hozzáálláson. A Miss Talent versenyen lehet igazából kitűnni. Úgy gondolom, hogy a nemzetközi versenyen én is az akrobatikus táncommal hívtam fel magamra a figyelmet.

888.hu: Miben segítesz a lányoknak az itthoni versenyen?

Gelencsér Tímea: Bármikor fordulhatnak hozzám tanácsért, de ha szükség van rá, akkor magamtól segítek másnak. Az első nap az egyik lány lejött smink nélkül a fotózásokra. Mondtam neki, hogy gyönyörű így természetesen is, de ha mellette mindenki más sminkben pompázik, akkor ő sápadtnak fog tűnni a többiek mellett. Másnap a lány gyönyörű hangsúlyos szemekkel jelent meg. A tábor előtt is több kérdésük volt hozzám. Kérdezték például, hogy mivel készüljenek a Miss Talentre énekkel vagy inkább tánccal. Azt tanácsoltam, hogy amelyik közelebb áll hozzájuk, hiszen az a lényeg, hogy magukat adják, nem pedig, hogy másnak akarjanak görcsösen megfelelni. Ha önmagukat adják és jól érzik magukat, azt mindenki látni fogja rajtuk.

888.hu: Mit tanácsolnál a lányoknak a döntőre vonatkozóan?

Gelencsér Tímea: A döntő már nem rajtuk múlik.

A tábor az, ami szerintem 80 százalékban eldönti a végeredményt.

A show az egész tábor megkoronázása szó szerint, de ott már nem kell izgulni. Persze mindenki győzni szeretne, de már az is egy hatalmas dolog, hogy bejutottak a legszebb 16 lány közé. Ráadásul nem feltétlen csak az első helyezett nyer, nálunk például mindenki kapott munkát a top 5-ből. Mindemellett ez egy óriási élmény mindenki számára.

888.hu: Vasárnap megválasztják az idei szépségkirálynőt, és át kell adnod neki a koronát. Mik a terveid a jövőre nézve?

Gelencsér Tímea: Most elsősorban tanulni szeretnék. Mondjuk az elmúlt évem is erről szólt, sokat tanultam az életről. Hogyan osszam be az időmet, hogyan találtam fel magam a lehetetlennek tűnő helyzetekben, és így tovább. Régen sok mindent az anyukámra bíztam, de ma már ez nincs így. Muszáj volt felnőnöm a feladathoz. Tárgyalásokra kellett járni, szerződéseket kellett kötni. Most azonban tanulni szeretnék. Három fő témakör érdekel: a marketing, a sport és a színészkedés. A nyáron majd eldől, hogy melyik irányba fogok indulni.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A migránsok antiszemitizmusa miatt törvényben tiltanák meg a zászlóégetést Németországban

A migránsok antiszemitizmusa miatt törvényben tiltanák meg a zászlóégetést Németországban

amerika, london, párizs

Pár nappal ezelőtt olyan esemény történt Németországban, amely a 30-as, 40-es évek óta példa nélküli. Egy Dávid-csillagot ábrázoló zászlót égettek el a Brandenburgi kapu mellett.

Marokkó vállalta el a barcelonai terroristák eltemetését

Marokkó vállalta el a barcelonai terroristák eltemetését

amerika, london, párizs

A terrorista testvérpár családjának kérésére mindkét elkövetőt a marokkói M'Rirt városában temették el.

Tévés interjút adott az Irakban fogva tartott német ISIS-özvegy

Tévés interjút adott az Irakban fogva tartott német ISIS-özvegy

amerika, london, párizs

Linda Wenzel első alkalommal adott interjút héten a német Das Erste tévécsatornának. A fiatal nő arról beszélt, hogy miért csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Töretlenül növekszik itthon a házasságkötések száma

Az elmúlt hat évben csaknem másfélszeresére emelkedett a házasságkötések száma - írja a Magyar Idők a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett adatokra hivatkozva.

Döntöttek a franciák: szabadon lehet szörfölni az ISIS propagandaoldalain

Döntöttek a franciák: szabadon lehet szörfölni az ISIS propagandaoldalain

amerika, london, párizs

Hosszú vita végére tett pontot ezen a héten a francia alkotmánybíróság: a testület elvetette azt a törvénytervezetet, amely büntetéssel sújtotta volna azokat, akik a terrorizmust propagáló weboldalakat látogatnak.

"Többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok"

"Többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok"

közeleg a tél

Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Már ingadozó szenátorok is beálltak Trump adóreformja mögé

Már ingadozó szenátorok is beálltak Trump adóreformja mögé

amerika, london, párizs

Az amerikai kongresszus vezető republikánus politikusai nyilvánosságra hozták pénteken a jelentős adócsökkentéseket előirányzó reformtervük végleges változatát, és megszerezték két, ingadozó szenátor támogatását is, ami kulcsfontosságú a jövő hét elején szavazásra kerülő reformcsomag elfogadásához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére